Bloggen

Blog Academy | Dingen over bloggen die niet waar zijn

augustus 2, 2018

Over bloggen bestaan vrij veel vooroordelen, waarvan een aantal natuurlijk niet uit het niks zijn ontstaan. In deze editie van Blog Academy, ontkracht ik graag een aantal vooroordelen!

Je krijgt alles gratis

Dit vind ik zelf, sorry, de meest irritante uitspraak over bloggen. Ja, ik krijg veel perspakketjes en daar ben ik ontzettend blij mee en dankbaar voor. Gratis vind ik echter niet de goede verwoording voor deze perspakketjes. In een artikel over 6 gekregen lipsticks zit zo´n 3 uur werk, betaald in lipsticks. Met deze lipsticks kan ik mijn boodschappen niet afrekenen bij de supermarkt. Ook tel ik dan niet de honderden uren die ik in mijn blog heb gestoken voor ik uberhaubt 1 product heb gekregen. En voor beginnende bloggers is dat misschien ook een van de grote misvattingen: je krijgt niet na één artikel en twee weken bloggen meteen ladingen make-up thuisgestuurd.

Bloggen is geen echt werk

Het is dat ik mezelf in de hand hou, maar ik zou makkelijk 80 uur per week kunnen werken aan mijn blog. Mijn blog is een onderneming waar naast foto´s maken en artikelen veel meer dingen te doen zijn. Ik moet samenwerkingen regelen, contacten onderhouden, me bezighouden met marketing en financiële administratie. Bedenk dus niet dat je betaald bloggen er zomaar even bij kunt doen, en dat je het met een middagje per week wel gaat redden.

Alleen met dure professionele apparatuur kun je succesvol worden

Met een oude maar werkende laptop kun je prima artikelen typen en zelfs met je smartphone kun je best prima foto´s maken, als het licht maar goed is. Ik ben wel van mening dat een goede camera je fotokwaliteit flink kan verbeteren, maar als je leuk schrijft en interessante onderwerpen behandelt, is dit niet allemaal nodig.

Alleen door elke dag een artikel te plaatsen word je succesvol als blogger

Ik ben van mening dat dagelijks bloggen wel het beste werkt, maar dat consistentie belangrijker is. Als je één keer per week blogt maar hier wel trouw aan blijft en goede artikelen schrijft kun je het ook wel redden. Toch zou ik aanraden om toch minimaal drie artikelen (op vaste dagen te schrijven). Ik ben zelf van 7 naar 5 artikelen gegaan en ik merk wel een kleine achteruitgang in mijn lezers. Ik merk echter wel dat ik minder stress en meer plezier heb in het schrijven, dus voorlopig hou ik 5 artikelen aan, met eventueel af en toe een extra artikel.

Een goede website is mega duur

Natuurlijk is het fantastisch om een website te hebben die volledig aan je eisen voldoet (dankjewel Anne<3), maar ook met gratis thema´s kom je een heel eind. Op Etsy  kun je echter voor niet heel veel geld prima thema´s kopen die net wat anders zijn dan alle anderen.

Er zijn al te veel blogs om hier nog je werk van te kunnen maken

Ik denk dat je zeker nog je werk kunt maken van bloggen, mits je het slim aan pakt. Als je een niche hebt (uniek onderwerp) dan zijn de kansen al stukken groter. Als je zorgt dat je social media op orde is, gebruik maakt van affiliate marketing en goed geplaatste banners, is er best wel een maandsalaris te verdienen met bloggen.

