Blog | Originele of alternatieve cartridges: wat is het verschil?

juni 10, 2021

Advertorial – In dit artikel leggen we de verschillen uit tussen originele of alternatieve inktcartridges om het jou gemakkelijker te maken wanneer je nieuwe cartridges nodig hebt. Originele cartridges zijn de inktpatronen die gemaakt worden door de bekende printerfabrikanten, zoals inkt van Canon, Epson en HP 304 inkt, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Bij aankoop van een originele cartridge weet je zeker dat het product perfect in jouw printer past, nauwkeurig is afgesteld en de print in hoge kwaliteit oplevert. Je kunt ook kiezen voor een alternatieve cartridge. Dit is een inktpatroon door een andere fabrikant dan jouw printerfabrikant, maar wat óók precies is afgestemd op jouw type printer.

Huismerk inktcartridges zijn voordeliger

Laten we direct beginnen met het grootste voordeel van de goedkope varianten. Huismerk inktcartridges zijn doorgaans een stuk voordeliger dan de originele cartridges. Maar let wel, goedkoop kan ook duurkoop zijn. Controleer daarom altijd of de verkopende partij garantie biedt op zijn producten en of er onafhankelijke reviews worden verzameld van klanten. Dit geeft een goed beeld of je te maken hebt met een betrouwbare partij die inktcartridges van goede kwaliteit verkoopt. Een mooi voorbeeld hiervan is Inktweb.nl. Zij hebben op het moment van schrijven ruim 11.000 klantervaringen via Feedback Company verzameld met een gemiddelde score van 8.8. Verder ben je gedekt met 100% tevredenheidsgarantie en heb je altijd 2 jaar garantie op hun huismerk inkt(cartridges).

Goede huismerk cartridges leveren dezelfde kwaliteit

Een ander belangrijk aandachtspunt is de kwaliteit. Ook al zijn huismerk cartridges vaak fijner geprijsd, moeten de documenten en foto’s natuurlijk nog wel in hoge kwaliteit geprint kunnen worden. Daar is het je uiteindelijk om te doen. Het is daarom belangrijk dat de richtlijnen van de originele inkten gevolgd worden door de verkopende firma. Denk hierbij aan de ISO-9901 en ISO-14000 normen.

Wat gebruik jij?

Share:
Previous Post Next Post

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.