The Body Shop

Blog | Win een pakketje van The Body Shop!

mei 23, 2019

Om te vieren dat The Body Shop als eerste fair trade gerecycled plastic introduceert in al hun winkels, heb ik vandaag een hele toffe winactie voor jullie!

Het plastic probleem

Het zal niemand ontgaan zijn dat we kampen met een flink probleem wat betreft plastic. Elk jaar komt er meer dan 8 miljoen ton plastic in de oceanen terecht. Héél kort uitgelegd: er is veel te veel plastic en er wordt te weinig gerecycled (slechts 9% wereldwijd wordt gerecycled). Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die proberen hun steentje bij te dragen en één van die bedrijven is The Body Shop.

Wat doet The Body Shop?

 • The Body Shop lanceert het eerste Community Trade-gerecyclede plastic, afkomstig uit Bangalore in India. Met dit initiatief belicht het bedrijf het menselijke aspect van de plasticcrisis.
 • The Body Shop wil meer doen dan alleen plasticvervuiling tegengaan; het bedrijf wil een maatschappelijke verandering in gang zetten om kwetsbare mensen een sterkere positie te geven.
 • Het eerste jaar gaat TBS 250 ton Community Trade-gerecycled plastic uit India inkopen. Tegen het einde van 2019 is dit plastic verwerkt in ongeveer drie miljoen 250 ml-flessen voor haarverzorgingsproducten. Binnen drie jaar wil het bedrijf in alle petflessen die in TBS omgaan, Community Trade-gerecycled plastic gebruiken.
 • Ook gaat er een systeem geïntroduceerd worden waarbij klanten 5 lege verpakking kunnen inleveren, in ruil voor een beloning.

Wat doe ik?

Ook ik heb nog best wel wat stappen te maken qua verminderen van plastic. Recyclen vind ik geen enkel probleem, dat doe ik al jaren. Plastic verpakking vermijden vind ik nog heel erg lastig en ik probeer dan ook op kleine dingen te letten. Zo neem ik altijd een eigen tas mee bij het boodschappen doen, koop ik vrijwel nooit plastic flesjes en zijn er alleen papieren rietjes in huis. Ik ben er van overtuigd dat elk klein beetje helpt en dat als iedereen iets klein zou doen, dit probleem al zo veel minder zou zijn.

De winactie

Om aandacht te vragen voor deze toffe verandering binnen The Body Shop, mag ik een leuk pakketje weg geven aan één van jullie.

Wat kun je winnen?

Je kunt een Shea Boter set van The Body Shop winnen met daar in:

 • Shampoo
 • Conditioner
 • Shea Butter
 • Haarmasker

Wat moet je hier voor doen?

Laat een reactie achter waarin je vertelt hoe jij omgaat met het plastic probleem. Vertel wat jij doet op het gebied van recycling of misschien wel verpakkingsvrij leven. Ook als je niks doet aan recycling mag je gewoon mee doen, laat je dan vooral inspireren door de reacties van anderen. Als je een link naar deze winactie deelt op één van je social kanalen, krijg je een extra kans (vergeet mij niet te taggen).

Overige voorwaarden

 • Je kunt mee doen tot 30 mei 16:00, hierna loot ik een winnaar.
 • Mocht je binnen twee dagen niet reageren op mijn mail (check je spam), dan kies ik iemand anders.
 • Ik geef je adresgegevens door aan TBS, zij sturen het pakketje naar je op.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd en de winnaar mag anoniem blijven.

Veel succes en ik ben ontzettend benieuwd naar jullie recycle verhalen!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

57 Comments

 • Lisanne

  Wij recyclen alles! Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk mijn flesjes te hervullen met kraanwater en geen boterhamzakje, maar doosjes mee te nemen.
  Insta: @imlisanne

  mei 23, 2019 at 7:44 am Reply
 • Simone

  Ik koop sowieso geen groente wat apart in plastic zit verpakt (een paprika of komkommer bijv. Slaat natuurlijk nergens op dat die in plastic zit verpakt) een goede winkel hier voor is .. jawel, de Lidl!
  Plastic, papier en groen afval wordt standaard gescheiden in de keuken, we gebruiken verschillende bakken voor het verschillende afval. Eigen tassen meenemen naar de winkels of wanneer ik dan toch de tassen vergeten ben een herbruikbare shopper kopen.
  En de keuze tussen dranken in een kartonnen pak of een plastic fles is gauw gemaakt.

