gratis borduurpatronen

Blog | De leukste gratis borduurpatronen op een rijtje!

november 10, 2020

Wie mij volgt, weet wellicht dat ik sinds dit voorjaar erg fanatiek bezig ben met borduren. Ik schreef al eens een blog over waarom borduren helemaal geen suffe hobby is en deel in dit artikel een aantal leuke gratis borduurpatronen.

Gratis borduurpatronen

Op internet zijn talloze gratis borduurpatronen te vinden. Let wel op als je een patroon gebruikt; soms is het zonder toestemming van de maker verspreid en dien je er gewoon voor te betalen. Ik ben daarom zelf voorzichtig met gratis borduurpatronen waarvan de bron lastig te herleiden is. Gelukkig zijn er ook zat leuke patronen te vinden met een duidelijke bron. De patronen in dit artikel zijn allemaal van DMC en hebben vanwege copyright geen afbeelding. De patronen zijn volledig gratis, mits je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Dit wijst zich redelijk vanzelf; als je een patroon wilt downloaden, krijg je de optie om je e-mailadres in te vullen voor de nieuwsbrief.

Een prachtige alpaca

Een eenvoudige alpaca die door een bijzondere steek een 3D vacht lijkt te krijgen.

Bloemenkrans voor beginners

Deze bloemenkrans is door de makkelijke kruissteek ideaal voor beginners.

Zeepaardje

Een kleurig zeepaardje.

De maan

Een redelijk eenvoudig maar toch prachtig tafereel van de maan, wederom alleen maar kruissteken dus goed te doen!

Limonade

Een wat lastiger patroon van een glas limonade. Het eindresultaat vind ik prachtig en deze wil ik zeker eens maken!

Zwanen

Een prachtig plaatje van twee zwanen.

Een hart

Vereeuwig de letters van jezelf en je geliefde in dit mooie en makkelijk te maken hart!

Kleuren

Bij elk patroon worden kleurnummers aangegeven die je kunt gebruiken, niet gek want DMC is ten slotte een fabrikant van borduurgaren. Ik vind die nummers in sommige gevallen handig maar pas ze ook met gemak aan als de kleuren niet helemaal mijn smaak zijn. Laat je dus bij het uitzoeken van je patronen niet afschrikken doordat bepaalde kleuren je niet aanspreken, deze zijn makkelijk in te wisselen voor iets wat je wel mooi vindt of wel in huis hebt.

Materialen

In het eerdere artikel dat ik over borduren schreef, vind je een lijstje met alles wat je nodig hebt om te borduren en wat meer uitleg over het borduren zelf, wellicht handig als je een beginner bent. Online vind je talloze webshops met borduurartikelen en ik kan me voorstellen dat je als beginner door de bomen het bos niet meer ziet. Ik koop mijn materialen zelf meestal niet bij Chinese groothandels maar bij kleine ondernemers. De webshop van Iris vind ik fijn. Ze heeft goede prijzen, een fijn assortiment en verzend lekker snel. Als je voor het eerst gaat borduren raad ik je een borduurpakketje voor beginners aan, hier zit meestal alles in wat je nodig hebt en zo kun je lekker overzichtelijk beginnen.

Kende jij deze gratis borduurpatronen al?

Share:
Previous Post Next Post

3 Comments

 • Johanna

  Vraagje, ken jij ook een computerprogramma waarmee je een foto of afbeelding in een borduurpatroon zou kunnen omzetten? Ik heb al eens gezocht, maar nog niets gevonden. Verder heb ik al heel veel hele mooie borduurpatronen uit tijdschriften, dus geen behoefte aan meer. Maar leuk dat je aandacht aan borduren besteedt. Ik doe het graag, bij vlagen. Maar heb er tegenwoordig wel een goede lamp voor nodig.

  november 11, 2020 at 11:53 am Reply
  • Mira Ennen

   Ik weet wel dat er websites zijn waar je dit, tegen betaling, kunt laten doen maar een programma ken ik niet. Wat ik zelf zou doen is een raster met een fotobewerkingsprogramma over je foto leggen, zo heb je de vakjes mooi overzichtelijk!

   november 11, 2020 at 4:10 pm Reply
 • johanna

  Bedankt

  november 12, 2020 at 3:02 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.