Food | Event: All You Need Is Food

november 21, 2016
Afgelopen week was ik voor mijn blog te gast bij All You Need Is Food, een event waarbij diverse merken hun producten presenteerden, er lezingen en workshops gegeven werden en waarbij je vooral lekker veel kon proeven. Het event vond plaats in de prachtige Verkadefabriek in Zaandam, ik laat jullie graag wat dingen zien!

Er waren ontzettend veel merken, zowel bekend als onbekend. Bij de meeste kraampjes kon je wat proeven, bij een aantal kreeg je nog wat mee naar huis. Bij het kraampje van Lee Kum Kee stonden ze heerlijke kip met oestersaus te bakken en kreeg ik onder andere een lekkere mix voor knoflookgarnalen mee.
Naast al het proeven waren er twee ervaringen die echt bijzonder waren. Hier boven zie je allerlei bakjes met kruiden, groenten, bloemen en andere gekkigheid. Dit kraampje was van het bedrijf Koppert Cress en zij leven aan onder andere restaurant. De kruiden (of groenten, ik weet niet eens wat ik op heb) hadden ieder een bijzondere smaak of zelfs een bijzonder effect. Zo proefde ik een stukje van het gele bolletje op links, eerste voelde het alsof ik een lichte stroomstoot kreeg, daarna tintelde mijn hele mond en werd er enorm veel speeksel aangemaakt. Nu ik dit schrijf realiseer ik me dat het niet echt speciaal klinkt maar het was echt een unieke gewaarwording.
Een andere bijzondere ervaring was het proeven van een oester. Ondanks dat ik enorm van vis en mosselen hou, had ik nog nooit een oester op. Adri & Zoon was ook aanwezig en liet me een oester proeven onder het nodige entertainment. De man wist enorm veel van mosselen, deelde leuke verhalen en was duidelijk een liefhebber. De mossel die hij mij gaf vond ik net wat te zout maar tegen alle verwachtingen in heel lekker. Echt credits voor de standhouder, de ervaring was enorm leuk en ik ga zeker nog een keer oesters eten.
Gedurende het event liepen er twee jongens rond die iedereen voorzagen van een kopje thee van Celestial Seasonings. Ik ben geen fan van thee met smaakjes maar de variant met mandarijn was eigenlijk gewoon heel lekker.

Zoals vooraf beloofd was er ook een primeur op het event; het merk Nada. Zij maken gevriesdroogd fruit zonder toevoegingen. Ik heb het geproefd, en ik heb het mee naar huis maar ik ga er nog niet te veel over zeggen. Ik wil de zakjes gebruiken voor een review op maandag dus dan gaan jullie uitgebreid horen hoe dit smaakt en wat het allemaal inhoudt.

Ik wil hier geen ellenlang artikel van maken maar toch zijn er nog wat dingen die ik graag wil benoemen; zo maakte ik mijn eigen dressing voor vis bij Maille (vreselijk leuke standhouder weer) en proefde ik hele bijzondere kaasjes bij Bourgondisch Lifestyle (onder andere een met rozenblaadjes). Dat pakje drinken wat je ziet liggen is van een siroopmerk wat gezoet is met stevia en dus geen suiker maar ook geen aspartaam bevat, ik heb nu twee smaken geproefd en het is erg smaakvol en niet te zoet. Mocht je een product zien waarover je nog wat meer wilt weten, let me know, een review kan altijd. Ik heb in ieder geval enorm genoten, baalde dat ik te laat was voor de workshop chocoladetruffels maken, en heb de meeste leuke en uiteenlopende dingen geproefd.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.