  mei 23, 2019 at 7:54 am Reply
 • Marian B

  Wat goed dat de Body Shop hier aandacht aan besteed. Uiteraard scheiden wij het plastic en heb ik tijdens het winkelen een eigen stoffen tas mee. Daarnaast probeer ik producten te kopen zonder of met zo min mogelijk plastic verpakkingsmateriaal.

  mei 23, 2019 at 10:13 am Reply
 • Janny Kroezen

  Ik scheid afval zoveel mogelijk en ik breng overbodige spullen naar de kringloop. Verder probeer ik zo weinig mogelijk overbodige spullen te kopen en te zorgen voor zo weinig mogelijk plastic mee te nemen naar huis. Daarnaast maak ik mn verzorgingsproducten op en wil dan overgaan op milieuvriendelijke varianten met zo weinig mogelijke toevoegingen

  mei 23, 2019 at 10:21 am Reply
 • Maïté Goddyn

  Wij letten hier thuis echt goed op: sorteren alles correct, recyclen zo veel. Daarnaast probeer ik ook nutteloos plastiek uit de weg te gaan: boterhammen in een boterhamdoos in plaats van aluminium folie enzo. Dit lijkt misschien normaal voor velen, maar ik heb jaaaaaaren steeds mijn boterhammen meegekregen in aluminiumfolie. Na een goed gesprekje met mijn moeder is het nu steeds een boterhamdoos ☺️??

  mei 23, 2019 at 10:26 am Reply
 • Lisa

  Ik vindt dit zo goed van the body shop zijn dan ook 1nigste producten die ik gebruik op vlak van skincare ? ik recycleer alles hier thuis plus breng ik een tas mee om te shoppen doe aan compost zelfs gemaakt ook en altijd mijn eten in een potj of snacks ik heb altijd koffie beker bij me en waterfles die ik vul met kraan water ?? ik ben dan ook van kleins af opgevoedt dat het milieu belangrijk is ??

  mei 23, 2019 at 1:26 pm Reply
 • Bo

  Wat een leuke win actie! Ik probeer net als jou kleine stapjes te zetten. Zo drink ik altijd water uit mijn Dopper fles en neem ik ook altijd een canvas tas mee naar de winkel

  mei 23, 2019 at 7:59 pm Reply
 • Katrien vd Heuvel

  Wat een fijne actie!! Ik ben erg fan An de body shop dus probeer deze producten graag! Wat wij doen om te recyclen? Ken je de app’ top good to go’? Een geweldig initiatief waardoor eten niet weg wordt gegooid! Thuis maken we ook altijd alles op. Wat over is gaat in een diep voor de volgende dag! We nemen onze eigen papieren zakken mee en gebruiken veel bamboo producten ipv plastic

  mei 23, 2019 at 8:00 pm Reply
 • Ilsiee

  Wat een heerlijk pakketje geef je weg. Ik doe graag mee… ik koop zoveel mogelijk mijn groente vlees aardappels fruit en eieren bij mijn dorpsgenoten de boeren hier in het dorp . Neem altijd zelf bakjes mee.. mochten we een keer wat overbodig plastic materiaal krijgen probeer ik het altijd weer creatief te gebruiken zoals een lege shampoo fles functioneert prima als bloemgieter haha ook koop ik geregeld hele grote flessen dat ik dan weer in de lege bus doe. Bv zoals met handzeep ed

  heb dr ook wel eens aan gedacht om zelf mn verzorgingsproducten enz te maken. Nog minder verspillen qua verpakkingen maar daar moet ik me toch echt meer in verdiepen 😉
  Enne,lees hier nog wel wat handige tipa die ik zeker ook ga proberen.
  Groetje ilsiee

  mei 23, 2019 at 10:00 pm Reply
 • Yessica leidner

  Hoi hoi ooh wat leuk ik ben zeer grote fan van van de body shop, ja zeker wij hebben 1 dochtertje ook haar leren wij met omgaan met recyclen, alles gaat hier apart niks weggooien op straat, altijd in de prullenbak of nemen wij het mee naar huis.
  Wij gooien nooit eten weg als wij het bijv… nog van de vorige dag aardappelen over hebben dan bakken wij die de andere dag op heerlijk is dat. En plastic moeilijk wij houden er wel zeker rekening mee hóór kopen ook bijv… geen flessen drinken maar pakken drinken en ook blikjes inplaatst van plastic. En blikjes dat sparen wij ook weer is alaminium dat doen wij kapot maken en in onze grote ijzeren bak (ijzeren regenton) doen wij ze erin, en wanneer het vol is (slaan wij altijd plat met een hamer dan kan er echt heel veel in. Dat brengen wij weer naar de ijzer boer dan krijgen wij weer van 1 hele volle regenton tussen de 60.0o euro ongeveer dan is het zeker 70 a 80 kilo veel he inplaatst dan in de prullenbak te gooien? (ps alle blikjes kan je sparen inclusief bier blikjes)

  Zou dolgraag deze pakket willen winnen

  mei 24, 2019 at 6:03 am Reply
 • Veronique

  Leuk! Ik doe mee!

