unieke kerstkaarten

Blog | Kerstkaartjes van kleine ondernemers

december 10, 2020

De tijd om kerstkaarten te versturen is weer aangebroken. Privé stuur ik zelf amper kerstkaarten maar zakelijk vind ik het wel altijd leuk om een aantal opdrachtgevers of klanten te verrassen met een kaartje. Deze kaartjes koop ik graag bij kleine ondernemers. Op deze manier steun ik een klein bedrijf en heb ik een mooi origineel kaartje dat ik met een extra fijn gevoel kan versturen. In dit artikel deel ik een aantal webshops van kleine ondernemers die unieke kerstkaarten verkopen. In verband met de rechten heb ik geen afbeeldingen in dit artikel toegevoegd, je kunt echter wel makkelijk door klikken naar de betreffende shop.

The Bright Side Story

The Bright Side Story ontdekte ik onlangs op Instagram en ik was op slag verliefd. De stijl van de illustraties past perfect bij me en ik wil hier zeker in de toekomst wat zakelijke illustraties laten maken maar eerst was het tijd voor kerstkaartjes. Ik kocht deze set prachtige kerstkaarten en ben er zo ontzettend blij mee. Ze zijn exact mijn stijl, ze ogen luxe én ik lijk zelfs een beetje op de illustratie.

Dreamkey

Op Dreamkey vond ik deze, wederom vrij minimalistische, kerstkaarten. Grafische vormen gecombineerd met eenvoudige maar mooie kerstillustraties; ik hou er van!

Esther Bennink

Esther Bennink verkoopt in haar Etsy shop prachtige geïllustreerde kaarten. Je vindt er diverse wintertafereeltjes met dieren en ze heeft een ontzettend gezellig stijl.

Studio Anna Jirina

Ook bij Studio Anna Jirina vind je leuke kerstkaarten met dieren, dit keer zelfs hand geschilderd. Eenvoudig qua ontwerp maar erg leuk én een tikje komisch; wie wil er nou geen hert met een kerstbal aan zijn gewei?

Lab 1823

Bij deze webshop vind je minimalistische maar toch hele luxe kerstkaarten met onder andere details in goudfolie, heel erg mooi.

Tot slot

Kerstkaartjes van kleine ondernemers zijn vaak wat duurder dan wanneer je een pak bij de Action koopt. Realiseer je dat een kleine ondernemer doorgaans alles zelf ontwerpt, maakt, regelt en dat er ook gewoon belasting betaalt moet worden over de verdiensten. Iets kan dus vrij prijzig lijken maar in the end houdt de ondernemer vaak maar een klein gedeelte van dat bedrag over en willen we allemaal ook gewoon winst maken. Ik zeg dit hier bewust even bij omdat dit voor veel ondernemers een frustratiepunt is; mensen hebben vaak geen idee welke kosten er nog achter een te verkopen product zitten. Ik geef zelf met heel veel plezier wat extra geld uit aan mooie originele kerstkaarten en vind het ook belangrijk om kleine ondernemers te steunen. Als je 100 kerstkaarten verstuurt dan begrijp ik dat je wellicht ook een paar pakken bij de Action koopt maar kijk eens of je het kunt combineren en stuur bijvoorbeeld 10 luxe en wat meer unieke kerstkaarten naar mensen die je extra lief vindt!

Verstuur jij kerstkaarten?

Share:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.