Body | Humble Brush Eco Tandenborstels

januari 23, 2016
Ik had nooit gedacht dat ik ooit over tandenborstels zou schrijven maar toch heb ik een tandenborstel gevonden die ik graag met jullie wil delen. Deze tandenborstel staat niet alleen prachtig in je badkamer, hij is ook milieuvriendelijk en je draagt een steentje bij aan verschillende goede doelen.

Een normale plastic tandenborstel gooi je weg, sommige mensen bij het plastic, veel mensen helaas niet. Iedere jaar komen er zo’n 200 biljoen tandenborstels terecht op plekken waar ze niet horen en vervuilen daarmee het milieu. Een Humble Brush is biologisch afbreekbaar en gemaakt van verantwoord geteelde bamboe. Als je een Humble Brush koopt, wordt eenzelfde bedrag gedoneerd aan mensen in nood over de hele wereld. Dit zijn altijd projecten waar veel vrijwillig wordt gedaan en er geen grote bazen zijn die veel te veel geld verdienen.
Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en van nature antibacterieel, het ideale duurzame materiaal dus. De bamboe wordt overigens niet weggekaapt bij hongerige panda’s maar apart gekweekt, én de bamboe die de panda’s eten is een stukje groter, anders zijn de blaadjes nog niet lekker.
Het is natuurlijk maar een tandenborstel maar ik vind het toch prettiger poetsen als er een mooie gedachte achter zit. De haartjes zijn redelijk zacht en voor iedereen geschikt, de ietwat houtige smaak die de tandenborstel afgeeft is even wennen maar absoluut niet storend. De borstel kost wel wat meer dan een normale tandenborstel maar dan doe ik er wel een weekje langer mee én het is een makkelijke en fijne manier om goede doelen te steunen. Want nou zelf, ze zijn toch stukken mooier dan die plastic dingen? Humble Brush is te koop bij Solobiomooi, je betaalt €4 voor één tandenborstel.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.