Naast mijn fantastische bijgerecht aten we ook nog een pasta, dit recept wil ik graag met jullie delen! Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet in de groep zat die dit zelf maakte; als je wat meer ins en outs wilt zou ik zeker aanraden om even te googlen, zo kom je vast op een van de andere aanwezige bloggers uit.
Spaghetti met knoflook, chili en pangritata
½ Pak spaghetti
½ Bleekselderij
½ Chili
1 Teentje knoflook
Olijfolie
Parmezaanse kaas
Snijd de bleekselderij en chili in kleine brunuoise. Brunuoise betekent kleine blokjes, maar klinkt wat professioneler natuurlijk;). De knoflook snijdt je ook fijn, ondertussen kook je de spaghetti. Fruit de knoflook, bleekselderij en chili even in de olie, doe hier de gekookte spaghetti bij en roer het geheel goed om. Het geheel breng je op smaak met peper, zout en een klein beetje citroensap.
Pangritata
Pangritata is een mengsel met broodkruimels en werd vroeger door de armen gebruikt als vervanger voor Parmezaanse kaas. Het was een stuk goedkoper en zo hadden ze toch nog een “bite” door de pasta.
200 Gram broodkruim
2 Teentjes knoflook
¼ Schil van citroen. Gebruik alleen het gele van de schil, dit is het meest smaakvol, het witte is wat bitter.
8 Lepels olijfolie
Zout en peper
1 Takje tijm
Snijd de knoflook en de citroenschil fijn. Doe wat olijfolie in een pan en bak het broodkruim rustig aan. De tijm en knoflook voeg je toe en bak je mee tot het geheel mooi goudbruin is. Als laatste voeg je de citroen toe, die bak je zo’n 30 seconden mee. Op smaak brengen met peper en zout en op vetvrij papier laten afkoelen.
Als je de spaghetti op het bord doet bestrooi je het met Pangritata en eventueel vers geraspte Parmezaanse kaas. Ik vond de Pangritata een lekker toevoegingen en ga dit thuis zeker maken, ook ideaal om oud brood te verwerken!
Bij de pasta aten we ook nog zalm uit de oven, ontzettend lekker! De kruimeltjes die je op de zalm ziet liggen is Pangritata.