Body | Boss The Scent & Ma Vie Florale Eau De Parfum

februari 28, 2017
Vandaag niet één maar twee geuren van Hugo Boss in de review. Ik ontving laatst een heel fijn pakket met een aantal nieuwe geuren, waar onder deze twee het bloemige “Ma Vie Florale” en het verleidelijke “The Scent”.

Mijn aller eerste parfum was ook van Hugo Boss, “Deep Red” was dat. Ik was denk ik een jaar of 14 en Hugo Boss was natuurlijk ontzettend stoer, mega luxe en dat rode flesje had een prominente plek in mijn kamer. Nu, ruim 10 jaar later heb ik eigenlijk geen geuren van onze vriend Hugo. Niet omdat ze me niet aanspreken maar omdat ik pas één keer in mijn leven een geur zelf heb gekocht en verder altijd andere merken gekregen heb. De Ma Vie parfums trokken wel altijd mijn aandacht door het prachtige flesje, ik was dus zeer benieuwd!

 

Boss The Scent for her €80/50ml
Deze geur draait om vrouwelijkheid, elegantie en ultieme verleiding. De geur heeft honingachtige topnoten van fresia en perzik. De hartnoten bestaan uit meer warme noten zoals de Oosterse osmanthus (een geurende witte bloem). Verder ruiken we, als het goed is nog een toefje geroosterde cacao. De geurnoten bouwen op in intensiteit en gaan van aantrekkingskracht over in verleiding om te eindigen bij verslaving.
De geur begint voor mij wat fris, licht maar toch kruidig. Al snel vind ik de geur meer intens en zoet maar meer kruidig zoet. De intensiteit neemt vervolgens wat af en er blijft een warme geur over die niet te kruidig en niet te heftig is. Ik weet het, geuren zijn heel lastig te omschrijven. Ik denk dat dit, ondanks het warme karakter en de kruidige ondertoon een geur is die veel mensen aan staat. Hele fijne geur, ik hou wel van heftige geuren maar niet elke dag, deze is daar meer geschikt voor.

 

Boss Ma Vie Florale €77/50ml
Deze bloemige geur brengt een ode aan alle mooie eigenschappen van de vrouw en presenteert deze als een prachtig boeket. Het belooft een frisse en intens verleidelijke geur te zijn. De geur opent met topnoten van cactusbloem, een verwijzing naar de kracht en onafhankelijkheid van de vrouw. De geur van cactusbloem wordt versterkt en aangevuld door jasmijn en roos.De hartnoten zijn vooral bloemig; roze fresia, jasmijn en rozenknoppen. In de basisnoten vinden we het warme cederhout, amber en sandelhout, intense noten die de geur wat meer diepte geven.
Deze geur begint fris, licht zoet en heel bloemig, dat bloemige wordt sterker maar ik begin ook een kruidig iets te ruiken. Uiteindelijk blijft er een warme geur over die zowel bloemig als kruidig ruikt. Van deze twee geuren is dit mijn favoriet, wat mij betreft is deze toegankelijk maar ik denk dat The Scent meer mensen aan spreekt. Deze is wat mij betreft wat meer uniek omdat ik vaak niet zo’n combinatie tussen kruidig en bloemig ruik.
Beide prettige geuren in een mooie, luxe flacon. The Scent is wat mij betreft de geur die het meest toegankelijk is. Ma Vie Florale vind ik meer uniek, maar is wel mijn favoriet van de twee. geur blijft natuurlijk lastig te omschrijven, én heel persoonlijk maar ik hoop jullie een beetje geïnspireerd te hebben met dit artikel.
Wat was jullie eerste geurtje?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.