hersenspinsels

Blog | Hersenspinsels #1

juli 9, 2020

Gisteren kwam er geen artikel online; ik had niet vooruit gewerkt en werd beroerd wakker. Na wat noodzakelijke werkdingen besloot ik terug in bed te kruipen en een dagje rust te nemen. Vandaag gaat het gelukkig stukken beter en heb ik zojuist vol goede moed de laptop open geklapt. Ik merkte dat ik de behoefte had om te schrijven maar weet nog niet waar dit artikel heen gaat..

Hersenspinsels

Ik heb wel vaker de behoefte om gewoon zomaar te gaan typen zonder doel maar eigenlijk doe ik het nooit. Zie vandaag maar als een test, als niemand dit leest dan type ik mijn hersenspinsels voortaan wel in een offline documentje.

Mindere dagen

Qua gezondheid gaat het niet super maar naar omstandigheden wel heel goed. Ik functioneer de meeste dagen prima, voel me vrolijk en kan zeker een aantal uur werken. Eens in de zoveel tijd is alles echter te veel. Ik ben dan doodmoe, voel ik me ziek en in mijn normaal overvolle hoofd is geen inspiratie te vinden. Zo´n dag had ik gister en het beste is om daar gewoon aan toe te geven, ik heb nou eenmaal de luxe dat dat kan. In eerste instantie baal ik dan. Ik adviseer anderen om consequent te bloggen maar laat zelf ook wel eens een dag leeg, dat klopt toch niet? Aan de andere kant volgt niemand zijn eigen adviezen foutloos op en zeg ik ook altijd ¨als je je 90% van de tijd aan je blogplanning houdt, is het prima¨. Niet balen dus en me overgeven aan een dagje rust; dat lukte gister aardig. Ik heb Celblok H gekeken, geborduurd en spelletjes gespeeld op mijn telefoon; totaal nutteloos maar wel heerlijk. Mindere dagen horen er nou eenmaal bij en dan kun je er maar beter het beste van maken.

Werk je niet vooruit?

Een aantal mensen viel het op dat er gisteren geen artikel online kwam, dat heb je nou eenmaal met veel volgers. Ik kreeg de vraag of ik niet goed vooruit had gewerkt en het antwoord daarop is ¨nee¨. Ik ben al weken bezig met een poging tot vooruit werken omdat ik vakantie wil maar op een of andere manier komt er steeds zo veel tussen. Uiteraard komt er niet zo veel tussen dat het onmogelijk is om ook maar iets extra´s te doen qua werk en moet ik ook gewoon even terug naar de kern.

Terug naar de kern?

Ik ging met Steven in gesprek over het feit dat ik nog steeds niet genoeg vooruit had gewerkt om vakantie te nemen, want dat moest ergens aan liggen. We kwamen tot de, niet zo verrassende conclusie, dat ik veel te veel tegelijk, door elkaar heen en van de hak op de tak doe. Doordat ik alles tegelijk doe, ben ik veel tijd kwijt aan heen en weer schakelen tussen taken en dat is zonde. Nu zal ik nooit mega gestructureerd worden. Het is nou eenmaal chaos in mijn hoofd en dat zorgt er juist voor dat ik zo veel kan en veel ideeën heb. We hebben echter wel een nieuwe manier van werken bedacht, waardoor ik met één ding tegelijk bezig ga zijn. Dat gaat hopelijk meer tijd en meer rust opleveren waardoor ik binnenkort lekker vakantie kan nemen rustiger kan werken.

Is dit voor jou herkenbaar?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • Anne

  Ik vind het wel leuk, zo’n persoonlijk stukje! Enne, heel herkenbaar, tijd kwijt zijn met schakelen! Wat betreft het consequent posten en uploaden, dat lijkt me zo stressvol, om dat elke dag te moeten doen, zou het helemaal niet gek vinden als je zou besluiten daarmee te stoppen, of dat bijvoorbeeld op 4 dagen consequent te doen en de andere niet… Je bent niet bij je lezers/volgers in loondienst, dus je mag het zelf weten, toch?

  juli 9, 2020 at 1:31 pm Reply
  • Mira Ennen

   Leuk om te horen! Ja ik ben ook bewust van 7 artikelen per week naar 5 gegaan omdat ik ook redelijk gek werd. Gelukkig is dat meestal heel goed te doen maar ik denk dat iedereen wel eens een dagje (of meer) helemaal klaar is met mijn werk!

   juli 9, 2020 at 1:33 pm Reply
   • Anne

    Haha, ja, absoluut!

    juli 9, 2020 at 9:23 pm Reply
 • Agnetha

  Wat een fijn stukje Mira. Voor mij heel herkenbaar ook al maak ik een planning en dat kan ik heel goed, dan nog werk ik ook van de hak op de tak je stukje is super herkenbaar voor me zelf probeer ik me aan vaste dagen te houden dat ik een blog schrijf of post op Instagram en de planning staat zo mooi in de agenda maar door niet vooruit werken en de off days loopt alles nog wel eens in het 100 en kan ik ontzettend balen van mezelf fijn om te lezen dat ik daar niet alleen in ben

  juli 14, 2020 at 10:50 am Reply
  • Mira Ennen

   Nee zeker niet, we zijn ook geen robots he!

   juli 14, 2020 at 7:48 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.