dr martens inlopen

Blog | Dr Martens inlopen? Zo doe je dat?

augustus 31, 2020

Sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van Dr Martens. Schoenen die al heel lang op mijn verlanglijstje stonden maar die er tot vorige week nooit kwamen. Toen ik mijn nieuwste liefdes deelde op Instagram, stroomden de succeswensen binnen. Dr Martens inlopen schijnt nogal een dingetje te zijn en duurt wat langer dan bij veel andere schoenen. Bij mij ging het echter redelijk soepel en ik deel graag wat tips voor het inlopen van Dr Martens. Ik heb uiteraard niet alle tips zelf geprobeerd want één tip werkte voor mij erg goed maar ik zal voor de variatie wel delen wat ik in mijn inbox vond.

Dr Martens inlopen

Dr Martens zijn gemaakt van vrij stug leer en moeten goed ingelopen worden. Als je ze aanschaft zul je misschien denken dat je een grotere maat nodig hebt maar in principe is je eigen maat gewoon goed. Bij twijfel tussen twee maten kun je echter wel beter de grootste maat nemen. De meest voorkomende knelpunten zijn op de wreef en op de hiel. Voor sommige mensen is het inlopen een reden om deze schoenen niet te kopen, wat mij betreft is dat totaal niet nodig. Als je het even de tijd geeft en kijkt wat voor je werkt, hoef je echt geen pijnlijke voeten te hebben.

Mijn Dr Martens

Ik ging voor de Dr Martens 1460 Pascal. Een klassiek model maar met ander leer dan ¨normaal¨. De Pascal boots zijn gemaakt van heel soepel leer, dit vond ik mooi én het schijnt makkelijker te zijn qua inlopen. Na ontvangst deed ik ze meteen aan, met blote voeten; ik kan alvast vertellen dat dat geen aanrader is. Ze zaten vooral bij mijn wreef erg strak maar ik maakte niet echt zorgen; ik wist immers dat ze ingelopen moesten worden. Na een halfuurtje in huis besloot ik er mee naar de brievenbus te lopen om bestellingen weg te brengen, een wandeling die heen en weer nog geen 10 minuten zou duren. De schoenen deden inmiddels wel een beetje zeer maar zo´n kort wandelingetje kon best, dacht ik. Ik liep, nog steeds met blote voeten, de deur uit en al aan het einde van de straat begonnen vooral mijn hielen enorm zeer te doen. De overige 3 straten leken eindeloos te duren en tegen de tijd dat ik bij de brievenbus aankwam; waggelde ik als een pinguïn door de pijnlijke voeten. Ik moest uiteraard nog terug en was zeer blij toen ik eenmaal thuis mijn schoenen uit kon doen. Uiteraard ontdekte ik twee flinke blaren op mijn hielen en kwam ik tot de conclusie dat blote voeten geen slim idee was.

Tips!

Sokken, pleisters en kleine stukjes

Allereerst, als je je Dr Martens gaat inlopen; trek dan sokken aan. Je kunt ook uit voorzorg al pleisters op je hielen plakken; kan geen kwaad. Ik gebruik zelf nooit speciale blarenpleisters maar dat kan uiteraard wel. Begin met gewoon thuis de schoenen te dragen. In sommige gevallen zal dat moeiteloos een hele dag lukken maar een uurtje is ook prima; kijk gewoon wat lukt.

De zool er uit

De tip die voor mij geweldig werkte is de zolen eruit halen. Met zolen krijg ik na een uur echt pijn aan mijn wreef maar zonder zolen kan ik mijn Dr Martens gewoon de hele dag aan. De druk op de wreef is dusdanig minder dan mijn voet goed in de schoen past en als ze wat wijder zijn, kan de zool er gewoon weer in. Uiteraard loopt het wel wat minder comfortabel zonder zool maar dit was voor mij wel een manier om ze heel snel in te kunnen lopen.

Je dikste sokken

Trek de dikste sokken aan die je hebt en doe je Dr Martens aan. Hiermee rek je het leer voorzichtig op en heb je een fijne beschermlaag om je voeten. Combineer dit met de zool er uit halen en je kunt je schoenen binnen no time normaal dragen.

Natte kranten

Deze tip heb ik zelf niet geprobeerd (het voelt toch gek; nieuwe schoenen nat maken) maar hij schijnt wel te werken. Stop je Dr Martens vol met natte kranten en laat dit een nachtje staan. De volgende ochtend trek je ze aan met dikke sokken. Door het water is het leer soepel geworden en kunnen de schoenen zich naar je (natte) voeten vormen.

Tot slot

Test dus even wat voor je werkt en geef het niet meteen op. Ik heb mijn schoenen nog geen week en kan ze gewoon pijnloos dragen. Hele dagen lukken me nog niet mét zooltjes maar dat bouw ik gewoon rustig op. Ik dacht altijd dat ik Dr Martens veel te lomp zou vinden met mijn dunne beentjes maar ik vind ze geweldig. Het is zeker een investering maar je krijgt er wel tijdloze, kwalitatief goede en comfortabele (na het inlopen dan) schoenen voor terug. Ik kreeg mijn paar van Omoda, zij verkopen veel verschillende Dr Martens en leveren lekker snel.

PS. Ik vind het superleuk als je me volgt op Instagram. Daar deel ik mijn leven als ondernemer, allerlei tips om ook online te ondernemen op bijvoorbeeld Instagram of met een blog én natuurlijk mijn liefde voor schoenen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.