Banner toevoegen

Blog Academy | Hoe voeg ik een banner toe aan mijn sidebar?

maart 18, 2019

Als je leuke bezoekersaantallen hebt, krijg je wellicht bedrijven die graag een banner willen inkopen op jouw sidebar (in mijn geval de rechter zijbalk van mijn blog). Je kan ook zelf via affiliate netwerken een banner toevoegen om zo wat inkomsten te genereren. In dit artikel leg ik je uit hoe je zo´n banner toevoegt.

Wat is een banner?

Een banner is (in dit geval) ziet er op je website uit als een afbeelding. Deze afbeelding linkt naar een website of productpagina. Als je de banner toevoegt via een affiliate website (zoals o.a. Awin en Daisycon), krijg je van alle verkopen die via de banner gaan een percentage. Om de banner te installeren heb je een code nodig, die je via het affiliate platform kunt verkrijgen.

Hoe moet ik een banner toevoegen aan de sidebar (of een andere plek)?

Je hebt dus een code nodig. Op onder andere Awin en Daisycon kun je je aanmelden bij diverse merken en gebruik maken van het advertentiemateriaal. Bij het betreffende merk zie je dan de afbeeldingen staan en vaak een tekst als ¨kopieer code¨. Deze code moet je dus allereerst kopieren om ´m vervolgens aan je site toe te gaan voegen.

Een banner toevoegen via WordPress
 • Ga in het menu naar Weergave en klik op Customizer.
 • Kies Widgets en dan Sidebar. Als je dit niet kunt vinden, kun je ook shift + klik doen op de plek waar je wat wilt aanpassen.
 • Kies Widget toevoegen en vervolgens Eigen HTML.
 • In het vakje Inhoud plak je de gekopieerde code, klik op klaar en vervolgens op publiceren. Je banner staat nu online en sales worden geregistreerd.
Een banner toevoegen via Blogger
 • Kies in het menu Indeling en klik op Gadget toevoegen in de sidebar.
 • Kies voor HTML/Javascript en kopieer de code in het vakje Content.
 • Klik op Opslaan en vervolgens bovenin op Indeling Opslaan. Je banner staat nu online en is actief.

Welke banner moet ik kiezen?

Het handigste is om een beetje te testen met verschillende merken en campagnes, zo kom je er achter wat voor jouw site en bezoekers werkt. Ik probeer altijd banners te kiezen die me visueel aanspreken en waar ik zelf ook op zou klikken. Kies bijvoorbeeld een merk dat je aanspreekt of een korting waar je zelf ook geïnteresseerd door zou raken.

Tot slot

Zoek altijd naar balans en pomp niet je hele zijbalk vol met advertenties. Kies één of een paar die je oprecht aanspreken, bewegende beelden doen het sowieso altijd goed. Pop-ups zou ik zelf niet aanraden, ik erger me hier zelf enorm aan op websites. Uiteraard is dit persoonlijk en moet je lekker op je site zetten wat jij wilt. Ik besef me overigens dat dit artikel voor de wat meer gevorderde bloggers niet veel toegevoegde waarde heeft. Echter krijg ik regelmatig vragen van beginnende bloggers over het toevoegen van banners en wil ik graag iedereen tegemoet komen. Als je ook een vraag hebt over bloggen of ondernemen, kan je die me altijd stellen.

Wat vind jij belangrijk bij het uitkiezen van een banner?

Wil je een mailtje ontvangen bij nieuwe blog- en ondernemerstips? Laat dat dan weten in een reactie hier onder.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Maya

  Ha, bedankt! Ik kon bij jou snel vinden hoe ik een banner kon plaatsen in WordPress, en het is nog gelukt ook! Het duizelt me allemaal een beetje daar bij WordPress. Weet niet zo goed hoe alles werkt.

  december 28, 2019 at 4:58 pm Reply
  • Mira Ennen

   Graag gedaan!

   december 29, 2019 at 4:02 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.