Blog Academy | Mijn Fotografietips

maart 11, 2016
 Oeps..nou was het heel 2016 al gelukt om iedere dag een artikel online te zetten behalve vandaag. Omdat ik toch graag een artikel wilde delen, geef ik jullie vandaag mijn fotografietips! Let wel; ik ben geen professionele fotograaf en claim ook absoluut niet dat ik supergoed ben. Ik vind foto’s maken wel heel leuk en krijg er vaak vragen over. Ik deel vandaag dus de tips waarvan ik vind dat je mooie foto’s krijgt:)

 
 
Achtergrond
Ik vind het mooi om mijn foto’s op een witte achtergrond te maken en gebruik hier voor het “LACK-tafeltje” van Ikea, deze kost ongeveer €5 en is wat mij betreft ideaal. Als je geen flatlay maakt en dus ook verticaal een witte achtergrond wilt hebben dan vind ik het handig om een groot vel wit papier te buigen. Ik vind dat op een witte achtergrond de producten er mooi uitspringen en het geeft een mooie eenheid op Instagram. Ik hou van simpel en minimalistisch, hou je van wat drukkere foto’s dan kun je bijvoorbeeld kijken of je mooi inpakpapier o.i.d. kunt vinden voor je achtergronden!
 
Licht
Wat mij betreft kan er niks op tegen daglicht. Ik gebruik geen speciale lampen en heb daar ook weinig behoefte aan. Ik heb regelmatig genoeg tijd om overdag foto’s te maken. Als je nooit overdag thuis bent dan kunnen softboxen of een ringlamp je helpen. Het mooiste daglicht krijg je door de foto’s dicht bij een groot raam te maken. Let wel even op de schaduwen, je kunt bv met je rug naar het raam toe gaan staan; zo heb je alsnog voldoende licht maar beperk je de schaduw. Ik maak de laatste week mijn foto’s een stuk lichter dan voorheen; je smaak kan dus flink veranderen. Ik doe dit door de helderheid aan te passen in Picmonkey:)
 

 

Omstandigheden
Ik loop vaak tegen het feit aan dat ik mijn foto’s wat saai vind en ik probeer dat de laatste weken enorm te verbeteren. Ik merk dat het mij helpt om gewoon om me heen te kijken wat ik heb en wat er bij het product past. Ik leg bijvoorbeeld kwasten naast een mooie poeder of andere haarproducten om een shampoo. Ik maak weinig gebruik van accessoires, meer van bijbehorende producten.
 
Props
Als ik toch “accessoires” gebruik voor mijn productfoto’s kijk ik vaak in de keukenkastjes. Vaak heb je wel iets passend qua ingrediënten of kleur in huis wat je in je flatlay kunt mikken. Ik maak soms ook gebruik van een oud make-up product; deze sloop ik dan en het poeder of de substantie dient als extraatje in de foto, kan een heel leuk effect geven!
Dit waren zo’n beetje de belangrijkste tips denk ik. Ik ben heel benieuwd of jullie deze tips gaan toepassen, én wat jullie tips zijn natuurlijk!

Wil je bij elk nieuw Blog Academy artikel een mailtje krijgen? Geef dat dan aan in een reactie hier onder! Je mail-adres wordt niet ingeschreven voor mijn algemene nieuwsbrief of voor wat anders gebruikt.

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.