Sim-Only

Blog | Waarom ik fan ben van Ben

oktober 14, 2018

In 2015 werd ik klant bij Ben en schreef ik al eens een artikel over de, voornamelijk financiële, voordelen. Inmiddels ben ik nog steeds een zeer tevreden klant en krijg ik zeer regelmatig geschokte gezichten te zien als ik vertel hoe goedkoop Ben is. Mensen betalen nog steeds echt veel meer dan nodig voor een telefoon/abonnement/sim only en dat vind ik zonde. Je zou bijna denken dat ik commissie krijg van Ben, zo vaak vertel ik mensen er over maar ik ben oprecht een tevreden klant. En ik vind het nou eenmaal leuk om bespaartips te delen met anderen. Ik vertel je graag wat meer over mijn abonnement, de kosten en wat ik zo fijn vind aan Ben.

Goedkope iPhone
Mijn ouders waren al jaren klant bij Ben, alleen wie neemt er in zijn tienerjaren nou advies aan van zijn ouders? Juist, niemand dus. Ik was nooit echt geïnteresseerd in Ben, tot ik een paar jaar geleden graag een iPhone wilde. Als snel kwam ik er achter dat iPhones verrekte duur zijn en dat ik al snel aan een paar tientjes per maand zou zitten. Ik besloot toch maar naar de herhaaldelijke adviezen van mijn moeder te luisteren en nam een kijkje op de site van Ben. Al snel kwam ik er achter dat ik daar een iPhone kon krijgen voor zo´n €20 per maand. Ik weet niet meer exact hoeveel belminuten en MB´s daarbij hoorden, maar het was in ieder geval genoeg. Je hebt bij Ben niet de nieuwste iPhone voor een klein prijsje, maar altijd een ouder model, voor mij geen enkel probleem. Zo heb ik nu de iPhone 6S, 2000MB en onbeperkt bellen/SMS-en voor €27. Op dit moment echt veel te veel maar ik had uiteraard niet kunnen voorspellen dat ik thuis zou komen te zitten en veel minder internet en bellen nodig zou hebben. Uiteraard heeft Ben ook Sim-Only en abonnementen met een kleine bundel of andere merken telefoons die nog een stuk goedkoper zijn. Zo kost een van de abonnementen met een Huawei slechts €15 per maand.

Je bundel wijzigen
Als er iets verandert in je situatie, zo wilde ik meer internet op vakantie en minder belminuten, dan kun je bij Ben gewoon tussentijds je bundel aanpassen. Je mag alles veranderen wat je maar wilt, zo lang je maar niet onder het startbedrag van je abonnement uit komt. Ik vind dat zelf een hele handige optie omdat er altijd periodes zijn waarin je meer belt, of bijvoorbeeld veel onderweg bent en internet gebruikt.

MB Extra
Eerder was bij Ben je internet gewoon op, als het op was. Je kreeg geen dure kosten buiten je bundel maar je internet stopte er gewoon mee. Fijn voor de rekening, maar soms ook wel onhandig. Inmiddels hebben ze MB Extra, hiermee kun je als je internet op is gewoon MB´s bij kopen zodat je verder kunt internetten.

Altijd bereik
Vroeger was het zo dat je bij de wat goedkopere providers vaak slecht bereik had en dat er van alles mis ging. Ik heb letterlijk altijd bereik, zelfs in the middle of nowhere in Roemenië waar niemand verder bereik had. Ik heb nog nooit storing of andere gekke dingen gehad, qua netwerk dus echt een hele betrouwbare provider.

Sim-Only
Als je nog een goede telefoon hebt en het helemaal lekker budget wilt houden, dan is Sim Only een goede én hele goedkope oplossing. Zo heb je voor €7 per maand al 1000MB en 100 minuten/smsjes. Sim-Only is ook ideaal als je bijvoorbeeld je oude telefoon aan je kinderen geeft en ze een klein en betaalbaar abonnement mee wilt geven. Ook voor niet zo frequente telefoongebruikers is dit een ideale vorm. Mijn oma gebruikte haar telefoon bijvoorbeeld amper maar het was voor onderweg natuurlijk wel handig én veilig om altijd ¨beltegoed¨ te hebben, dit was destijds een goede en goedkope oplossing.

