biologische parfum

Body | JAY Organic Eau de Parfum

november 5, 2020

Steeds meer mensen gebruiken graag biologische producten om zo de hoeveelheid troep die ze op hun huid smeren (en eten) te verminderen. In de beautywereld zien we dan ook steeds meer merken met biologische producten en collecties komen. Voor deze review testte ik een product van Nederlandse bodem; biologische parfum van JAY!

biologische parfum

JAY Biologische Parfum

De biologische parfum van JAY is gemaakt in Amsterdam en bedacht door een moeder en dochter. Beide wilden graag een natuurlijke parfum ontwikkelden en die droom kwam uit met het 100% biologische JAY. De biologische alcohol in de parfum is afkomstig uit granen en de bloemen (die voor de heerlijke geur zorgen), zijn volledig biologisch gekweekt. De parfum vlekt niet op kleding en is mild voor de huid.

Biologische ingrediënten

Een lekkere parfum maken met 100% biologische ingrediënten bleek nog best lastig aangezien veel laboratoria zich richten op chemische ingrediënten. De subtiele bloemengeur is afkomstig van volledig biologisch gekweekte bloemen. De bloembladeren worden koud geperst, hieruit komt etherische olie wat vervolgens gemengd wordt met water en alcohol.

De geur

JAY opent met frisse topnoten van sinaasappel, framboos en neroli. De hartnoten bestaan uit sinaasappelbloesem, jasmijn en gardenia. De basisnoten bestaan uit honing, patchouli en zoete noten.

Ik ruik na het sprayen eerst een frisse geur en wat warm houtigs, na verloop van tijd verdwijnt het frisse en blijft de geur diep en warm zonder te zwaar te zijn. Gedurende de dag blijf je JAY goed ruiken, al wordt de geur wel wat milder. Af en toe ruik ik ineens wel wat frisse noten door de parfum heen, die zijn dus zeker aanwezig maar wel wat op de achtergrond.

Tot slot

Geuren zijn lastig te omschrijven, smaakafhankelijk en uiteraard ook ontzettend persoonlijk; soms ruikt een geur op mijn huid totaal anders dan bij iemand anders. Ik vind JAY minder fris dan verwacht maar daarmee naar mijn smaak wel lekkerder. Hij is toegankelijk maar absoluut niet saai. Ik hou zelf wel van warme en wat zwaardere geuren maar ik denk dat het ook voor de liefhebbers van fris een toegankelijke geur is als je eens wat anders wilt. JAY is verkrijgbaar bij diverse drogisten en online via Vedax. Voor 50ml betaal je €44,95.

Lijkt deze parfum iets voor jou?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.