tubble

Blog | Tubble: toch in bad zonder dat je een bad hebt!

oktober 15, 2020

Als je mij volgt op Instagram, is het je wellicht niet ontgaan dat we hier thuis al jaren een Tubble hebben. Na jaren fanatiek gebruiken was het onlangs tijd voor een nieuwe en stuurde de lieve mensen van Tubble me een Tubble Royale in de kleur taupe op. Na mijn unboxing story kreeg ik talloze vragen over de Tubble. Deze zal ik in dit artikel beantwoorden én ik leg uit hoe je zelfs in een mini badkamer gewoon het bad kunt gebruiken.

Wat is een Tubble?

Een Tubble is een luxe opblaasbaar bad. Qua vorm is ´ie gewoon hetzelfde als een normale badkuip, je moet ´m alleen even opblazen voor gebruik. Het opblaasbare zorgt in mijn ogen voor meer comfort dan een hard bad; het ligt heerlijk.

Duurt het opblazen lang?

Nee. Je krijgt er een speciale pomp bij die er voor zorgt dat je bad binnen no time opgeblazen is. Ik heb niet getimed maar ik denk dat het nog geen twee minuten duurt.

Hoe zit het met de afvoer?

De Tubble heeft een stop waar een slang aan zit. Als je zorgt dat deze slang met het uiteinde boven de afvoer ligt, kan het water weglopen. Tubble verkoopt verlengstukken voor deze slang dus laat je niet afschrikken als je het qua afstand tot de afvoer niet redt; daar is een oplossing voor! Overigens verkopen ze vrij veel accessoires voor ¨problemen¨ die je zou kunnen hebben met je Tubble, in heel veel gevallen is er dus gewoon iets mogelijk.

Hoe berg je ´m op?

Na gebruik spoel ik de Tubble af met water, ééns in de zoveel tijd gebruik ik ook wat afwasmiddel voor wat extra reiniging. Hierna laat ik ´m rechtop in de badkamer staan om te drogen, je zou ´m ook af kunnen drogen uiteraard. Ik ga meestal in de avond in bad en laat ´m dan ´s nachts staan en ruim ´m in de ochtend op. Als je de Tubble goed afdroogt en de luchtgaten open zet, is ´ie binnen een minuutje weer leeg gelopen. Hierna kun je ´m opvouwen en in de bijgeleverde zak doen, deze is ongeveer zo groot als een boodschappentas.

Is mijn badkamer niet veel te klein?

Nee, vaak niet. Onze badkamer is minuscuul; we hebben alleen een douche met gordijn en een wasbak en de Tubble past met gemak. De maten van de Tubble Royale zijn 158cm x 78cm x 54cm, het bad is flexibel dus als je net wat centimeters te kort komt, past het alsnog. Als je het zeker wilt weten; meet je badkamer voor je bestelt maar bij veel huizen past het. Ik kreeg ook een aantal keer de vraag of ik het niet vervelend vind dat ik dan verder niks kan in de badkamer. Persoonlijk vind ik dat niet vervelend omdat ik niet weet wat ik tijdens het in bad liggen verder nog zou moeten doen. Steven kan niet douchen of zijn tanden poetsen als ik in bad lig maar dat heeft hier in huis nog nooit voor problemen gezorgd. Er is overigens ook nog een Tubble Compact voor als de Royale écht niet past, die is net ietsje kleiner maar wel nog steeds een ligbad.

Gaat ´ie niet lek door de katten?

Vooral Casper vind de Tubble erg interessant en heeft wel eens over de rand gehangen. Ik laat ´m dan even kijken maar zorg wel dat ´ie niet over de rand gaat lopen of er met zijn pootjes op hangt. De Tubble kan best wat hebben maar een scherpe kattennagel prikt ´m wel lek; gelukkig zit er een klein reparatiesetje bij voor als er toch schade ontstaat.

Kan ik badbruisballen gebruiken?

Ja! In principe kun je alles gebruiken wat in een gewoon bad ook kan. Wat ik wel afraadt zijn rode badbruisballen van Lush. Deze laten in een gewoon bad vaak al hardnekkige vlekken achter en in een Tubble is het wat lastiger om echt te gaan schrobben met schuurmiddel. Ik heb ooit flinke vlekken gehad die er uiteindelijk wel uit gingen maar handig was dat niet. Ik ga nog steeds regelmatig in bad met een bal van Lush maar vermijdt voor de zekerheid die met veel rode pigmenten er in.

Is het geen gedoe?

In alle eerlijkheid is het natuurlijk altijd meer gedoe dan een vast bad dat er al staat en waar je niks meer aan hoeft te doen, dat lijkt me een feit. Echter vind ik het verder geen gedoe. Je bad staat binnen een paar minuten en het is allemaal niet moeilijk of heel veel werk. Wat bij betreft absoluut dat mini beetje moeite waard want je kunt op deze manier wel gebruik maken van een bad wat je anders niet had.

Tot slot

Wij zijn groot fan van de Tubble en maken er vooral in de winter heel erg veel gebruik van. De droom is ooit een grote badkamer met een vast bad. Tot die tijd vind ik dit een geweldige uitkomst. De Tubble is verkijgbaar op de webshop in twee maten en de prijzen varieren van €139 tot €159. Als je nog een vraag hebt over de Tubble, laat die dan achter in de comments en ik beantwoord ´m zo snel mogelijk. Volg me vooral op Instagram want in mijn stories plaats ik regelmatig beelden van de Tubble in gebruik!

Zou jij een Tubble willen?

*Het product in dit artikel heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.