meer volgers op instagram

Blog Academy | Hoe krijg je meer volgers op Instagram

oktober 3, 2015
Ik ben vast niet de enige die tegenwoordig volledig verslaafd is aan Instagram! Ik vind het heerlijk om foto’s van mijn artikelen te plaatsen, te delen wat ik mee maak en rond te snuffelen tussen de foto’s van anderen. Met mijn duizenden volgers durf ik wel te zeggen dat ik enigszins bedreven ben in het Instagrammen. In dit artikel deel ik een aantal tips én kun je je eigen Instagram achter laten.


Foto’s bewerken

Je leest het overal; zorg dat je foto’s bij elkaar passen. Ik denk dat mijn foto’s redelijk bij elkaar passen maar gebruik echter nooit een filter. Toen een vriendin daar laatst ontzettend verbaast over was besefte ik me pas dat schijnbaar de halve wereld filters gebruikt. Ik pas 2 instellingen aan; de helderheid en de scherpte. Beide zet ik redelijk hoog en dat vind ik zelf een mooi effect geven. Update 2021: inmiddels gebruik ik al twee jaar een set presets waar ik zeer tevreden over ben, je shopt ´m hier.
 

Wees kritisch

Ondanks dat het fantastisch is dat jij net onder de Eiffeltoren staat en het mooiste ijsje ever eet, als de foto lelijk is, deel je het niet. Soms eet ik prachtige taartjes of beleef ik geweldige momenten maar lukt de foto maar niet. Op zo’n moment gaat de kwaliteit van de foto toch echt voor en niet het willen delen van het moment.

Volg je wanna-be volgers

Ik kreeg ooit van Negin Mirsaheli de briljante tip om gewoon mensen te gaan volgen die jij oprecht interessant vindt. Als jij die mensen interessant vindt, heb je waarschijnlijk gedeelde interesses en vinden zij jou wellicht ook interessant. Besteed dus tijd aan het volgen van mooie accounts en niet aan zo veel mogelijk accounts volgen.

 

Reageer en like bewust

Als je oprecht geïnteresseerd bent in de accounts die volgt dan zul je de foto’s regelmatig leuk vinden en dus even een like geven, laat dat gerust als een foto je een keer niet aanspreekt. Laat ook eens een inhoudelijke comment achter onder een foto die je echt bijzonder vind of waar je wat over te zeggen hebt.

Wees niet bang om te verwijderen

Ik maak nog regelmatig fouten, net als de meeste mensen. Soms plaats ik een foto die ik achteraf toch niet zo mooi in het geheel vind staan, deze verwijder ik dan, niks mis mee. Ook komt het wel eens voor dat ik een interessante account ging volgen maar de foto’s vallen me toch tegen. Ontvolgen is geen misdaad en we willen allemaal liever oprechte volgers lijkt me.
 

Take it easy

Hashtags kunnen je helpen om meer likes en volgers te krijgen, hou het echter simpel. Gebruik een paar treffende hashtags die ook echt relevant zijn en geen 20 nutteloze die wel populair zijn maar niks met je foto te maken hebben. Hetzelfde geld voor je foto’s; bewaar liever een foto voor een andere dag dan dat je meerdere per dag post.
Als je aandacht besteed aan je foto’s en je volgers dan is meer volgers op Instagram krijgen zeker mogelijk. Laat vooral je Instagram achter in de comments en ik kom zeker even een kijkje nemen!

Volg je mij al op Instagram (@miraennen)?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Annelies

    Heel fijne en goede tips! Ik heb deze meteen toegepast op mijn profiel (annelies_lankhuizen). Ik blijf jouw mooie account zeker volgen.

    oktober 9, 2021 at 3:09 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.