Body | Lush Turtle Jelly Bomb

juli 12, 2018

Al vanaf het moment dat ik de lancering zag, wist ik dat ik ´m wilde hebben; de Turtle Jelly Bomb van Lush. Deze bijzondere bathbomb geeft je niet alleen een lekker badje, maar vraagt ook aandacht voor het groeiende plasticprobleem. Eén van de vele gevolgen van dit probleem is de bedreiging van zeeschilpadden, en dat is waar Lush met de Turtle Jelly Bomb de aandacht op vestigt. Ik vertel je er graag wat meer over én ging uiteraard in bad voor een testsessie.


We gebruiken natuurlijk allemaal hartstikke veel plastic. Zelfs als je je best doet om zo min mogelijk te gebruiken, is het in sommige gevallen onvermijdelijk. Het gros van de producten wordt in plastic verpakt. Wel zie je steeds meer supermarkten die de mogelijkheid bieden om je eigen potjes en zakjes te vullen. Wat je zelf kunt doen is natuurlijk je plastic scheiden zodat het gerecycled kan worden. Nog beter is om bijvoorbeeld geen plastic flesjes, rietjes en tasjes meer te gebruiken. Voor al die opties zijn duurzame varianten beschikbaar, dus met een kleine aanpassing kom je al een heel eind. Zo gebruik ik zelf papieren of aluminium rietjes, een hervulbare waterfles en neem ik zelf een tasje mee als ik ga winkelen, eigenlijk geen moeite.


Helaas belandt er nog steeds heel veel plastic afval op straat, in de natuur en in de zee. Natuurlijk is het overal een probleem, maar in de zee wordt onder andere de zeeschildpad flink getroffen door al dat afval. Jaarlijks sterven heel veel zeeschildpadden doordat ze kleine stukjes plastic binnenkrijgen, of verstrikt raken in plastic zakken. Lush was sowieso al de queen/king van de verpakkingsvrije producten, maar met de Turtle Jelly Bomb willen ze nog meer aandacht vragen voor het plasticprobleem, én dat doen ze op een bijzondere manier..


De Turtle Jelly Bomb is een bath bomb. Deze gebruik je dus in principe in één keer, anders dan de bubble bars die ik meestal door midden breek. De Turtle heeft een warme geur van cipres- en sandelhout en een fris toefje dennen (die mag nog wel wat meer van mij, lekker!). Binnenin de buik van de bomb zit jelly. Dit slijmerige goedje komt langzaam vrij als de schildpad oplost en heeft een verzachtende werking op je huid.

Ook komen er strengen agar-agar jelly tevoorschijn. Dit lijken net kleine strookjes plastic en hiermee wilt Lush de dagelijkse bedreiging voor zeeschildpadden symboliseren. De camera en lampen had ik al opgeruimd toen de strengen tevoorschijn kwamen. Hierdoor staan ze helaas niet op de foto. Ik dacht eerst ook dat er een restje plastic verzeild was geraakt in mijn bad. Later realiseerde ik me pas dat dit juist het hele punt van de bomb was in plaats van alleen de slijmerige jelly.

Turtle Jelly Bomb
Zie hier de jelly, een slijmerig goedje dat gelukkig goed oplost in het badwater. Ik was even bang dat ik mijn bad nooit meer schoon ging krijgen, maar dit viel allemaal reuze mee gelukkig.


Qua kleureffect heeft de Turtle Jelly Bomb weinig speciaals, gewoon een diepe, groene kleur. In het begin een klein beetje effect van de blauwe stippen zoals je kunt zien.

Qua geur ben ik fan, al mag de geur wel wat heftiger naar mijn smaak. De houtgeuren zijn warm, maar niet te kruidig en de dennengeur vind ik geweldig, echt een lekkere combinatie. Dennen heb ik volgens mij nog niet eerder gezien bij Lush, het doet me altijd denken aan Badedas, zo lekker ruikt dat!


Een zéér geslaagde bath bomb die lekker ruikt, en zorgt voor een fijn en comfortabel bad. De jelly uit de buik vind ik een leuke toevoeging! De combinatie met de strengen agar-agar jelly zorgen er voor dat je deze bomb onthoudt. Wat mij betreft een geslaagde poging van Lush om meer aandacht te vragen voor het plasticprobleem en ik hoop jullie met dit artikel natuurlijk ook een beetje te inspireren:). Ik zou ´m niet nog een keer kopen, tenzij ze er meer dennen aan toevoegen. Niet omdat ik ´m niet lekker vond maar eerder omdat ik sowieso graag bath boms koop die ik nog niet ken. Als ik er een wel opnieuw koop dan zijn dat exemplaren waar ik echt lyrisch over ben zoals Christmas Sweater en Twilight.

Je vind de Turtle Jelly Bomb gewoon bij Lush in de winkels en online, hij kost €6,95.
Wat doe jij om je plasticgebruik te verminderen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.