Instagram Slider

e-book

Blog | Ik heb een e-book geschreven!

mei 6, 2020

Al heel lang speelde ik met het idee om al mijn kennis over bloggen, Instagram en ondernemen te bundelen in een boekje. Een soort Blog Academy artikelen alleen dan beter. Gisteren was het eindelijk zo ver en was mijn e-book af!

Mijn e-book

Een Blog Academy e-book dus! Ik ben er zo trots op maar vind het ook zo spannend dat nu allemaal mensen ´m aan het lezen zijn! In het e-book heb ik (bijna) alles gebundeld wat ik weet over bloggen, Instagram en ondernemen. Ik zeg bewust bijna alles omdat ik informatie heb beschreven die voor iedereen toe te passen is. Natuurlijk is er nog veel meer informatie te delen voor specifieke situaties maar die bewaar ik voor mijn Groeiprogramma en Adviesgesprekken, op deze manier hoop ik dat zo veel mogelijk mensen iets aan het e-book hebben.

Het boek bevat 37 pagina´s en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Bloggen
 • Instagram
 • Fotograferen
 • Ondernemen
 • Handige apps & sites

Je leert onder andere:

 • Waar een goede website aan moet voldoen.
 • Hoe je het Instagram algoritme verslaat.
 • Hoe je bedrijven aanschrijft om mee samen te werken.

Je kunt het hier in mijn shop kopen en het kost €10.

Is het wat voor mij?

Veel mensen vragen of het e-book voor beginners is of voor mensen die al een tijdje bezig zijn, ik zou zelf zeggen voor beide. Ik heb reacties gehad van beginners die al redelijk wat wisten maar ook van gevorderde bloggers die er juist heel veel van leerden. Ik kan natuurlijk niet inschatten welke kennis jij al hebt maar ik weet wel dat het een vrij complete bundel is met veel praktische informatie en handige tips.

Als je graag je blog of Instagram wilt verbeteren of meer wilt weten over ondernemen op dit gebied, denk ik dat je altijd iets aan het e-book hebt.

Hoe maak je een e-book?

Natuurlijk heb ik vanaf het begin af aan op Instagram gedeeld dat ik een e-book aan het maken was, dat resulteerde in heel veel vragen over hoe dat moet. Ik heb mijn e-book gemaakt in Canva met als basis een template van Super Tiny. Ik vond het template fijn maar Canva qua eenheid en precieze afmetingen niet perfect. Toch zou ik een volgend e-book wel weer op deze manier maken omdat het makkelijk werkt en ik nog niks beters gevonden heb.

Qua tekst is alles vanzelf gegaan. Ik heb alles neergepend wat er in mijn hoofd zat en ben het daarna gaan ordenen. Als je ook een e-book wilt maken raad ik je aan om gewoon te beginnen met je hoofd leeg schrijven, de logica komt later wel.

Laat me vooral weten als je mijn e-book gekocht hebt, vind ik super super super leuk!

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Amina

  Hi lieve Mira,

  Ik heb je e-book gekocht en ik ben er heel blij mee. Er staan vooral op Instagram gebied voor mij dingen in die ik nog niet wist. Dank je wel hiervoor! En die prijs is heerlijk! Ik heb ook ooit een e-book over bloggen geschreven, maar de prijs was €40. Ik kan van jou weer leren dat het korter en veel goedkoper kan. Kan ik ook meer mensen mee bereiken en helpen. Ik ga ‘m herschrijven en dank je wel voor je inspiratie en informatie!

  Liefs,
  Amina

  mei 6, 2020 at 1:05 pm Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel voor je lieve woorden! Als ik je ergens mee kan helpen tijdens het herschrijven dan weet je me te vinden he <3

   mei 6, 2020 at 2:19 pm Reply

  Leave a Reply