  Ik scheid mijn afval en ik hergebruik bakjes van bijvoorbeeld bami van de Chinees. ?

  mei 24, 2019 at 8:08 am Reply
 • Luna

  Ik doe boodschappen met een linnen tas. Die neem ik ook mee als ik ga winkelen, zo hoef ik nergens een plastic tasje te vragen. Ik ben actief bezig met afval scheiden en probeer in de winkel erop te letten dat ik geen producten koop met onnodige plastic verpakking. Ook laat ik tegenwoordig verjaardagscadeautjes niet meer inpakken met veel papier en frutsels en fratsels. Ik wikkel thuis de cadeaus in een sjaal of theedoek, die ik er vervolgens bij geef als cadeau.

  mei 24, 2019 at 6:55 pm Reply
 • Marian zw

  We proberen zoveel mogelijk de dingen te hergebruiken, plastic zakken gaan als vuilniszak in de prullenbak, de lege yoghurt bekers met deksel gebruiken we weer om iets in mee te nemen, om spulletjes in te bewaren of als potje voor wat zaadjes. Oud papier wordt altijd netjes gescheiden en opgehaald door de speeltuin vereniging. Groenten en fruit koop ik het liefste los, zo in mijn tas, zonde rplastic.

  mei 24, 2019 at 7:55 pm Reply
 • Ling

  Ik scheid alle afval: gta. papier, glas, textiel. Ik neem altijd tassen mee als ik ga winkelen. Water vul ik in een Dopper. Groenten en fruit doe ik in een herbruik zakken.

  mei 24, 2019 at 9:20 pm Reply
 • elisabeth maria martina

  wat een heerlijke verwennerij, maak mij maar blij
  alles wat ik maar kan bijdragen daar ga ik voor

  mei 25, 2019 at 6:46 am Reply
 • jacqueline de Waal

  Wauwwie ik hou van de Body Shop ze houden zich bezig met het milieu.
  En ze verkopen te veel heerlijke producten wil alles wel kopen het ruikt allemaal zo lekker
  Zelf zorg ik ervoor dat ik een tas bij me heb.

  mei 25, 2019 at 7:16 am Reply
 • Marijke

  Ik gooi al het plastic in de plasticcontainer, neem zo weinig mogelijk in plastic verpakte groenten mee en neem ook zelf altijd een tasje mee naar de winkel. De tasjes die ik toch krijg gebruik ik nog als afvalzak.

  mei 25, 2019 at 8:08 am Reply
 • Jolanda

  Leuk! Goed dat je hier op een positieve manier aandacht aan besteedt. Mijn vriend en ik doen erg ons best om plastic te weren: we kopen standaard de duurste bananen (want de Albert Heijn cheapies zitten in plastic), groente en ander fruit zoveel mogelijk los bij de Turkse groenteboer (want de Albert Heijn-varianten zitten in plastic…), en plastic boterhamzakjes hebben we niet eens meer in huis. In plaats daarvan gebruik ik voor lunch een Bock’n roll, onwijs makkelijk! Water drinken we natuurlijk uit een herbruikbare fles zoals een Dopper, en ja.. dan hoef je eigenlijk nooit meer een nieuw flesje te kopen! Alleen gezondheidsproducten blijven lastig: lensvloeistof, conditioner, douchegel… zit toch veelal in plastic. We blijven zoeken naar oplossingen!

  mei 25, 2019 at 9:59 am Reply
 • Annelies van Hurne

  Ik ben hier niet bewust mee bezig. Onbewust miss wel. Ik heb zelf een tas en als ik dan wel iets mee krijg gebruik ik het voor afval. Ook het plastic om toilet papier gebruik ik als zak voor in de wc. Water drink ik niet uit een flesje maar uit dobbler. Miss moet ik me er eens meer in gaan verdiepen .. Ik doe graag mee.

