goede iphone agenda

Blog | Op zoek naar een goede agenda voor je iPhone? Deze gebruik ik!

december 8, 2020

Ik werk graag met een papieren agenda maar heb deze niet altijd bij me, hierom vind ik het fijn om ook een agenda bij te houden in mijn iPhone. Zoek je nog een goede iPhone agenda? In dit artikel vertel ik je welke agenda ik gebruik en wat ik er zo prettig aan vind.

Wat is voor mij een goede iPhone agenda?

Iedereen heeft natuurlijk andere wensen op agenda-gebied. Ik vind het vooral belangrijk dat de agenda niet te uitgebreid is en rustig oogt. Vaak hebben agenda-apps talloze functies die ik toch niet gebruik en die alleen maar een onrustig beeld geven. Eenvoud dus en gebruiksgemak, verder heb ik geen specifieke wensen of eisen qua functies. De agenda die standaard op een iPhone zit, vind ik niet prettig. Ik vind ´m persoonlijk onoverzichtelijk en kan er niet fijn mee werken. Dit artikel is gericht op een iPhone agenda omdat dat de enige telefoon is die ik heb en waar ik ervaring mee heb, over goede agenda´s voor Android, kan ik dus niks vertellen.

Deze app gebruik ik

De app die ik gebruik heet WeekAgenda en is gratis te downloaden via de Appstore. In de store heet ´ie Week Calendar + maar op beide zoektermen vind je ´m (vind die dubbele namen voor apps zo gek soms). Op de afbeelding hierboven zie je in elk geval hoe ´ie er uit ziet in de Appstore. Het is op het oog een extreem simpele app maar uiteindelijk kun je er toch vrij veel mee. Door het eenvoudige ontwerp heb je echter geen last van de vele opties omdat deze precies op de plek staan waar je ze pas ziet als je ze nodig hebt.

Belangrijkste functies die ik gebruik

Wat ik, naast de eenvoud, fijn vind is dat je verschillende agenda´s kunt gebruiken in deze app. Elke agenda krijgt een eigen kleurtje en zo kan ik eenvoudig zien wat ik qua werk, privé en verjaardagen heb én vergeet ik nooit meer een container buiten te zetten. Paars is mijn werkkleur en zo kan ik goed zien of ik te veel taken op één dag heb gepland. Als het overvol is, ga ik schuiven. Naast als een agenda voor afspraken, gebruik ik de app ook om taken te noteren (wederom zakelijk en privé). Ik zet de taken per dag zonder tijd in de app en verwijder ze als ze voltooid zijn.

Functies van taken en afspraken

Per taak of afspraak, zijn er nog allerlei dingen te personaliseren. Indien nodig kies ik een tijd, bij taken klik ik meestal ´hele dag´ aan. Een handige functie vind ik het herhalen van activiteiten. Zo kan ik verjaardagen jaarlijks laten terugkomen en heb ik bepaalde taken die ik wekelijks op dezelfde dag in plan. Verder kun je bij elke activiteit nog notities plaatsen, ik gebruik dit zelden maar wellicht vind jij het wel een handige functie.

Instellingen

De agenda is naar smaak in te delen via de eenvoudige instellingen. Er zijn een aantal opties die je kunt aanpassen om ´m zo gebruiksvriendelijk naar je eigen wensen te maken. Ik vind het weekoverzicht bijvoorbeeld erg prettig en gebruik graag mijn werkagenda als standaardagenda omdat ik hiervoor simpelweg de meeste dingen in plan.

Een nieuwe agenda aanmaken

Zoals ik al aangaf, kun je in de app met verschillende agenda´s werken, dit is gekoppeld aan de agenda´s van je iPhone zelf. Als je een nieuwe agenda wilt aanmaken voor bijvoorbeeld werk, privé of iets anders, dan kan dat niet via deze app maar moet je dat in de app van je iPhone doen.

Je gaat hiervoor naar je iPhone agenda en klikt midden onderin op ´Agenda´s´. Mijn scherm is trouwens zwart omdat ik standaard de nachtmodus aanheb, vind ik fijn.

goede iphone agenda

Vervolgens klik je links onder op ´Nieuwe agenda´.

goede iphone agenda

De nieuwe agenda geef je nu een naam en een kleurtje, dit komt later weer overeen in je app. Als je nu naar de Week Agenda app terug gaat, is de nieuwe agenda daar direct te gebruiken.

Tot slot

Ik vind dit zelf een fijne en overzichtelijke manier om mijn afspraken en taken in te plannen en om overzicht te houden. Ik heb ook een papieren agenda en deze werk ik vaak aan het einde van mijn werkdag even bij. Dat is dubbel werk maar op deze manier vind ik het prettig. Het uitschrijven op papier helpt me bij overzicht en mijn telefoonagenda vind ik makkelijk voor onderweg of voor als ik snel even wat wil noteren voordat ik het weer vergeten ben. Mijn papieren agenda is er eentje van Essentialiving, wederom een heel eenvoudig en overzichtelijke agenda maar wel een hele mooie!

Wat voor agenda vind jij fijn werken?

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.