Instagram Slider

affiliate programma

Blog | Het affiliate programma stopt maar je kunt nog steeds met me samenwerken!

mei 25, 2020

Een tijdje geleden zette ik een affiliate programma op voor mijn webshop. Vrij snel werd duidelijk dat dat op dit moment niet de juiste zet was, daarom heb ik dan ook besloten met het affiliate programma te stoppen.

Mijn verwachtingen

Toen ik het affiliate programma opzette, besloot ik voor 25% commissie te gaan. Een vrij hoog percentage ten opzichte van andere bedrijven maar ik wilde het graag aantrekkelijk maken. Ik verwachtte dat tientallen bloggers en influencers zich zouden inschrijven en dat de winst, ondanks de hoge commissie, hoger zou zijn dan de kosten van het affiliate programma.

Waarom stopt het programma?

Ik kreeg inderdaad veel inschrijvingen maar veel activiteit was er onder de leden niet. Omdat ik per X aantal leden betaal voor het affiliate programma en de winst nihil was door de hoge commissie, kostte het programma me veel meer dan het maandelijks opleverde. De commissie verlagen wilde ik niet, want het moest ook voor de leden aantrekkelijk blijven. Hierom heb ik besloten het programma uit de lucht te halen. Jammer, maar niet erg. Ik heb heel veel geleerd van de andere kant van affiliate marketing en weet nu wat meer over hoe het voor bedrijven werkt.

Wil je graag met me samenwerken?

Nog steeds krijg ik dagelijks berichtjes van bloggers en influencers die willen samenwerken. Ik sta zeker open voor samenwerkingen maar de webshop loopt helaas nog niet zo goed dat er ook budget is. Er zijn op dit moment dan ook twee opties om met me samen te werken.

  • Ik maak een kortingscode aan die je kunt delen met je volgers. Bij elke 5 verkopen mag je een sieraad uitkiezen. Voor deze optie zijn er geen eisen, iedereen kan zich aanmelden.
  • Als je denkt dat je een goede match bent en een leuk bereik hebt, kan ik je iets opsturen in ruil voor content. Als je hier interesse in hebt, ontvang ik graag een mailtje op info@mirasells.nl met een voorstel, je statistieken (voor social media ook het bereik per land) en welk product je wilt ontvangen.

Mailtjes zonder enige aanvullende informatie, zonder oprechte interesse en zonder concreet voorstel, behandel ik niet. Niet om vervelend te doen maar omdat ik soms tientallen mails per dag krijg waar ik echt niks mee kan. Mocht je het lastig vinden om zo´n mail te sturen, dan raad ik je aan om dit artikel eens te lezen.

Tot slot

Weer wat geleerd dus. Ik had niet gedacht dat het vanuit de andere kant zo lastig was. Ergens was ik misschien ook te optimistisch omdat ik zelf redelijk wat verdien via affiliate marketing. Het marketing gebeuren van de webshop is nog nieuw voor me en ik vind het interessant om te leren wat wel en niet werkt! Wordt vervolgd dus en de webshop draait ondertussen natuurlijk gewoon door.

Dankjewel voor jullie inzet en ik kijk uit naar leuke samenwerkingen!

*Photo by Jose Aragones on Unsplash.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Anne

    Ik vind het cool dat je gewoon als zo snel durft te besluiten dat het toch niet helemaal is wat je ervan hoopte!

    mei 25, 2020 at 12:24 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.