  mei 25, 2019 at 10:07 am Reply
 • Will

  Allereerst geen plastic tasjes meer aannemen in winkels en winkelen met je eigen tas.
  Geen plastic drinkflesjes met water meer kopen. Het water uit onze kranen is lekker en veilig en schoon.
  Alle plastic in de oranje bak gooien voor recycling.
  Zoveel mogelijk fruit en groente kopen in papieren zakken ( Is dat dan wel weer goed? Bomen….)
  Heel graag doe ik mee en volg Bloglovin.

  mei 25, 2019 at 11:15 am Reply
 • Anna Wienen

  geen kleine plastic waterflesjes meer kopen

  mei 25, 2019 at 2:41 pm Reply
 • Fenny

  Superrrr goed dat de Body Shop mee doet in de strijd tegen plastic, want man, man, man wat vind ik het verschrikkelijk die filmpjes van een schildpad zwemmend in de plastic 🙁 ik zou willen dat we wat liever waren voor de aarde! Wat ik zelf doe? Mijn afval ( erg fanatiek!) scheiden… en proberen om producten te kopen met weinig plastic & soms doe ik suggesties naar fabrikanten hoe dingen duurzamer kunnen…

  mei 25, 2019 at 3:38 pm Reply
 • Anita te Gussinklo

  Alle afval word gescheiden; Glas, papier, plastic, electrische apparaten ed.
  Wij hebben nu alleen nog led lampen.
  Als ik boodschappen doe neem ik een eigen tas mee.
  Super goed dat The Body shop hier aan mee werkt.

  mei 25, 2019 at 4:20 pm Reply
 • Sabrina

  Dat is de fijnste lijn van de bodyshop! Goed bezig met het plastic, ik heb ook een plastic verpakking geruild voor een shampoo.
  Recyclen doen we natuurlijk al lang, verder idd geen plastic tasjes meer. Vreeeeselijk als ik er toch geen boodschappentas mee heb en een plastic tasje moet nemen! Gelukkig komt dat bijna niet voor! Verder probeer ik op de verpakkingen te letten!

  mei 25, 2019 at 5:08 pm Reply
 • anja

  ik probeer alles te recyclen thuis door te scheiden

  mei 25, 2019 at 6:08 pm Reply
 • Maria

  In ieder geval geen plastic wegwerp servies of bestek kopen!

  mei 25, 2019 at 6:33 pm Reply
 • Paula

  Onder mijn vriendinnen sta ik bekend als die ene met een groen hart. En ik hoop dat het besmettelijk is. Ik doe de simpell dingen: koop komkommers enzo zonder plastic, neem zelf tassen mee en scheid mijn afval. Natuurlijk.

  Maar ook heb ik een handige app:

  Beat the microbead.
  Die moet echt iedereen downloaden. Daarmee kun je handig checken of de drogisterijproducten die je wilt kopen, plastic bevatten. En als dat zo is, laat het product dan vooral staan.
  Fijn voor de vissen en andere beesten die de buik vol hebben van ons plastic. Letterlijk helaas..

  Ow, en nog een tip, Hema komt binnenkort met plasticvrije wattenstaafjes. het is maar dat je het weet…

  mei 25, 2019 at 7:21 pm Reply
 • Anneliese de Waal

  Ik recyclen alles wat in het plastic hoort, wat in de groenbak hoort, en wat er in de zwarte bak hoort, rest afval.
  Papier recycling ik hoor, dit halen ze in het dorp op.
  Doe erg graag mee 🙂 🙂 Groetjes Anneliese

  mei 25, 2019 at 7:24 pm Reply
 • Nienke

  Afval scheiden, altijd een eigen tas mee naar de winkel en een eigen drinkfles mee op pad.

  mei 25, 2019 at 7:55 pm Reply
 • E. Wout

  Ik doe graag mee! Ik ben de laatste 2 jaar bewuster geworden; doe dat door afval te scheiden en plastic vaker te gebruiken zoals voorraadzakjes of boodschappentassen.

  mei 26, 2019 at 3:18 am Reply
 • Nina Mol

  Ik breng al mijn plastic naar een grote verzamelbak van de gemeente in de stad.

  mei 26, 2019 at 4:34 am Reply
 • Petra Siermans

  Wij scheiden het afval en herbruikbare spullen gebruiken wij opnieuw. Soms voelt dit als een kleine druppeltje op gloeiende plaat. Maar elke druppel is er één!

