link in instagram stories

Blog Academy | Link in Instagram stories: nu ook onder de 10.000 volgers!

oktober 28, 2021

Veel Instagrammers waren de afgelopen jaren fanatiek bezig om de magische grens van 10.000 volgers te bereiken. Je kon dan namelijk een swipe up naar een link toevoegen aan je story. Sinds een paar maanden is de swipe up vervangen door een linksticker en sinds gisteravond is er helemaal goed nieuws: de linksticker komt voor iedereen beschikbaar. In dit artikel vertel ik je meer over de waarde van de link in Instagram stories, en wat ik van de nieuwe functie vind.

Waarom linken in stories?

Linken in stories is in mijn ogen een hele nuttige functie om verschillende redenen.

  • Als deler kan je direct linken en ben je niet meer afhankelijk van de link(s) in je bio.
  • Volgers kunnen meteen doorklikken. Ik vind dit zelf ideaal om blogs te lezen of meteen een product te bekijken.
  • Als merk is de kans op kliks veel groter en zijn stories nu extra waardevol.
  • Al met al is het gebruiksgemak enorm vergroot: je kan sneller pagina’s delen,  vinden en bezoeken.

Zo kun je als ondernemer delen naar je producten, als blogger naar je artikelen en als influencer naar de producten die je promoot. Zeker als influenceer opent dit absoluut deuren wat betreft affiliate marketing. Let daarbij wel op; affiliate links werken niet altijd soepel op Instagram, in dit artikel lees je waarom. Instagram storylinks zijn dus, zeker als ondernemer waardevol en voegen een snelle en makkelijke manier van informatie delen toe aan Instagram.

Minder focus op volgers

Wat ik ook positief vind, is dat door deze update de focus nog veel minder op volgers zal komen te liggen maar meer op kwaliteit, waarde en connectie. Ik denk dat het helemaal goed is om je als creator of ondernemer volledig te focussen op waardevolle en goede content en niet te veel bezig te zijn met je volgersaantal. Zo veel mogelijk mensen bereiken zou niet het streven moeten zijn, zoveel mogelijk relevante en oprecht geïnteresseerde mensen wel.

Heb je de link in Instagram stories nog niet?

Geen paniek. De functie wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers en zal vanzelf verschijnen. Ben je ongeduldig? Check of je een Instagram business profiel hebt, op dit moment gaan er geruchten dat alleen business accounts de linkfunctie krijgen maar dat is nog nergens bevestigd. Ook je Instagram app verwijderen en opnieuw installeren wil soms helpen maar anders is geduld een schone zaak; hij komt eraan. Op dit moment heb ik ‘m met mijn webshop nog niet maar heb ik wel berichtjes gekregen van volgers bij wie die al wel beschikbaar is. Hoe lang het gaat duren is onbekend maar ik vermoed hooguit een paar weken.

Op de hoogte blijven van Insta nieuwtjes en tips? Volg mij op Instagram!

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.