leuke spellen

Blog | Op zoek naar leuke spellen? Dit zijn mijn tips!

september 24, 2020

De herfst en winter zijn seizoenen waarin we hier thuis meer spelletjes spelen dan de rest van het jaar. De afgelopen jaren probeerden we heel wat leuke spellen en mijn favorieten deel ik graag in dit artikel. Bij bijna alle spellen kun je op de naam klikken om bij een verkopende webshop terecht te komen!

Leuke spellen

Ik ben niet per se een enorme spellen fanaat; het gaat bij mij echt in fases en ik haak ook wel snel af als een spel heel ingewikkeld is. Je hebt tegenwoordig de meest spectaculaire en uitgebreide spellen met een heel boek aan regels. De momenten waarop ik een spel speel zijn voor mij ontspanning en als ik dan voor mijn gevoel extreem moet nadenken en opletten, vind ik het niet meer leuk. Puzzelspellen zijn gek genoeg wel favoriet maar ook niet als ze zo enorm moeilijk zijn dat ik er haast niet uitkom dus. Oplossen vind ik leuk op spellen gebied, heel erg nadenken niet. Verder vind ik het fijn als een spel met twee personen te spelen is, zodat we niet altijd afhankelijk zijn van visite.

Exit

Met stipt op nummer 1 staat de Exit reeks. In deze spellen ¨ontsnap¨ je doorgaans uit een ruimte/situatie of moet je een moord oplossen. Een paar jaar geleden kregen Steven en ik dit spel voor Sinterklaas, een familielid had het gekocht en baalde dat ´ie niet gezien had dat het maar één keer te spelen is. Na de eerste keer waren we echter meteen fan en inmiddels hebben we bijna alle varianten wel geprobeerd. En ja €15-€20 vind ik veel geld voor iets dat één keer te spelen is maar het is dusdanig uniek en leuk dat ik dat er wel voor over heb. Ik vergelijk het vaak met een bezoek aan een escape room of een avond uit, uiteraard is dat wel wat anders maar alsnog, daar betaal je toch met gemak een paar tientjes voor. Mega aanrader dus en de leukste tot nu toe vond ik ¨De dode in de Orient Express¨. De spellen zijn met punten ingedeeld op moeilijkheidsgraad. Qua moeilijkheid vind ik 3 het leukst, die zijn uitdagend maar wel goed op te lossen. De varianten met 2 stippen vond ik veel te makkelijk en 4 wel te doen alleen pittig en daardoor vermoeiend.

Machiavelli

Machiavelli is natuurlijk een vrij oud spel maar ik blijf het leuk vinden. In dit kaartspel verzamel je je eigen stad en op die manier verdien je punten. Er zijn verschillende rollen met elk unieke eigenschappen om aan te nemen en dat maakt dat elke spel weer totaal anders verloopt. Wij hebben thuis de Deluxe variant met nog meer verschillende rollen en wat extra opties, dat vind ik een enorme aanrader en een goede aanvulling op de originele versie.

Het Verboden Eiland

Dit spel vonden we een paar jaar geleden bij de kringloop en het is geweldig. Met behulp van kaartjes/tegels ¨ontsnap¨ je van een eiland dat aan het zinken is, ook hier heeft elke speler een eigen rol met bijbehorende eigenschappen. Bijzonder aan dit spel is dat je gezamenlijk speelt om van het spel te winnen, klinkt wellicht wat suf maar het is echt heel tof. In 2011 was dit speelgoed van het jaar en dat vind ik zeker niet voor niks, mega aanrader en na de Exit reeks mijn favoriete spel ooit!

Bali

Wederom een kringloopvondst; het mega oude spel Bali. In dit spel maak je met kaarten woorden en op die manier verzamel je punten; simpel maar erg vermakelijk. Dit spel is dusdanig oud dat ik het online niet meer kan vinden. Omdat ik het regelmatig bij de kringloop tegenkom, vond ik het toch de moeite om aan te raden! Er zijn overigens wel spellen te koop die Bali heten maar niet deze variant met de woorden.

Monopoly

Tja, wie kent het niet; good old Monopoly. Ik blijf dit een geweldig spel vinden en wil echt nog een keer een andere variant zoals bijvoorbeeld de Valsspelers Editie of Extreem Bankieren.

Tip!

Je zag het al voorbij komen maar we kopen dus regelmatig spellen bij de kringloop. Het is altijd even zoeken en we gaan ook vaak met niks naar huis maar we hebben echt al pareltjes gevonden. Zeker de moeite dus om eens bij je lokale kringloop door de spellen afdeling te snuffelen.

Tot slot

Zoals ik al aangaf gaat de liefde voor spellen hier echt met fases maar houden we altijd onze ogen open voor leuke spellen. Bij mij is het een beetje zoals met lezen; als ik er eenmaal weer in zit vind ik het heerlijk. Het is zo fijn om ´s avonds samen een spelletje te doen in plaats van voor de televisie te hangen. Nu ik mijn favorieten op een rijtje heb gezet, krijg ik helemaal zin om iets te gaan spelen. In Maastricht kochten we een nieuw soort escape spel met een spectaculaire verhaallijn dat meerdere keren te spelen is en ik kan echt niet wachten om dat te gaan doen!

Heb jij nog leuke spellen tips?

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.