daith tegen migraine

Blog | Een daith piercing laten zetten: zo ging het bij mij!

september 8, 2020

Zoals jullie wellicht op Instagram hebben meegekregen, heb ik afgelopen weekend een daith piercing laten zetten. Ik ging in eerste instantie voor deze piercing omdat hij bij sommige mensen goed werkt tegen migraine aanvallen. Ik vertel graag wat meer over mijn ervaring tot nu toe.

Sidenote: op dit moment krijg ik tientallen aanvragen per dag om mee te werken aan interviews en profielwerkstukken. Omdat ik helaas ook nog geld moet verdienen en met niet de hele week bezig kan houden met aanvragen van anderen, ga ik op één voorstel per week in. Mocht je geen reactie krijgen dan is dat niet persoonlijk bedoelt, maar iedereen helpen gaat helaas niet. Op mijn blog vind je diverse artikelen rondom de daith waarin vrijwel alle vragen die ik in de interviews en werkstukken terug zie komen, al beantwoord worden.

Wat is een daith piercing?

De daith piercing is een jaartje jonger dan ik; 28 jaar. De originele gedachte achter de piercing was een beschermende filter tegen onzin en leugens. De naam komt van het Hebreeuwse woord da´ath wat kennis betekent. Een daith piercing bevindt zich in het stukje kraakbeen dat net boven je gehoorgang zit en sluit aan op de basis van de helix. Na het zitten zou de piercing echt ín je oor moeten liggen en lijkt het alsof de onderkant uit je gehoorgang komt.

Een daith piercing tegen migraine

Vanuit de acupunctuur is de plaats waar de daith piercing gezet wordt een belangrijk en wetenschappelijk bewezen drukpunt tegen migraine. De daith piercing zou dus ook kunnen werken tegen migraine, echter is dit niet wetenschappelijk bewezen. Ren echter niet meteen naar de piercing shop maar bedenk wat voor soort migraine je hebt. Voor hormonale migraine schijnt het namelijk geen effect te hebben, bij migraine door spierspanning wel. Rondvraag en onderzoek wijst uit dat het bij ongeveer de helft van de mensen werkt, voor mij met vrijwel dagelijkse aanvallen dus zeker de moeite waard om te proberen. Sommige mensen vinden het een placebo effect, ikzelf echter niet. Placebo is in mijn ogen iets totaal anders dan een drukpunt wat vanuit de acupunctuur wetenschappelijk bewezen is. Het maakt eigenlijk niet uit hoe het werkt of hoe we het noemen; als het maar werkt.

Het laten zetten

Ik liet mijn daith piercing zetten bij Queen Of Rings in Rotterdam. Je betaalt daar €40 voor het piercen en €5 toeslag als je een gouden ringetje of steentje wilt. Ik had daar goede ervaringen met mijn eerdere piercings en rij liever een stukje dan dat ik een risico neem met dit soort dingen. Als je aan de beurt bent, neem je plaats op een bankje en legt de piercer uit wat ze gaat doen. Zo wordt er verteld dat ze eerst een klem gaat plaatsen die voor de meeste mensen vervelender is dan het piercen zelf. Ook geeft ze aan dat je rustig in en uit moet ademen en dat ze bij het uitademen de piercing gaat zetten. De klem zit inderdaad wat strak op je oor maar echt pijnlijk zou ik het niet noemen. Hierna voel je eerst het piercen zelf en daarna nog een klein steekje van het ringetje dat in je oor gaat. Ik vond het piercen erg pijnlijk; veel pijnlijker dan verwacht. Echter duurt die pijn zó kort dat je het vrijwel meteen weer vergeten bent, ik tenminste wel. Of het pijn doet heeft niks met je pijngrens te maken dus wees vooral niet bang als je kleinzerig bent. Het is puur hoe je oor anatomisch in elkaar zit en waar de zenuwen liggen; sommige mensen voelen niks en bij sommige mensen doet het zeer. Die mogelijke pijn is in mijn ogen ook niet iets om je door tegen te laten houden; als je tot twee telt is het al over. Na het plaatsen mag je als je je duizelig of misselijk voelt nog even gaan liggen, hier had ik gelukkig geen last van. Uiteraard krijg je nog instructies mee voor de nazorg en kun je vragen stellen.

En nu

Na het zetten heb ik totaal geen last gehad; mijn oor was niet rood of opgezwollen en de piercing doet vrijwel geen pijn. Ik maak ´m elke ochtend en avond even schoon met zoutoplossing (€5) en probeer er niet op te slapen. Om eerlijk te zijn vergeet ik het grootste gedeelte van de tijd dat ´ie er zit omdat ik er totaal geen last van heb. Hopelijk blijft dit zo want een daith piercing moet heel lang genezen; 4 tot 9 maanden en meestal langer. Over 4 maanden mag ik terug om het ringetje te laten verwisselen en daar kijk ik nu al naar uit! Overigens kreeg ik héél vaak de vraag of ik nu ook piercings ga verkopen in mijn webshop. Een goed antwoord daarop heb ik nog niet; ik hou mijn ogen open tijdens het inkopen maar wil wel fatsoenlijke kwaliteit verkopen. Wie weet dus!

