herfst

Blog | Ook geen herfst fan? Zo kom je er wel doorheen!

september 24, 2020

Als je mij al langer volgt, weet je wellicht dat ik het liefst het hele jaar zomer heb; het kan mij niet zonnig genoeg zijn. Van het begin van de herfst word ik altijd een beetje weemoedig; ik kijk zo op tegen de natte, grauwe en koude wintermaanden. Omdat we nou eenmaal in Nederland wonen zullen we moeten dealen met de 4 seizoenen en is het toch het fijnste om er maar het beste van te maken. In dit artikel deel ik wat tips die mij helpen om de herfst (en winter) door te komen.

Leg je er bij neer

Vroeger zat ik vanaf oktober tot maart in de klaagmodus; afschuwelijk vond ik de koudere maanden. Inmiddels ben ik nog steeds geen fan maar ben ik wat minder opstandig. Met acceptatie ben je al een heel eind en voel je je ook minder negatief. Zonde ook van je energie om te lang te balen en te klagen want het heeft toch nul effect.

Gooi die gordijnen open

Als het buiten grauw is, ben ik vaak geneigd om de gordijnen dicht te laten, echter werkt dat niet. Doe ook als het regent en grijs is de gordijnen gewoon open om het daglicht binnen te laten.

Kleed je lekker warm aan

Ik ben iemand die altijd op blote voeten loopt en vernikkel daardoor vanaf half oktober van de kou. Elk jaar lijk ik het weer opnieuw te moeten leren maar warme sokken helpen echt. Als je het in elk geval niet koud hebt terwijl het buiten waait en regent, voel je je al beter. Trek dus iets aan dat lekker zit, waar je je goed in voelt en waarin je het niet koud hebt.

Steek een geurkaars aan

Als er iets is wat ik wel fijn vind aan de koudere maanden zijn het herfst- en kerstgeuren. De vaak warme en diepe geuren vind ik heerlijk voor in huis en ik steek dan ook met plezier geurkaarsen en waxmelts aan. Een lekkere geur in huis doet al een hele hoop voor de gezelligheid!

Verdiep je in lekkere warme drankjes

De herfst en winter zijn perfecte seizoenen om warme drankjes te maken thuis. Kies eens niet voor een standaard kopje thee maar experimenteer met verse kruiden, maak variaties op je chocomel of probeer een nieuw soort koffie.

Stort jezelf op een nieuwe hobby

In de herfst en winter zijn we vaak meer binnen dus dat is een mooi moment om een nieuwe hobby te vinden. Kijk eens op Pinterest voor leuke projecten, ga aan het borduren (op mijn Instagram kun je nu een setje winnen), speel in je eentje een Exit spel of leer een nieuwe skill of taal.

Concentreer je op positieve dingen

Als je net als ik echt enorm baalt van kou en regen, kan het soms lastig zijn om positief te blijven. Kijk of je kleine dingen kunt vinden die je wel fijn vindt, door deze te benoemen verander je je mindset en ga je je automatisch prettiger voelen. Hoe klein of groot je fijne dingen zijn maakt niet uit, een aantal voorbeelden:

  • die gekleurde bladeren zijn stiekem wel heel mooi
  • Starbucks verkoopt weer de Pumpkin Spice Latte
  • een Netflix marathon is best gezellig met die tikkende regen op de ramen
  • onder een dekentje een nieuw vers boek lezen blijft fijn

Tot slot

Ieder seizoen heeft zijn charme en iedereen heeft zo zijn voorkeuren, neem dit artikel ook vooral met een korreltje zout. Ik ga in elk geval proberen er wat gezelligs van te maken de komende maanden en voordat ik het weet is het vast weer lente. Fijne herfst allemaal!

Wat is jouw favoriete seizoen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.