netflix

Blog | Mijn Netflix én Videoland aanraders!

juli 14, 2020

Zowel Netflix als Videoland zijn niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik kijk bijna elke dag wel iets en word helemaal enthousiast als ik zie dat er weer nieuwe titels op gezet zijn. In dit artikel deel ik mijn Netflix én Videoland aanraders.

Mijn aanraders

De wat oudere populaire al ¨honderd keer voorbij gekomen¨ titels laat ik hier even achterwege, die kennen we allemaal wel. Ik zal proberen wat dingen aan te raden die mij verrast hadden of waarvan ik denk dat je ze niet snel uit jezelf zou aanklikken. Wat ik sowieso kan aanraden zijn de Belgische en Scandinavische series die momenteel volop op Netflix verschijnen. Vaak mooie verhalen, onbekende acteurs en goed gefilmd.

Netflix

The Meg

Echt een kwalitatieve film is dit natuurlijk niet maar ik vond ´m wel vermakelijk. Ietwat cliché maar spannend verhaal over de Megalodon (een soort mega haai) met humor, spannende momenten en uiteraard wat romantiek; ik vond ´m leuk!

Snowpiercer

Een tijdje geleden begonnen we aan deze serie, die eigenlijk hetzelfde leek als de gelijknamige film (aanrader!). Het verhaal speelt zich af in een mega lange trein vol mensen die rondrijdt door een bevroren en uitgestorven wereld. De serie volgt hetzelfde verhaal, tenminste tot nu toe, maar gaat uitgebreider in op details en slaat wat zijweggetjes in. Ik vind het hele verhaal/concept van de serie heel interessant en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de nieuwe afleveringen.

Stateless

Gisteren zijn we begonnen aan Stateless en ik ben er helemaal door gefascineerd. Het verhaal is nog niet helemaal duidelijk maar het gaat over een Westerse vrouw die onbedoeld in een detentiecentrum voor immigranten belandt. Ik vind het tot nu toe zeer goed gemaakt en ben heel benieuwd hoe het verder gaat.

Videoland

Ik hou van Videoland om series als Ex On The Beach, Temptation Island en The Bachelorette; ze zijn toch wel de king of guilty pleasures. Ook zijn er op Videoland talloze documentaires te vinden die niet te ingewikkeld zijn maar toch interessant; een aantal zal ik even uitlichten.

Moorddossier Holleeder

Ik ben geobsedeerd door alle verhalen rondom Holleeder. Ik luister podcasts, lees en kijk alles wat er te vinden valt en kan me helemaal verliezen in alle details. Deze documentaire (of nou ja, uitgebreide tv-special) vond ik dan ook heerlijk; aanrader voor de mede-geobsedeerden.

The Cruise

Heerlijke docu over het leven op een cruiseschip. Het is niet bijster interessant, niet spectaculair, niet spannend maar wel heel fijn om naar te kijken.

De Ontvoering van Gerrit Jan Heijn

Deze bijzondere docu vertelt over een oude moordzaak. Hij is zo interessant omdat er echte beelden getoond worden van de verhoren maar ook van de onconventionele reconstructie. Ze maakten de reconstructie namelijk met de echte moordenaar, iets wat anders nooit gedaan werd (en nog steeds niet). De moordenaar legt dus op zijn dooie gemakje uit hoe de moord is gegaan en wijst alles aan. Het is wat traag gemaakt maar de ¨ver-van-mijn-bed-show¨ maakt het heel interessant om naar te kijken.

Tot slot

Ik heb heel erg fases met dingen kijken. Soms ben ik guilty pleasure programma´s helemaal zat en kijk ik alleen nog maar true crime documentaires. Soms kijk ik 3 romantische comedy’s achter elkaar en dan ben ik er weer even klaar mee; ik kan dus ook niet echt een favoriet genre opnoemen want ik vind vrijwel alles leuk. Wat ik niet kijk? De enige dingen waar ik echt niet zo van hou zijn horrorfilms en animatie/tekenfilms; doodeng en gewoon niet mijn ding.

Heb jij nog leuke aanraders?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Amber / Ambers Things

    Momenteel ben ik naar Down to earth with Zac Efron aan het kijken (Netflix), ik heb echt al enorm veel geleerd en vind de serie best wel een eyeopener.

    juli 15, 2020 at 10:24 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.