Instagram Slider

Food | Valentijnslunch bij Boretti + Recept!

februari 22, 2016
Een aantal dagen voor Valentijnsdag vertrokken Steef en ik naar Amsterdam. We waren uitgenodigd bij Boretti voor een kookworkshop door chefkok Ben van Beurten, onder andere bekend van Jamie Oliver’s Fifteen en The Colour Kitchen. We hadden een hele gezellige middag met heel veel lekker eten, onderaan dit artikel vind je het recept terug.

We kwamen voor het koken maar waren te gast bij Boretti; een hoogwaardig merk dat onder andere ovens verkoopt. In de showroom stonden de meest prachtige fornuizen en ovens, heel hebberig werden we er van!
Omdat de groep vrij groot was voor de keuken werden we opgedeeld in twee kleinere groepjes. Steef en ik gingen met een aantal anderen aan de slag voor het voorgerecht en het bijgerecht. Echt een droom om in zo’n grote en volledige keuken te mogen koken, helemaal als er een chefkok met nuttige tips naast je staat natuurlijk!
Steef ging tomaten ontvellen en ik rolde asperges in spek. Ik was natuurlijk erg gelukkig bij het zien van dit bijgerecht want groene asperges is een van mijn favoriete groentes! Onder het koken kletste Ben uitgebreid met ons en gaf ons aanwijzingen.
Ik hielp nog even mee met het voorgerecht; mozzarella met tomaat, parmaham en rucola.
We konden aan tafel! Het voorgerecht was simpel maar ontzettend lekker! Na het voorgerecht ging de andere groep aan de slag met het hoofdgerecht en kregen wij een rondleiding door de showroom. De showroom ga ik jullie niet heel uitgebreid laten zien maar ik had nog wel een recept beloofd natuurlijk;)

Naast mijn fantastische bijgerecht aten we ook nog een pasta, dit recept wil ik graag met jullie delen! Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet in de groep zat die dit zelf maakte; als je wat meer ins en outs wilt zou ik zeker aanraden om even te googlen, zo kom je vast op een van de andere aanwezige bloggers uit.

Spaghetti met knoflook, chili en pangritata
½ Pak spaghetti
½ Bleekselderij
½ Chili
1 Teentje knoflook
Olijfolie
Parmezaanse kaas

Snijd de bleekselderij en chili in kleine brunuoise. Brunuoise betekent kleine blokjes, maar klinkt wat professioneler natuurlijk;). De knoflook snijdt je ook fijn, ondertussen kook je de spaghetti. Fruit de knoflook, bleekselderij en chili even in de olie, doe hier de gekookte spaghetti bij en roer het geheel goed om. Het geheel breng je op smaak met peper, zout en een klein beetje citroensap.

Pangritata
Pangritata is een mengsel met broodkruimels en werd vroeger door de armen gebruikt als vervanger voor Parmezaanse kaas. Het was een stuk goedkoper en zo hadden ze toch nog een “bite” door de pasta.

200 Gram broodkruim
2 Teentjes knoflook
¼ Schil van citroen. Gebruik alleen het gele van de schil, dit is het meest smaakvol, het witte is wat bitter.
8 Lepels olijfolie
Zout en peper
1 Takje tijm

Snijd de knoflook en de citroenschil fijn. Doe wat olijfolie in een pan en bak het broodkruim rustig aan. De tijm en knoflook voeg je toe en bak je mee tot het geheel mooi goudbruin is. Als laatste voeg je de citroen toe, die bak je zo’n 30 seconden mee. Op smaak brengen met peper en zout en op vetvrij papier laten afkoelen.

Als je de spaghetti op het bord doet bestrooi je het met Pangritata en eventueel vers geraspte Parmezaanse kaas. Ik vond de Pangritata een lekker toevoegingen en ga dit thuis zeker maken, ook ideaal om oud brood te verwerken!

Bij de pasta aten we ook nog zalm uit de oven, ontzettend lekker! De kruimeltjes die je op de zalm ziet liggen is Pangritata.

Als afsluiting leerden we nog hoe we een hartje op onze cappuccino konden maken, dit bleek een stuk moeilijk dan gedacht en die van ons kwam bij lange na niet in de buurt van het vormpje hier boven. Alles was perfect verzorgt en we hebben een hele leuke middag gehad. Bedankt Ben, Boretti én de lieve dames van Maison PR!
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.