Vriendenvoordeel
Met Vriendenvoordeel krijg je als klant van Ben geld voor elke ¨vriend¨ die je ook klant laat worden bij Ben. Dit geld kun je zelf houden, of delen met je vriend. Een leuke manier om wat extra´s op je rekening te krijgen én weer een reden om je omgeving er van te overtuigen dat Ben echt een goede keus is qua provider. Mocht je via mij gebruik willen maken van Vriendenvoordeel, laat even een reactie achter, dan stuur ik je de link per mail!

Ik ben dus echt oprecht enthousiast over Ben, voornamelijk omdat je gewoon goede kwaliteit krijgt en ze doorgaans één van de goedkopere providers zijn. Ik moet nog een jaar door met mijn abonnement maar durf nu al wel te zeggen dat ik die gewoon ga verlengen. Als je de nieuwste iPhone wilt is Ben niet jouw provider, maakt het je niet uit en wil je vooral geen €50 per maand betalen, dan is dit wellicht ook wat voor jou.
Wat vind jij belangrijk bij een telefoonabonnement?

*Dit artikel betreft een samenwerking

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

12 Comments

 • alexa

  ah heel fijn dat je hem ook terug kan zetten, ik zit bij Telfort waar ik heel blij mee ben. Het enige nadeel vind is als ik een X abbo afsluit, maar later minder MB’s wil dan het huidige abonnement, dat dat niet kan.

  oktober 17, 2018 at 1:00 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja dat vind ik hier wel echt een groot voordeel. Zeker bij een abo van 2 jaar weet je natuurlijk nooit hoe je leven er over zo lang uit ziet!

   oktober 17, 2018 at 1:05 pm Reply
 • Lipstickencupcakes

  Super fijn. Dat is inderdaad niet duur zeg. Ik zit ook te denken aan sim only.

  oktober 17, 2018 at 1:01 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja, als je nog een goede telefoon hebt is dat zo lekker betaalbaar! Ik merk met mijn Iphone wel dat ´ie na 2/3 jaar echt op is maar Samsung oid gaat vaak wel een stukje langer mee:)

   oktober 17, 2018 at 1:06 pm Reply
 • kiki hasselton

  dat is niet duur! ik zit bij tele 2 en daar ben ik erg te spreken over

  oktober 17, 2018 at 1:42 pm Reply
 • Jouvence

  Sim Only is zoveel goedkoper dan een abonnement met toestel, ik zit eraan te denken om na het aflopen van mijn abbo voor een Sim Only te gaan.

  oktober 17, 2018 at 3:08 pm Reply
 • MC Kleuver

  Met mijn Vodafone heb ik ook goed bereik en dat is toch wel een grote provider. Misschien dat ik later ook kies voor Ben. Heeft denk ik zeker zijn voordelen.

  oktober 17, 2018 at 5:09 pm Reply
 • Mieke | mieksmind

  Bij Ben heb ik nog nooit een abonnement afgesloten. Ik zit al een hele tijd bij TMobile met sim only en ben tevreden.

  oktober 17, 2018 at 6:14 pm Reply
 • Thomas

  Dat is niet duur. Ik zit al jaren bij KPN, omdat ik eerder wel eens plekken had met andere providers waar ik geen bereik had (Ben/Vodafone). KPN is niet goedkoop, maar ik betaal nu zo’n 35 euro per maand en heb een fijne Huawei. De mooie Samsung telefoons zijn bijna onbetaalbaar geworden. Misschien de volgende keer toch maar eens kijken bij Ben.

  oktober 17, 2018 at 6:25 pm Reply
  • Mira Ennen

   Jaa hopelijk is het wat voor je! Ben gaat overigens over het KPN netwerk dus qua bereik zou het goed moeten zitten:) Huawei hoor ik trouwens steeds meer positieve verhalen over, leuk dat zo´n betaalbaar merk ook wat meer in de picture komt!

   oktober 17, 2018 at 8:25 pm Reply
 • Juliette

  Mijn dochter werkte bij de klantenservice van Ben Haha. Ik zelf zit bij T mobile en binnenkort loopt mij abo af. Ik weet nog niet wat ik ga nemen of doen. Misschien een SIM only omdat mijn Mob het nog goed doet. Of toch een nieuwe telefoon? Keuzes!

  oktober 17, 2018 at 9:49 pm Reply
 • Ellie

  Mooi dat je zo enthousiast bent. Als ik een nieuw abbonement neem ga ik zeker ook eens naar Ben kijken…

  oktober 18, 2018 at 8:53 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.