Beauty | Het fluffy gezichtsmasker dat viral ging

juli 18, 2017
Bij bijzondere beautynieuwtjes of bij de lancering van een tof nieuw product, sta ik meteen op scherp. In mei ergens las ik op Grazia een artikel met daarbij hilarische foto’s. Er was een masker viral gegaan die je gezicht omtoverde tot een soort wolk, geweldig. Ik ging natuurlijk meteen op zoek naar dit masker, vond het en probeerde het uit. Ik vertel jullie graag of het de ¨fuss¨ waard is en laat jullie mijn wolkenfoto’s zien.

Wat ik precies op mijn gezicht ga smeren? No clue. Ik ben totaal geen fan van Chinese cosmetica omdat ik á vaak totaal niet kan herleiden wat er in zit en b het eigenlijk altijd op dieren getest is. Waarom ik nu dan ineens over mijn principes heen stap? Daar heb ik geen acceptabele reden voor, alleen dat ik heel erg benieuwd was naar dit masker. Qua werking kon ik ook nu weinig terug vinden, mijn Chinees is de laatste tijd ook wat achteruit gegaan. Het schijnt zo te zijn dat het schuim je poriën diep reinigt en al het vuil weghaalt, veel meer info kreeg ik niet.

Carbonated clay is volgens mij gewoon klei met koolzuur als ik het letterlijk vertaal en dat heeft dan ongetwijfeld te maken met het feit dat het schuim steeds meer zou moeten worden. Mijn scheikundige kennis laat me echt ernstig in de steek, ik heb geen idee hoe deze toestand werkt. Ik weet alleen dat het op mijn huid licht tintelt en bubbelig voelt en dat het zich vermeerdert. Hoe dit proces precies verloopt kan ik je niet uit leggen, maar jullie hebben vast beter opgelet bij scheikunde dan ik.

Oke, ik ben eigenlijk een klein beetje teleurgesteld, ik had meer wolkerige toestanden verwacht. De foto links heb ik na een minuut of 5 genomen, de andere twee foto’s steeds 5 minuten later. De rechter foto is na een kwartiertje, heb bubbelige gevoel was toen een beetje weg en de klei begon wat te trekken. Heel jammer dat het niet zo’n hilarisch wolkenhoofd is geworden, als je die foto’s graag wilt zien dan kan dat in dit artikel van Grazia.
Jammer, het had zo mooi kunnen zijn. Nou moet ik wel zeggen dat er verschillende maskers met deze naam in omloop zijn en dat het kan zijn dat een andere variant een leuker effect heeft, deze zou ik voor de lol in ieder geval niet aanraden. Het was wel grappig,  maar lang niet zo hilarisch als verwacht. Qua verzorging vond ik het eigenlijk nog best goed, het voelde aan als een gewoon kleimasker en mijn huid was zacht na gebruik. Gedurende het masker heb ik totaal geen irritaties gevoeld, alleen het lichte kietelende en gekke gevoel van de bubbeltjes. Mijn groene potje komt van AliExpress voor een euro of 4, het bestelnummer werkt inmiddels niet meer, maar er staan zat andere op zoals een grijze variant en een witte. Ook Bol.com verkoopt een variant, daar leg je alleen wel bijna €20 voor neer. Mocht jij een variant hebben gekocht die wel geweldig was, deel je linkje vooral in de reacties!
Zou jij dit willen proberen?


Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, wat in houdt dat ik een kleine commissie krijg als jullie via die link wat kopen.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.