Instagram Slider

nofollow link

Blog Academy | Een nofollow link, hoe maak je die en waarom is dat nodig?

oktober 13, 2018

Een nofollow link; als blogger heb je er vast wel eens van gehoord. Het kan zijn dat een waarmee je samenwerkt gaat vragen link nofollow te maken en dat je geen idee hebt hoe en waarom je dit moet doen.Tot begin dit jaar blogde ik nog in Blogger, daar kon ik een link nofollow maken door een simpel vinkje, in WordPress werkt dit iets anders. Ik leg je graag uit hoe je in WordPress je link eenvoudig nofollow maakt, en wanneer je dat hoort te doen.

Waarom een nofollow link?
Er zijn heel veel verschillende redenen om een link nofollow te maken. Ik ga hier niet alles bespreken omdat ik daar gewoonweg te weinig verstand van heb, kort samengevat heeft het allemaal te maken met Google. Als blogger moet je in principe een link nofollow maken wanneer je link onderdeel is van een samenwerking. Het komt heel veel voor dat bedrijven juist specifiek aangeven dat ze een follow link willen, in principe mag dit niet en straft Google daar ook op af.

Hoe maak ik een link nofollow?
Een link kun je eigenlijk heel simpel nofollow maken in het ¨Tekst¨ gedeelte van WordPress. Ik type zelf altijd in ¨Visueel¨ maar je kunt de html bewerken in ¨Tekst¨. Als je echt geen flauw idee hebt wat ik nu bedoel:


Ik plaats altijd gewoon mijn link via ¨Visueel¨ in de tekst op de normale manier: www.website.nl op linkwoord ¨Website¨ en type mijn artikel verder af. Als mijn artikel af is ga ik pas naar ¨Tekst¨ en zoek ik de betreffende link op. Deze link vervang ik vervolgens door:
<a href=”http://www.website.nl/” target=”_blank” rel=”Nofollow”>linkwoord</a>
rel=”nofollow” 
maakt van je linkje een nofollow link
http://www.website.nl/ vervang je door de website waar je naar gaat linken
target=”_blank” zorgt er voor dat je link zich in een nieuw tabblad opent, kun je eventueel weghalen maar raad ik af
linkwoord vervang je door het gewenste linkwoord/anchorword, in mijn geval Website

Was dat alles?
Eigenlijk wel. Op bovenstaande manier maak je een link heel simpel nofollow. Ik ben zelf niet zo´n ster in het onthouden van codes dus ik heb standaard een document openstaan met wat html codes waaruit ik kan kopiëren, werkt best prima. Linkbuilding gaat echter wel veel verder dan dit en de redenen en regels rondom nofollow en follow links zijn erg uitgebreid. Google vooral eens als je er meer over wilt weten, ik begin graag bij de basics dus wilde het in dit artikel vooral heel simpel houden. Mochten jullie iets onduidelijk vinden aan mijn uitleg, laat dat vooral even weten dan pas ik dat aan!
Werk jij al met nofollow links?

Wil je bij elk nieuw Blog Academy artikel een mailtje krijgen? Geef dat dan aan in een reactie hier onder! Je mail-adres wordt niet ingeschreven voor mijn algemene nieuwsbrief of voor wat anders gebruikt.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.