Dit waren de onderwerpen die ik het meeste voorbij zie komen, of waar ik de meeste vragen over zijn. Uiteraard is dit mijn persoonlijke mening, en kan het zijn dat jij hier totaal anders over denkt. Laat me vooral weten welke misvattingen over bloggen jij wel eens tegen komt en wat je van de punten hier boven vindt!
Wat is jouw grootste misvatting over bloggen?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

12 Comments

 • Deborah

  Helemaal waar.
  Bloggen is net als fotograferen. Mensen denken dat je enkel een lap tekst hoeft te schrijven. Dat er nog flink geschaafd wordt aan bepaalde zaken, je onderzoek moet doen of contacten moet leggen wordt net als het nabewerken van foto’s dus niet meegeteld.
  Mijn grootste misvatting was dat ik dacht meerdere keren in de week te moeten bloggen. Daar ben ik heel snel van afgestapt. Bloggen zorgt bij mij niet voor inkomsten maar is een hobby waarmee ik hoop dat mensen mijn schrijfsels leuk genoeg vinden om te lezen. Daarbij komt dat meer bloggen niet altijd zorgt voor kwaliteit. De lol gaat er zo redelijk snel vanaf en ook de put met inspiratie droogt wat sneller op.
  Knap van je dat het je toch lukt om zo vaak in de week een blog te posten.

  augustus 3, 2018 at 7:38 am Reply
 • Dinja

  Ik zie mijn blog sowieso meer als hobby dan dat ik er echt geld mee wil verdienen of er mijn werk van wil maken (niet dat ik dat niet zou willen maar op moment gaat het gewoon niet).
  Met mijn 2 dagen per week bloggen red ik het nu wel, en ik vind het goed van je dat je van 7 naar 5 dagen bent gegaan. Soms moet je ook even voor jezelf kiezen en genieten van het offline leven 😉

  augustus 6, 2018 at 7:19 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja ik wil uiteindelijk wel weer naar 7 alleen ik merkte dat ik echt 0 vrije tijd meer had en dat die twee extra artikelen toch stress gaven. Met 5 artikelen is het toch behapbaarder ofzo. Maarrrr ik denk dat het er langzaam aan toch weer 7 gaan worden. Voor de Blog Academy heb ik nog zo veel ideeën die niet heel veel tijd kosten om uit te werken:D

   augustus 7, 2018 at 11:50 am Reply
 • Naomi

  Helemaal waar ik vind het ook echt wel werk zo blog en dingen gratis krijgen het is maar hoe je het bekijkt

  augustus 19, 2018 at 6:52 am Reply
 • Nicole Orriëns

  Vooral dat bloggen duur zou zijn vind ik enorme onzin. Je kunt prima een succesvol blog hebben met bijvoorbeeld blogger.com en dan ben je alleen een tientje per jaar kwijt aan je domeinnaam.

  augustus 19, 2018 at 6:59 am Reply
 • Felice Veenman

  ik moet me ook beheersen er niet 80 uur per week aan te besteden!

  augustus 19, 2018 at 7:36 am Reply
 • Financieel avonturier

  Klopt, bloggen en de tijd die je erin steekt wordt zwaar onderschat!

  augustus 19, 2018 at 7:39 am Reply
 • Alex

  Dit artikel slaat de spijker op zijn kop! Ben het zo erg met je eens in alle punten. Mensen denken vaak inderdaad dat ik alles maar ‘gratis’ krijg etc, terwijl het keihard werken is een blog!

  augustus 19, 2018 at 7:56 am Reply
 • Anne

  Het moeilijkste is denk opvallen tussen al die bloggers. Het zijn er inmiddels zoveel.

  augustus 19, 2018 at 10:28 am Reply
 • Ingrid

  Ja,bloggen is hard werken. Ik ben nu bijna,een jaar bezig en lekker druk. Ik hoop nog flink te groeien

  augustus 19, 2018 at 1:50 pm Reply
 • Daphne - verdraaidmooi

  Goede argumenten en ik herken het wel inderdaad.

  augustus 19, 2018 at 5:14 pm Reply
 • An

  Het is inderdaad hard werken. En een hele klus om het te combineren met een full time job. Maar ik vind het leuk en dat is het belangrijkste 🙂

  augustus 19, 2018 at 7:45 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.