werkdag

Blog | Zo ziet mijn werkdag er uit!

juni 29, 2020

Vaak krijg ik de vraag hoe mijn werkdag er als zelfstandig ondernemer uit ziet. Nu is elke dag totaal verschillend in mijn geval maar toch zal ik in dit artikel proberen te omschrijven hoe zo´n werkdag ongeveer verloopt.

08:00 Wakker worden

Ik zet eigenlijk nooit een wekker maar wordt meestal tussen 07:00 en 09:00 wakker, afhankelijk van hoe laat ik naar bed ben gegaan de vorige dag. Ik begin mijn werkdag met vanuit bed mailtjes te beantwoorden en social media bij te werken. Niet goed, ik weet het. Echter ben ik iemand die uren nodig heeft om goed wakker te worden en even opstarten en mijn brein wakker laten worden vanuit bed, werkt voor mij.

08:30 Douchen

Als ik niet sport in de ochtend, stap ik rond 08:30 in de douche, voor mij hoort douchen echt bij het wakker worden; anders lig ik gevoelsmatig nog helemaal in de kreukels. Voor de mensen die nu cafeïne gaan tippen om wakker te worden; dat mag ik niet in verband met mijn hart.

09:00 Aan het werk

Aan het werk. Tegenwoordig probeer ik in het kader van intermittent fasting pas om 10:00 te eten en ga dus na het douchen en aankleden, meteen aan het werk. De dag begin ik vaak met social media. Ik post een challenge waar ik mee bezig ben, een winactie of een andere geplande post, hierna kruip ik achter de laptop. Ik begin met mailtjes bijwerken en check of mijn artikel voor die dag goed online is gekomen. Mocht ik nog geen artikel hebben voor de betreffende dag, dan is het eerste wat ik doe dat artikel schrijven en ´m delen op social media.

10:00 Ontbijten

Om 10:00 mag ik dan eindelijk eten en neem ik even rustig pauze terwijl ik een serie o.i.d. kijk. Ik ontbijt meestal wel minimaal een half uur en ga pas verder aan het werk als ik ook rustig mijn kopje thee heb opgedronken. Soms ruim ik tussendoor nog even wat op of zet ik de wasmachine aan, al met al zijn we zo een uur verder.

11:00 Weer aan het werk

Dit verslag opdelen in tijden is best lastig. Ik doe namelijk van alles door elkaar en ga aan de slag met wat er op mijn pad komt. Er zijn fases waarin ik wel veel meer gepland werk, maar die fase heb ik nu absoluut niet. Ik doe eerst alles wat moet; en daarna waar ik zin in heb. Anyway, na het ontbijt kijk ik meestal wat er echt moet gebeuren die dag en ga ik dat doen. Ik schrijf vaak artikelen, mail ondertussen met klanten en maak foto´s. Met die foto´s en andere zaken ben ik vaak wel een hele tijd bezig; meestal tot het lunchtijd is.

13:00 Lunch

Nu Steven thuis werkt, lunchen we samen. Ontzettend gezellig maar het kost wel veel meer tijd. Ik maak meestal lunch, eet een half uur met hem en ruim dan weer even op. Niet omdat Steven lui is maar omdat ik geen baas heb die zegt dat ik na een half uur weer achter de computer moet zitten.

14:00 Werk

Chronisch ziek zijn betekent in mijn geval heel weinig energie en dat begin ik rond dit tijdstip meestal te merken. Als het echt niet gaat kijk ik naar wat er echt nog af moet en stop ik daarna met werken. Als ik een goede dag heb ga ik lekker door. Ik werk nog even aan opdrachten maar besteed de middag meestal aan leuke dingen. Nieuwe projecten bedenken, aan mijn e-book en boek schrijven of foto-concepten uitwerken.

16:00 Naar de brievenbus

Mijn webshop loopt momenteel erg lekker en dat betekent dat ik elke werkdag op pad moet om bestellingen weg te brengen. Niet erg want dan kom ik nog even buiten en de brievenbus staat maar een paar straten verderop. Aan het eind van de middag maak ik alle bestellingen van die dag klaar en wandel ik naar de brievenbus. Als ik terugkom kijk ik vaak nog een laatste keer mijn mail, ruim ik wat op en begin ik met koken.

Tussendoor

Ik ben iemand die heel veel dingen op een dag doet en ook heel veel dingen tussendoor propt. Dit komt mede omdat ik chaotisch ben maar ook omdat ik vrij snel ben met dingen; ik heb geen hele dag nodig om een artikel te schrijven of om foto´s te maken. Dingen die ik gedurende de dag nog tussendoor doe zijn;

 • klantenservice van mijn webshop
 • mailtjes beantwoorden
 • social media beantwoorden en posten
 • comments modereren
 • ideeën uitwerken

Tot slot

Een paar dagen per week heb ik nog telefonische afspraken voor mijn traject en Adviesgesprekken, deze heb ik nu even niet opgenomen in het geheel omdat het geen dagelijks terugkerend iets is. Zoals je ziet, op dit moment, weinig structuur en dat vind ik heerlijk. Op dit moment werkt het zo voor mij en komt alles af wat af moet. Ik ben niet iemand die bewust kantoortijden aanhoudt, ik werk zelfs een stuk minder dan gemiddeld overdag. Aan de andere kant pak ik vaak in de avond nog de laptop en ben ik het hele weekend bezig met foto´s maken; al met al werk ik op dit moment zo´n 40 uur. Sommige mensen denken dat bloggen een spectaculaire baan is maar, zoals je kunt zien, zit ik 90% van de tijd gewoon achter de laptop; niet heel spannend dus.

Wil jij meer leren over bloggen en meer geld verdienen met je blog? Check dan mijn Boost je Blog training!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

 • Amina

  Zo leuk om te lezen hoe je je dag indeelt. Heel inspirerend. Je bent zo goed bezig. Keep it up! Liefs!

  juni 29, 2020 at 8:22 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.