  mei 26, 2019 at 7:42 am Reply
 • Lara

  Ik doe graag mee, leuke actie! Ik scheid plastic van al het andere afval, en heb een hervulbare fles gekocht zodat ik geen plastic flesjes meer hoef mee te nemen. Daarnaast heb ik nu voor spa rood een apparaat waarmee je koolzuur aan je water toe kunt voegen. Echt heel handig, en dat scheelt voor mij ook weer een hoop losse plastic flessen. Ook naar de winkel neem ik geen plastic tassen meer mee, maar heb ik een handig opvouwbaar tasje dat ik altijd meeneem!

  mei 26, 2019 at 8:19 am Reply
 • Tilly Wijnhof

  Ik doe ook graag mee, wij scheiden afval, plastic zakjes gebruiken we meerdere keren en we gebruiken onze eigen boodschappentassen, we kopen geen plastic tassen

  mei 26, 2019 at 10:28 am Reply
 • Danielle

  Ik probeer met kleine dingetjes goed te zijn voor het milieu. Broodtrommel mee naar werk, flesjes water navullen en een moestuin in eigen tuin zodat ik in de zomerperiode minder in de supermarkt koop.

  mei 26, 2019 at 1:03 pm Reply
 • Vera Limpens

  We gebruiken eigen stoffen tasjes, bij wat we ook kopen. We hebben ze altijd bij ons, ook als we naar de markt gaan bijvoorbeeld voor groenten en fruit. Daarnaast scheiden we uiteraard alle afval. Lege flesjes hergebruiken we regelmatig zelf, en leveren uiteraard lege flessen in. Ten slotte: zo min mogelijk plastic kopen, geen rotzooi laten slingeren buiten en netjes in de prullenbak gooien.

  mei 26, 2019 at 1:07 pm Reply
 • Ran slag

  Uiteraard scheiden wij het plastic, neem ik altijd een eigen tas mee en als ik dan een plastic zakje heb dan gebruik ik die later om bijvoorbeeld mijn lunch in te doen. Of ik gebruik ze voor postpakketjes.

  mei 26, 2019 at 1:24 pm Reply
 • Jan

  Ik koop producten met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal .
  Ook neem ik altijd zelf een shopper mee om geen tas meer aan te hoeven schaffen.
  Als producten wel verpakt zijn probeer ik zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar te kiezen.
  Verder probeer ik al het afval goed te scheiden.

  mei 26, 2019 at 2:04 pm Reply
 • Tamara

  Ik heb een dopper die ik elke dag gebruik. Ik koop mijn groente bij de groenteboer (met papieren zak erom heen) Verder heb ik een metalen broodtrommel. Zo min mogelijk plastic dus iedere dag.

  mei 26, 2019 at 2:56 pm Reply
 • iris

  lege waterflesjes hergebruiken. Ook voor de kids als ze naar school gaan, herbruikbare flesjes laten gebruiken. Alle afval sorteren. Naar de winkel gaan en direct een grote herbruikbare tas meenemen

  mei 26, 2019 at 4:04 pm Reply
 • renilda

  herbruikbare shopper, herbruikbare flesjes, afval scheiden, veel potjes en doosjes hergebruik ik ook altijd. ik doe zeer graag mee met deze leuke wedstrijd

  mei 26, 2019 at 4:06 pm Reply
 • Marina Vink

  ik gebruik een broodtrommel, herbruikbare tasjes en shoppers, scheid zoveel mogelijk afval en probeer zo min mogelijk voedsel te verspillen

  mei 26, 2019 at 6:42 pm Reply
 • Marianen Scholten

  We hebben de wegwerpflesjes binnen ons gezin verboden.
  Helaas is daarmee niet het plasticprobleem binnen ons gezin opgelost. Ik ben iedere avond weer verbaast hoeveel plastic je verbruikt bij het koken van een maaltijd, maar weet dit niet zo goed op te lossen.
  We scheiden het afval, ik heb altijd een boodschappentas in mijn tas zitten waar mijn aankopen mee kunnen uit de winkel.
  Ik doe meestal dagelijks mijn boodschappen . Daarmee verspil ik voor mezelf de minste etenswaren door heel gericht te kopen wat ik nodig heb.

  mei 26, 2019 at 9:34 pm Reply
 • Thea

  Ik neem al jaren zelf boodschappentassen mee naar de winkel maar ook groente en fruit, zelfs losse kiwi’s en appels gaan niet in een plastic zakje in de supermarkt. Het plastic dat we toch binnenkrijgen gaat in de plastic-container. We gebruiken altijd broodtrommels en bekers. En ik koop graag de grootverpakkingen ipv de kleinere.