Tot slot

Of de piercing helpt tegen migraine weet ik nog niet. Dit artikel type ik op dinsdag en ik heb ´m zondag laten zetten. Ik heb zondag, gisteren en vanmorgen wel migraine gehad maar daarmee wil ik de werking nog niet meteen afschrijven. Ik ga het rustig aankijken en zal zeker een apart artikel over de werking tegen migraine schrijven als ik dat lang genoeg heb kunnen testen. Sidenote: of het bij mij wel of niet werkt is natuurlijk geen leidraad voor jou als je overweegt de piercing te zetten. Het werkt bij sommige mensen wel en bij sommige mensen niet en dat is (helaas) niet van te voren te voorspellen. Tot nu toe ben ik blij met mijn piercing. Ik had op gaatjes na niks in mijn oren en ik vind het eigenlijk veel mooier dan verwacht; uiteraard hoop ik wel heel erg op een positief effect tegen migraine.

*De foto bovenaan dit artikel is niet vrij te gebruiken. Elke vorm van overname/kopiëren/gebruiken, is strafbaar.

PS. Ik vind het superleuk als je me volgt op Instagram, daar deel ik vrijwel dagelijks insides over mijn leven als ondernemer en tips om ook je geld te verdienen met Instagram, bloggen en online ondernemen.

PS2. Ik ben niet op zoek naar tips tegen migraine. Geloof me dat ik in de afgelopen 15 jaar alles al heb geprobeerd wat binnen mijn financiële- en gezondsheidsmogelijkheden ligt. Ik kan prima functioneren binnen mijn gezondheidsproblemen en heb zo mijn eigen redenen om voor een daith te kiezen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

10 Comments

 • Johanna

  Als je elke dag migraine van een spierspanning hebt , zou je toch eens naar een goede masseur moeten, want waarschijnlijk zit de oorzaak (deels?) bij de spieren die naar en achter het schouderblad lopen. Wat vaak weer met houding etc. te maken heeft. Ook kan een probleem in de wervelkolom een oorzaak zijn. Ik geloof ook in acupuntuur, maar een kleine verandering in een drukpunt, kan nooit de grote krachten van een verkeerde houding of zo oplossen. Die zijn altijd sterker. Dat zijn mijn ervaringen uit de praktijk. Dus succes!

  september 8, 2020 at 11:37 am Reply
  • Mira Ennen

   Dankjewel voor je advies! Echter heb ik al bijna 15 jaar migraine en inmiddels alles wel geprobeerd wat binnen mijn mogelijkheden ligt waaronder toen mijn gezondheid dat nog toeliet verschillende masseurs. Ik heb er gelukkig goed mee leren leven en heb de daith vooral genomen in de hoop dat het iets verzacht.

   september 8, 2020 at 11:43 am Reply
 • Rachel

  Wauw heel gaaf, ik zou deze ook graag willen… zelf heb ik een tragus en 7 andere oorbellen

  september 8, 2020 at 12:48 pm Reply
 • Tessa

  Een praktische vraag: doet het zeer als je een headphone op doet? Ik wil zelf ook graag daar een piercing, maar ben bang dat het dat pijnlijk is om een headphone op te doen

  september 8, 2020 at 1:27 pm Reply
  • Mira Ennen

   Tijdens het genezen mag je die niet dragen maar daarna zou je er, als ´ie goed gezet is, niks van mogen voelen!

   september 9, 2020 at 11:28 am Reply
 • Karin

  Hoi,
  We zijn nu een paar maanden verder, hoe gaat het nu? Heb je effectief minder migraine of is het enkel een mooie piercing?

  december 9, 2020 at 9:22 pm Reply
  • Mira Ennen

   Nee ik merk zeker minder migraine, ik denk ongeveer de helft van voorheen!

   december 15, 2020 at 5:05 pm Reply
 • Athena

  Hoi Mira,
  We zijn nu een aardig tijdje verder. Hoe is het ermee?
  Ik heb sinds ik in de overgang zit maandelijks een aantal heftige migraine aanvallen en iemand heeft me over de Daith piercing geïnformeerd.
  Heb je nog steeds het gevoel dat je migraines minder vaak voorkomen?
  Groetjes!

  oktober 24, 2021 at 4:08 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hoi Athena,

   Bedankt voor je vraag.
   Ik merkte vooral in het begin wat verschil maar inmiddels, een jaar verder, eigenlijk niks meer. Wel is het zo dat elk persoon zo anders is en elke migraine ook. Mijn ervaring hoeft dus niks te zeggen over jouw verloop:)

   Groetjes,
   Mira

   oktober 25, 2021 at 12:48 pm Reply
 • Daith tegen migraine: heeft het bij mij geholpen of niet?

  […] een daith piercing. Een tijdje geleden liet ik een daith tegen migraine zetten. Ik schreef al een uitgebreid artikel over deze keuze, hoe het werkt en hoe het zetten ging. Omdat ik hier geen dubbel artikel van wil […]

  februari 8, 2022 at 4:10 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.