romantische cadeaus

Blog | Romantische cadeaus voor Valentijnsdag

januari 27, 2021

Ik ben aan de vroege kant maar over ruim twee weken is het Valentijnsdag. De één vindt het commerciële onzin (helemaal prima) en de ander vindt het geweldig. Ik vind het een leuke dag en probeer er altijd wat gezelligs van te maken. Natuurlijk kun je elke dag in het jaar gebruiken om je liefde wat extra te uiten aan je naasten maar dat doen de meeste mensen nou eenmaal niet. Het is daarom leuk dat er een speciale dag is die helemaal in het teken staat van de liefde. Voor mij betekent dat niet per se liefde voor een partner maar kan dat ook liefde voor een fijne vriendin of bijvoorbeeld familielid zijn; als diegene maar lief is! In dit artikel deel ik 7 romantische cadeaus met je die ideaal zijn om de komende Valentijnsdag aan een lief persoon te geven.

Valentijnsbox

Ik begin deze lijst met romantische cadeaus schaamteloos met een product uit mijn eigen webshop. Ik heb namelijk een Valentijnsbox samengesteld die voor €20 inclusief verzenden te koop is, in deze box zit het volgende:

 • één sieraad naar keuze uit mijn webshop
 • een romantische kaart met eigen tekst of liefdesverklaring van mij
 • lekkers

De box is via deze link te bestellen en wordt op de door jou gekozen dag verzonden in een gezellig doosje.

Humble & Crumble

Mijn favoriete koekjesmerk en grote koekjesliefde, Humble & Crumble, doet ook gezellig mee aan Valentijnsdag en ze hebben verschillende romantische specials. Omdat ze niet met een vast assortiment werken, kun je het beste even op hun Instagram kijken wat er in de week wanneer jij wilt bestellen op het menu staat. Ik heb zelf in elk geval al wat romantische koekjes besteld en die ga je snel terugzien in mijn stories!

Een nachtje weg

Ik word niet vaak verleid door een Facebook advertentie maar vorige week wel. Ik zag een advertentie voorbij komen van het Van der Valk hotel hier in de stad, hilarisch genoeg een paar straten verwijdert van ons huis. Ze boden een romantisch arrangement aan in februari mét 3-gangen diner (op de kamer) en romantische dingen zoals versiering en bonbons. Ik besloot te boeken en nu gaan we binnenkort een nachtje weg met, afhankelijk van welke kamer we krijgen, uitzicht op ons eigen huis. We twijfelden een beetje omdat het ook wel wat gek voelde zo dichtbij. Na maanden thuis zitten door corona is het echter heerlijk om even echt weg te zijn en een soort van weer uit eten, is iedereen daar niet aan toe? Verder voelde het ook zinloos om naar een andere stad te rijden terwijl toch alles dicht is. Kijk dus vooral of er een hotel bij jou in de buurt (of verder weg) is die ook een leuk arrangement aanbiedt!

Potje kussen?

Bij Droomkoekjes verkopen ze een potje koekjes in de vorm van kusjes, dat is toch leuk? Droomkoekjes maakt de meest prachtige koekjes die bijna zonde zijn om op te eten en ook de kusjes zien er weer perfect uit. Ik heb jaren geleden een keer een Droomkoekje op en ze zijn lekker. Het is geen spektakel met allerlei verschillende smaken en toestanden maar dat compenseert het uiterlijk absoluut.

Studio Vaia

Zoals jullie wellicht weten, ben ik zelf meer van de minimalistische sieraden maar ik kan niet ontkennen dat de sieraden die Jess van Studio Vaia maakt echt prachtig zijn. Ze zien er uit alsof ze met liefde gemaakt worden en als mede kleine ondernemer hoop ik enorm dat haar prachtige sieraden een groot succes gaan worden. Op Instagram zag ik dat ze bezig is met speciale oorbellen voor Valentijnsdag maar ook de rest van de kleurrijke collectie is zeker de moeite waard, check ´m hier!

Een lot

Wil je niet iets materieels geven maar wel iets erg zoetsappigs doen? Hij is wat aan de kwijlerige kant maar ergens vind ik ´m ook heel romantisch: koop een lot voor je geliefde en schrijf op een kaartje waarom hij of zij een lot uit de loterij is. Het kwijlgehalte wordt niet hoger dan dit de 14e hoor jongens.

Cheat Cookie

Ja mensen, nog meer koekjes (het moge duidelijk zijn hoe je mijn hart kunt veroveren). Vorig jaar bestelde ik hier voor Steven een enorme hartvormige koek en hij heeft het er nog regelmatig over. De koek was met niks te vergelijken en inderdaad extreem lekker. Op de website staat nog geen foto van het hart maar op Instagram kun je uitgebreid kwijlen.

Tot slot

Ik zal het maar eerlijk zeggen; ik hecht best veel waarde aan cadeautjes. Het gaat me niet per se om de waarde maar wel om het gebaar en de gedachte. Ook word ik gewoon erg gelukkig van een verrassing uitpakken (net een klein kind). Iemand laten weten dat je hem of haar extra lief vindt, hoeft natuurlijk niet per se met romantische cadeaus. Een lieve kaart of mooi gebaar is ook al prachtig, doe vooral wat bij jou en bij diegene past; het gaat ten slotte om jullie en niet om wat andere mensen leuk vinden. In deze lijst vind je vooral sieraden en eten, omdat dat de dingen zijn die ik persoonlijk leuk vind om te krijgen én omdat etentjes en dingen buiten de deur momenteel stil liggen.

Heb jij nog een leuke tip voor romantische cadeaus?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Anne

  Uhm….een online optreden of ‘Liedje bij de Lunch’ van mij 😂

  Enne, ik vind bloemen altijd fijn. Of als iemand uitgebreid voor me kookt… Of zo’n chefkok die nu met Corona in huis komt koken, lijkt me ook echt awesome!

  januari 28, 2021 at 8:50 am Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa jou liedje is ook echt een geweldig idee!

   januari 28, 2021 at 12:30 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.