  mei 27, 2019 at 9:31 am Reply
 • kimberly

  wij scheiden plastic van ander afval, dopjes van flessen bewaren we weer voor het goede doel. Voor fruit heb ik een tasje mee nar de winkel zodat ik niet de gratis plastic zakjes hoef te pakken. verder doen we weinig doordat we weinig tijd hebben en dus veel kant en klaar bakken groente e.d. kopen om toch snel een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten.

  mei 27, 2019 at 12:39 pm Reply
 • kempenaers anita

  doe graag mee voor dit heerlijke pakketje, recycleer alles wat maar kan, pmd en huisvuil apart, heb een compostbak , glas en papier naar het containerpark

  mei 27, 2019 at 3:05 pm Reply
 • Gea Jager

  ik probeer zo goed mogelijk met alles om gaan en te recyclen

  mei 27, 2019 at 7:10 pm Reply
 • miranda

  ik koop zoveel mogelijk zonder verpakking en gebruik ook veel navul bv bij zeeppompjes en ben vooral heel bewust bezig

  mei 27, 2019 at 8:01 pm Reply
 • Jolijn

  Leuke actie, ik maak graag kans!
  Wat betreft recyclen laat ik als juf mijn klas altijd knutselen met dopjes, deksels etc. Ik spaar het allemaal! (:

  mei 27, 2019 at 9:04 pm Reply
 • Mirjam Hellingman

  Wat een goed initiatief van The Body Shop om plastic te hergebruiken. Ik maak graag kans en zal dan de verpakkingen weer netjes inleveren. Wij gebruiken zelf altijd herbruikbare waterflessen en ik neem altijd zelf mijn herbruikbare tassen mee. Wanneer ik iets nodig heb, kijk ik eerst op marktplaats of de kringloopwinkel.

  mei 28, 2019 at 11:19 am Reply
 • MARIJKE MULDER

  mag graag bij de body shop heerlijk rond kijken voor deen cadeautje of iets voor mezelf

  mei 28, 2019 at 1:22 pm Reply
 • MARIJKE MULDER

  is een leuke winkel

  mei 28, 2019 at 1:23 pm Reply
 • nicki van dijk

  Mooi initiatief! Ik ben vaste klant bij The Body Shop en geniet erg van jullie producten. Ik gebruik ook vaak de naked producten van Lush. Natuurlijk scheiden wij ons afval, en maken wij zo min mogelijk gebruik van plastic zakken. Ik zorg dat ik altijd een tasje in mijn tas heb zitten. Mijn laatste verzorgingsproduct dat ik heb aangeschaft is de facewash en de moisturizer van de wonky carrots van The Body Shop gekocht, heerljik product gemaakt van ‘afgeschreven’ worteltjes.

  mei 28, 2019 at 4:25 pm Reply
 • Lisanne Bons

  Het zijn bij ons ook de kleine dingen. We scheiden ons afval zo goed mogelijk. Dopper en me eigen koffiemok mee voor onderweg. Bij de NS krijg je zelfs korting op koffie als je je eigen beker mee neemt. Ik lever mijn plastic zakken in bij ern goed doel. Die haken van de tassen de leukste tassen die wel lang meegaan. En als ik de hond uitlaat rotzooi uit de berm in de prullenbak gooien en het speeltuintje voor mijn huis ruim ik wekelijks op.

  mei 29, 2019 at 8:13 am Reply
 • chris de haas

  we doen er goed aan mee.. afval scheiden.. al ons plastic gaat apart in vuilniszakken en brengen we naar de plasticbak.. we schrikken elke week weer hoeveel dit is.. 3 a 4 zakken per week.. we zouden beter een afvalbak vd gemeente krijgen voor plasticafval,, ipv de grote zwarte , waar daar zit niet veel meer in als je plastic dus scheid …

  mei 29, 2019 at 1:55 pm Reply
 • Wendy

  In onze stad wordt weinig plastic verzameld. Daarom gaan wij in een andere stad altijd plastic zakken halen om plastic te verzamelen en daar weg te brengen zodat het gescheiden blijft. Evenals glas, papier en andere zaken. Zo proberen wij onze jongens ook bewust te maken hoe belangrijk het is.

  mei 30, 2019 at 11:22 am Reply
 • Nathalie Buttiens

  Ik scheid plastic, papier, glas, batterijen, PMD, vet, etc. Een keer in de maand ga ik naar het milieupark.

  mei 30, 2019 at 2:29 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.