Body | Grahams Aloë Vera Deodorant

september 8, 2017
Ondanks dat ik al jaren dezelfde deodorant gebruik, vind ik het leuk om af en toe andere merken en varianten te proberen. Mijn voorkeur gaat bij dit proberen vaak uit naar rollers, mijn lievelingsdeo is dan wel een spray maar ik heb zo veel slechte ervaringen met sprays die vlekken op kleding maken dat ik met testen vaak kies voor een ¨veilige¨ roller. Het merk Grahams kende ik nog niet, een tijdje terug kreeg ik wat producten van ze opgestuurd en deze deo is de eerste die ik jullie daar van laat zien.

Grahams komt van oorsprong uit Australië en is ontwikkeld voor zeer droge huidjes met aandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem. Omdat de oprichter van Grahams het opvallend en niet effectief vond dat veel producten tegen eczeem chemische ingrediënten bevatten, besloot hij zelf maar wat te bedenken zonder chemische zooi. Hij begon met een crème tegen eczeem en inmiddels heeft Grahams een uitgebreide productlijn met 100% natuurlijke producten die niet getest worden op dieren.

 

Deze deo belooft een schoon en fris gevoel met een formule die vrij is van aluminium. De deodorant is gemaakt van natuurlijke, minerale zouten die vieze geurtjes verdringen door een beschermlaagje te vormen tegen de bacteriën die deze geurtjes veroorzaken. De deodorant zou een langdurig effect hebben, geen witte waas achterlaten en je huid verzachten. Deodorant is er overigens niet voor gemaakt om je minder te laten zweten maar voornamelijk om geurtjes tegen te gaan. Een anti-transpirant werkt vaak goed tegen zweten maar bevat daarentegen wel aluminium, dit laatste word in verband gebracht met het verhogen van risico’s op kanker, daar is echter geen wetenschappelijke onderbouwing voor.

De geur vind ik vrij weinig weg hebben van aloë vera maar wel erg lekker, fris neutraal maar niet saai. Het is een beetje afwegen met dit product, afwegen wat jij belangrijk vind. Ik moest zelf erg wennen aan het feit dat ik duidelijk merkte dat ik wat meer zweette dan bij mijn gewone deo, dat voelde niet zo fris. Ik heb aan de andere kant totaal geen vieze geurtjes geroken, de deodorant doet dus prima zijn werk. Nu is het zo dat als je geen aluminium wilt gebruiken, je toch echt zult moeten wennen aan wat meer zweet, al dan niet zonder vieze geurtjes. Ik ga eerlijk gezegd op gewone dagen nog voor een chemische spuitdeo die het zweten even goed terug dringt maar toch voel ik me wel prettig bij een natuurlijk alternatief. Als ik een dag thuis werk, gebruik ik daarom deze roller, wellicht dat ik over een tijdje helemaal over stap maar voor nu is het nog even wennen. Je vind Grahams onder andere bij
Holland & Barrett (de Tuinen), deze deodorant heeft een adviesprijs van €11,99, bij Bol.com ´issie iets goedkoper, mocht je ´m daar willen bestellen dan zou ik het leuk vinden (kaching) als je dat via mijn advertentie in de rechter zijbalk doet.
Gebruik jij een deo zonder aluminium of doe je alles voor zo min mogelijk zweet?
 
*Het product in dit artikel heb ik gekregen, tevens bevat dit artikel een affiliate link.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.