Instagram Slider

pi minen

Blog | Pi Minen: Crypto verdienen zonder te investeren?

mei 26, 2021

Een tijdje geleden kreeg ik van een vriend een uitnodiging voor Pi Network, een nieuwe app waarmee je Pi, een crypto, kunt minen. Ik was geïnteresseerd maar ook wat achterdochtig. Hoe kon dit gratis en wat is dat Pi dan precies? De afgelopen weken gebruikte ik de app, heb ik Pi gemined en heel veel onderzoek gedaan. In dit artikel vertel ik je mijn ervaring en bevindingen. Let op; ik ben geen expert op dit gebied en schrijf dit artikel puur vanuit mijn eigen ervaring en interpretatie.

Wat is Pi?

Pi is een nieuwe cryptocurrency die je met je telefoon kunt minen. Minen klinkt wellicht wat ingewikkeld maar in de praktijk betekent het dat je elke dag even op een knopje in de app drukt om het minen actief te houden. Er wordt dan Pi naar je account ¨gemined¨. Pi is een poging van een team van Stanford afgestudeerden om gewone mensen zonder enorm kapitaal om te investeren meer toegang te geven tot crypto. Leuk weetje: Bitcoin begon ook ooit als gratis coin die je kon minen. Crypto´s en met name Bitcoin zijn echter heel slecht voor het milieu; ze kosten veel energie om te ¨winnen¨. Om te minen/winnen draaien er 24/7 grote servers die energie vreten. Als de Bitcoin bijvoorbeeld een waarde heeft van 39.000 euro, kost het minen ervan ruim 120.00 terrawattuur per jaar. Pi minen werkt op dit moment alleen via je smartphone en dat maakt Pi tot een duurzame en energiezuinige crypto.

Wat is Pi waard?

Op dit moment helemaal niks. De makers hopen dat Pi in de toekomst geld waard kan zijn. Hoe zoiets werkt en hoe bijvoorbeeld Bitcoin van €0 naar €50.000 kon gaan, snap ik zelf ook niet volledig; het heeft onder andere te maken met vraag en aanbod. Hier zit een ingewikkelde techniek achter waar ik me vast ooit nog wel een keer in ga verdiepen, maar nu niet. Technisch gezien is een Bitcoin ook geen geld waard maar het is een middel om te ruilen. Je kunt er bijvoorbeeld niet mee betalen bij de Jumbo maar het in het verleden wel omruilen voor een Tesla in sommige landen. De waarde van Pi wordt eind 2021 bepaald als die actief wordt op de blockchain (dit is dat ingewikkelde wat de waarde van crypto´s bepaalt). Voorspellingen zeggen op dit moment dat Pi in 2022 €0.01 waard gaat zijn.

Is dit wel betrouwbaar?

Tja, ik ben geen maker van de app dus kan niet achter de schermen kijken maar denk wel dat het tot nog toe betrouwbaar is. Je hoeft geen bankgegevens in te voeren of id-kaarten te uploaden en daarmee blijft, mocht er iets mis gaan, echte schade vaak wel beperkt. Wat wel een mogelijkheid kan zijn is dat de makers geld willen verdienen aan de advertenties die je te zien krijgt in de app en dat ze ons daarom lokken zodat ze zoveel mogelijk views en dus geld krijgen voor hun advertenties. Daarmee hebben wij als gebruikers geen directe schade, behalve verloren tijd en wellicht hoop. Ik acht de kans dat dit de intentie is van de makers klein maar de kans dat dit gaat gebeuren wel aanwezig. De makers hebben vooral plannen en wensen en Pi is op dit moment helemaal niks waard. Het kan dus zo zijn dat ze over (bijvoorbeeld) een paar maanden zeggen ¨ja sorry jongens dit wordt niks¨ en dat zij dan het advertentiegeld hebben en wij geen (of waardeloze).

Overige info

Wil je nog meer weten? Check vooral eens de meest gestelde vragen in de app, daar wordt alles erg duidelijk beantwoord. Google is overigens ook erg nuttig en er zijn diverse video´s en artikelen te vinden waarin veel informatie te vinden is.

Waarom Pi een kans geven?

  • Baat het niet dan schaadt het niet,
  • Er zit een betrouwbaar team achter; afgestudeerden van Stanford.
  • Het kost geen geld en vrijwel geen moeite.
  • Je loopt geen risico.
  • Bitcoin is ook zo begonnen.
  • Het is een duurzame crypto.

Ik wil ook Pi minen!

Ik geef Pi een kans omdat ik nieuwsgierig ben en geloof dat er een kans is dat dit wel iets gaat worden. Als het niks wordt, ben ik geen geld kwijt en heb ik alleen elke dag even de app moeten openen, dat is voor mij persoonlijk het risico wel waard. Pi minen kan alleen op uitnodiging. Via deze link download je de app (of zoek ´m in de appstore) en vul bij het aanmelden de uitnodigingscode ¨miraennen¨ in. Ik ben heel benieuwd en hou de ontwikkelingen de komende tijd in de gaten.

Was jij al bekend met Pi minen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.