Body | Marc Inbane Zelfbruiner: echt de beste ooit?

augustus 28, 2018

Elk jaar is het weer een moeilijk moment; na een warme zomer afscheid nemen van mijn bruine kleurtje. Ik heb het geluk snel bruin te worden maar helaas, is het ook altijd weer snel verdwenen. Nu de zon al een tijdje niet meer te bekennen is, vond ik het hoog tijd om de mega populaire zelfbruiner van Marc Inbane te gaan proberen. Marc Inbane staat bekend om de goede en natuurlijke resultaten en ik hoop met de travel kit mijn zomerbruin weer even terug te krijgen.


Voor dit artikel probeerde ik de speciale Travel Kit van Marc Inbane, ideaal om mee te nemen op reis, of wanneer je de producten eerst even wilt testen voor je een grote verpakking koopt. De Travel Kit bevat een kwastje om ´m mooi aan te brengen en een kleine sprayverpakking van de zelfbruiner. Ik kreeg mijn Travel Kit van Beauty Center Tiel, één van de weinige fysieke verkooppunten in deze omgeving, de winkelwaarde is €39,95. Even ter vergelijking; voor een fullsize tanning spray betaal je ongeveer het zelfde bedrag alleen heb je niet de scrub, de kwast en het tasje. Met de fullsize spray kun je gemiddeld 60x je gezicht en hals insprayen, flink zuinig in gebruik dus.

Je kunt Marc Inbane gebruiken op een witte winterhuid die nog geen zon heeft gezien, of op je gebruinde huid om die lekker te verlengen. De zelfbruiner is makkelijk aan te brengen en belooft zo´n 5 dagen te blijven zitten en ja, je mag natuurlijk gewoon douchen. Marc Inbane droogt snel en geeft een natuurlijk resultaat zonder strepen en vlekken. Voor het perfecte resultaat schud je de fles goed en spray je op zo´n 30cm van je gezicht, even met de kwast er overheen en 10 minuutjes laten intrekken. Dat intrekken kan ik zeker aanraden, want dan zie je pas het beoogde effect maar daarover hier onder meer..

Marc Inbane
Allereerst probeerde ik de scrub, waarvan ik een tester kreeg, die ook los verkrijgbaar is, om mijn huid voor te bereiden op het zelfbruinen. Echt by far de lekkerste scrub die ik ooit gehad heb, de perfecte combinatie van een stevige scrub en een verzachtende gel, perfect. Een gevoel is natuurlijk lastig uit te leggen maar de scrub is écht heel erg lekker en die wil ik absoluut gaan kopen. Mijn huid voelde na het scrubben erg zacht en zag een piepklein beetje rood, dit trok echter binnen een half uurtje wel weg.

Ik had nog nooit eerder zelfbruiner gebruikt op mijn gezicht dus dat was even wennen. Op Youtube staan verschillende filmpjes om je te helpen bij het aanbrengen, kijk deze dus vooral als je twijfelt. Ik sprayde mijn gezicht in en zwiepte wat met het borsteltje alleen ik zag weinig resultaat (hierom had ik dus 10 minuten moeten wachten) en besloot nog wat extra lagen aan te brengen. Zoals je kunt zien werd mijn gezicht na een minuut of 10 héél bruin, alsof ik net twee weken op het strand heb gelegen. Ik vind dit effect wat aan de heftige kant en ik zou je dan ook niet aanraden om 4 lagen te sprayen. Als je na de eerste laag geen effect ziet, wacht dan geduldig en breng eventueel na een kwartier nog een extra laagje aan. In principe is dit echt niet nodig want het effect met één laag is mooi en natuurlijk.


Op deze foto heb ik alleen op het rechterbeen een klein beetje spray aangebracht. Zoals je kunt zien geeft één laag een natuurlijk effect wat net dat hele wittige weg haalt. Ik merk dat ik de spray nu vooral gebruik op mijn benen. Mijn echte zomerbruin is wel weg, maar als het zonnetje doorbreekt vind ik het toch leuk om een jurkje te dragen zonder witte lentebenen.


Ik douche doorgaans één keer per dag en sta er dan zo´n 10 minuten onder. Ik heb mijn benen niet overdreven gewassen of gescrubd en ben één keer in bad geweest. Na twee dagen merkte ik dat het laagje op mijn been minder zichtbaar werd, mijn gezicht werd ook minder maar oogde inmiddels zeer natuurlijk. Vijf dagen hield de zelfbruiner op mijn gezicht wel uit, waarschijnlijk door de meerdere lagen, de ene laag op mijn been was na drie dagen echt niet meer zichtbaar. Inmiddels gebruik ik Marc Inbane in twee laagjes op mijn benen, dat geeft precies het effect wat ik wil én blijft zeker vier dagen mooi. Ik vind het merk redelijk aan de prijs maar het is wel de eerste zelfbruiner die geen oranje gloed geeft of voor vlekken zorgt. Ook is dit geen product wat ik dagelijks gebruik maar alleen in het begin van de zomer en aan het einde, met één spray heb je waarschijnlijk echt wel genoeg voor beide periodes. Mega aanrader dus, zeker ook deze travel kit waarmee je het product rustig uit kunt testen. Marc Inbane koop je online makkelijk hier.

Gebruik jij wel eens zelfbruiner?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Sonja

    Ik gebruikte voor de zomer wel een zelfbruiner van een ander merk. As zaterdag doe ik een rok aan en ik denk dat ik ook even wat fake bruin erop spray!

    augustus 29, 2018 at 1:20 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.