veranderingen

Blog | Een aantal veranderingen..

september 26, 2019

Photo by Nicole Honeywill on Unsplash.
De komende tijd gaan er een aantal zaken veranderen en daar praat ik jullie graag over bij..

Alles tegelijk

Ik ben chaotisch, maar ook creatief en heb vaak ontzettend veel ideeën. Deze ideeën voer ik vaak allemaal tegelijk uit en ik ben iemand die al doende dan wel leert hoe alles moet. Zo streef ik sinds begin dit jaar naar dagelijks een foto op Instagram, maak ik de hele dag door stories, bracht ik een mok uit, begon ik een Youtube kanaal, lanceerde ik mijn nieuwsbrief én ging ik actief aan de slag met het aanbieden van mijn online diensten en programma´s. Als je alles zo op een rijtje ziet staan, kun je je misschien indenken dat het wat veel is. Ik heb daarom besloten een aantal dingen aan te passen. Niet per sé omdat ik het te druk heb. Onder andere omdat ik nou eenmaal een bedrijf ben en mijn tijd niet wil investeren in zaken die niks opleveren. Ik zit officieel nog steeds thuis met een burnout en wil de focus leggen op de dingen die als een geoliede machine lopen en ook geld in het laatje brengen. Op dit moment zijn dat mijn blog, Instagram en online diensten. Dat ik plezier in mijn werk heb is natuurlijk ook belangrijk, gelukkig heb ik dat nog steeds elke dag.

De nieuwsbrief

In het begin van het jaar ging ik zoeken naar manieren om lezers terug te laten komen naar mijn blog. Eén van de ideeën die daar uit kwam was een maandelijkse nieuwsbrief. Die nieuwsbrief ben ik gaan maken en mocht ik naar meer dan duizend mensen verzenden. Ik heb de nieuwsbrief altijd met heel veel plezier gemaakt. Echter zag ik de vorige edities de lezers enorm teruglopen en werden links in de nieuwsbrief amper meer aangeklikt. Dit bij elkaar heeft me doen besluiten met de nieuwsbrief te stoppen. Ondanks dat ik het leuk vind, kost het toch elke maand veel tijd voor iets wat me niet oplevert wat ik er van gehoopt had. Ik hou de mailinglijst gewoon aan en zal af en toe een update sturen als er nieuwtjes zijn.

Youtube

Een aantal maanden geleden begon ik met mijn Youtube kanaal en het maken van wekelijkse video´s. Al vanaf het begin viel het bereik me tegen, ik had toch meer verkeer verwacht via mijn blog en Instagram. Ik wilde niet meteen opgeven, ook omdat groeien nou eenmaal tijd kost. Inmiddels gaat het groeien nog steeds niet van een leien dakje en vind ik het zonde om elke week een volledige dag aan een video te besteden die soms maar 20 keer bekeken wordt. Voor nu dus geen wekelijkse video´s meer maar af en toe een video als ik wat leuks heb zoals bijvoorbeeld een unboxing of een opgemaakt video.

De rest

De mok loopt gewoon door zonder dat ik daar wat voor hoef te doen, die blijft dus bestaan. De focus ga ik de komende maanden leggen op voornamelijk mijn blog. Mijn blog groeit nog steeds qua bezoekers en denk dat er op het gebied van SEO echt nog wel winst te behalen is. Ik kijk uit naar minder chaos, minder moeten en meer rust in mijn werkzaamheden. Waarschijnlijk kom ik vanzelf wel weer met wilde ideeën die er dan bij gepropt worden. Ik heb absoluut nooit spijt wanneer ik ergens mee begin wat uiteindelijk niet zo lukt als ik het wil. Van alle nieuwe dingen die ik altijd halsoverkop probeer leer ik heel veel. Mijn blog was ten slotte ook nooit ¨geboren¨ als ik niet aan van alles begon zonder eerst een plan te maken.

Nog een klein nieuwtje

Op mijn Instagram stories is het vanaf nu elke week Winactie Woensdag. Ik geef dan een kleinigheidje weg waar je kans op kunt maken zonder allerlei deel- volg- en like-acties. Gisteren kon je bijvoorbeeld een mascara winnen door ¨JA¨ te stemmen in de poll, makkelijk he? Volg me dus zeker op Instagram om op de hoogte te blijven.

Bedankt als je trouw mijn nieuwsbrief gelezen hebt, bedankt als je mijn video´s gekeken hebt en sowieso bedankt als je de moeite hebt genomen om dit artikel te lezen <3

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

12 Comments

 • Riek Muijen

  YouTube kan ik me indenken dat gaat zeker langzaam. Ik kan wel veel van he leren lees ik wel. Ben dit jaar begonnen met bloggen vind het super leuk. Alleen nog niet profesioneel. Maar hoeft ook niet ik voel me er prettig bij met wat ik nu doe. Ik blijf je gewoon volgen. Succes met hoe je het gaat aan pakken.

  september 26, 2019 at 1:59 pm Reply
 • Riek Muijen

  YouTube kan ik me indenken dat gaat zeker langzaam. Ik kan wel veel van je leren lees ik wel. Ben dit jaar begonnen met bloggen vind het super leuk. Alleen nog niet profesioneel. Maar hoeft ook niet ik voel me er prettig bij met wat ik nu doe. Ik blijf je gewoon volgen. Succes met hoe je het gaat aan pakken.

  september 26, 2019 at 2:01 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah leuk om te horen, schroom vooral niet om vragen te stellen als ik wat voor je kan doen he!

   september 26, 2019 at 2:54 pm Reply
  • Amina

   Goed dat je keuzes hebt gemaakt Mira! Je bent sowieso heel goed bezig vind ik en altijd lief op social xxx

   september 27, 2019 at 9:04 am Reply
   • Mira Ennen

    Aah te lief!

    september 27, 2019 at 9:27 am Reply
 • Kirsten Mamagisch

  Knap van je, om even gas terug te nemen. En verstandig ook. Steek je tijd in zaken waar je gelukkig van wordt en die simpelweg ook je tijd waard zijn!

  september 26, 2019 at 2:02 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel voor je lieve reactie!

   september 26, 2019 at 2:53 pm Reply
 • Deb

  Heb je nieuwsbrief met plezier gelezen. Kon zien dat je er veel tijd en stak want het zag er altijd top uit. Maar kan je me goed voorstellen dat je de focus legt op de dingen die je wel brengen wat je ervan verwacht en waar je blij van wordt.

  september 26, 2019 at 5:07 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah lief compliment, jij bedankt voor het lezen!

   september 26, 2019 at 7:02 pm Reply
 • Anne

  Ik vond je nieuwsbrief ook erg leuk, maar vind het een logische keuze dat je ermee stopt! (En zelf denk ik bij een nieuwsbrief ook altijd, zo zonde dat er nu maar enkele mensen zijn die het lezen, terwijl ik zoveel moeite doe, ik schrijf het dan liever in een blog waar ik dan in een nieuwsbrief weer naartoe link.)

  september 26, 2019 at 11:35 pm Reply
 • Tessa

  Wat goed dat je deze keuzes hebt gemaakt! Heel veel succes!

  september 27, 2019 at 12:08 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel!

   september 27, 2019 at 12:45 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.