hersenspinsels

Blog | Hersenspinsels #2 Over vrij nemen, paniek en Corona

juli 29, 2020

Het was wat rustiger hier de afgelopen dagen en dat was niet zonder reden. Als je me op Instagram volgt, heb je wellicht meegekregen dat het even wat minder ging. Ik heb voor het laatst vakantie gehad in juni vorig jaar en dat begint er inmiddels wel in te hakken, zeker in combinatie met mijn gezondheid. Ik had de laatste tijd geen motivatie, geen energie en ook geen inspiratie.

Vakantie als ondernemer

Dat ik ruim een jaar geleden vakantie heb gehad, is voor het grootste deel mijn eigen schuld. Mensen denken dat je als ondernemer zo vrij kunt nemen maar dat valt tegen. Eén week vrij betekent eerst één week dubbele uren draaien om vooruit te werken tenzij je een hele week niks wilt verdienen. Nu is het ondanks Corona gelukkig lekker druk en zijn mijn weken best vol, tel daarbij een slechte gezondheid en een chaotische planning op en het is vast geen verrassing dat dat dubbel werken hier bijna onmogelijk is. Omdat ieder mens vakantie nodig heeft heb ik nu maar bedacht dat ik in augustus een week vrij neem, of ik nou vooruit gewerkt heb of niet; dan maar een week minder inkomen. Ik probeer dus een beetje vooruit te werken maar verheug me vooral op lekker een weekje niks.

Paniekaanvallen

Doordat Corona weer in opmars lijkt te zijn, is de algehele spanning hier wat hoger en dat merk ik helaas terug in mijn energie. Een avondje uit eten zorgt voor een dusdanige kater dat ik dagen op bed lig en dat werkt natuurlijk niet motiverend; welkom in de vermijdende cirkel. Qua spanning gaat het dus wat minder maar daar doe ik, op extra rustig aan doen, nu niks aan. Ik heb altijd betere en mindere fases en er tegen vechten heeft toch geen nut. Ik hoop dat iedereen zich gaat beseffen dat we niet zo door kunnen met de maatregelen negeren maar ik vrees het ergste..

Corona

Toen we begin juli weer wat meer mochten, was alles top geregeld. Er werd afstand gehouden, het was rustig en alles was schoon. Inmiddels lijkt het alsof er nooit een pandemie is geweest. Vorige week waren we ergens wat drinken en niemand hield afstand. Tafeltjes stonden bijna tegen elkaar en het was zwaar ongemakkelijk. Zowel op social media als in mijn omgeving zie ik dat mensen geen afstand houden, feestjes geven en vakanties boeken naar afgeraden plekken. Ik snap er helemaal niks van en word er boos van. Realiseren mensen zich niet dat het niet om hunzelf gaat maar om het verspreiden van het virus? Realiseren mensen zich niet dat als hun dierbaren doodziek worden er vaak geen afscheid genomen kan worden? Ik begrijp gewoon oprecht niet dat mensen alleen met zichzelf bezig zijn. Ik snap dat het kut is als je maanden afstand moet houden maar doodgaan op de IC met in elk gat een slang is nog veel kutter. We hebben een groepsverantwoordelijkheid die op dit moment totaal genegeerd wordt en dat gaat een tweede golf als gevolg hebben. Ik kan me nu al ergeren aan het gezeur over ¨we mogen niks¨ van de mensen die dat volledig zelf veroorzaakt hebben. Iedereen moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt natuurlijk maar als we bewust regels en voorschriften gaan negeren is het eind wel zoek wat mij betreft.

Gelukkig ook veel leuks

Dat moest er allemaal even uit maar ik heb uiteraard niet alleen maar dingen om over te zeuren want er gebeurt genoeg leuks. Ik lanceerde mijn tweede e-book waar enthousiast op gereageerd wordt en de webshop loopt als een trein. Ik geniet van de zomerse dagen die er gelukkig ook tussen zitten deze herfstige zomer en ben met mooie nieuwe dingen bezig. Over een week ga ik lekker in een huis aan het water schrijven aan mijn boek. Een soort van schrijverskamp alleen dan maar twee dagen; ik heb er zin in!

Hoe is het met jou?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Anne

    Te laat om inhoudelijk te reageren, maar fijn, zo’n stukje en fijn om te lezen dat je jezelf vakantie geeft!

    juli 29, 2020 at 11:28 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.