Instagram

Blog Academy | De geheimen van Instagram

augustus 23, 2018

Weer geen review? Nee, weer geen review. Helaas ben ik nog steeds flink ziek, en lukt het even niet om foto´s te maken. Gelukkig had ik wat concepten voor Blog Academy die ik nog met jullie kon delen. Bijna dagelijks krijg ik vragen over Instagram, voornamelijk gericht op het groeien van accounts en het vergroten van engagement. De toverwoord is naar mijn mening ¨tijd¨, de beste manier om het algoritme te verslaan, is heel veel tijd investeren in het oprecht liken en reageren bij accounts die je aanspreken. Uiteraard heeft niet iedereen die tijd (ik ben hiervoor inzetbaar) en zijn er nog wel andere manieren die kunnen bijdragen aan het vergroten van je account op Instagram. Ik deel in dit artikel de dingen waarvan ik denk dat ze werken, als jullie het leuk vinden, maak ik ook nog een artikel die in mijn opinie niet werken.

Besteed tijd aan de mensen die je volgt

Ik benoemde het hier boven al, maar investeer tijd in engagement. Laat reacties en likes achter bij de accounts die je volgt, uiteraard alleen als je de foto echt leuk vind. Een reactie als ¨leuk¨ of ¨mooie foto¨, vind ik niet per definitie slecht, want soms is dat gewoon het enige wat je te zeggen hebt. Zorg wel dat je niet alléén maar dat soort reacties achter laat, en geïnteresseerd over komt. Als je echt alleen reageert en liket bij accounts die je tof bent, kost het als het goed is geen moeite om oprecht geïnteresseerd over te komen.

Explore

Maak gebruik van de ¨explore¨ pagina (die met het vergrootglas) om accounts en foto´s te ontdekken die je mogelijk aanspreken, laat ook bij die foto´s likes en reacties achter. Zo wordt je account ook bekend bij nieuwe mensen, en krijg je er wellicht wat volgers bij. Omdat op de ¨explore¨ pagina altijd populaire foto´s getoond worden, vind ik dit ook een toffe plek om door heen te scrollen voor inspiratie.

Hashtags

Waarschijnlijk maak je gebruik van hashtags, zo niet; doe dat vanaf nu. Kies een stuk of 10 hashtags die écht bij de foto´s passen en kies zowel grote als kleine hashtags. Bij de mega grote hashtags zoals bijvoorbeeld #ootd is de kans groot dat je verdwijnt, gebruikt je #ootdutrecht of een andere kleinere hashtag, dan is de kans groter dat je op de ¨explore¨ pagina komt. Hashtags kun je ook invoeren in het zoekveld, om nieuwe accounts en foto´s te ontdekken. Ga eens langs bij accounts en foto´s met dezelfde hashtags als die jij gebruikt, en laat wat liefde achter.

Statistieken

Als je een zakelijk accounts hebt, maak dan vooral gebruik van je statistieken. Kijk wanneer je volgers het meest online zijn, en post je foto rond die tijd. Je kunt er vanuit gaan dat zo´n 5% van je volgers je foto maar ziet. Door op een gunstige tijd te posten én daarna aan de slag te gaan met engagement (zie hier onder), kun je dit percentage flink verhogen.

Engagement op de juiste tijd

Het schijnt dat Instagram in het eerste uur dat je foto online staat, bepaald hoe populair die foto is en hoeveel mensen deze moeten zien. Door nadat je je foto gepost hebt, zelf een uurtje (of de tijd die je wel hebt) bij andere accounts te liken en reagereb, heb je kans dat ze ook bij jou terecht komen. Meer likes en reacties in het eerste uur = meer zichtbaarheid bij je volgers.

Stories

Door actief (niet té actief) gebruik te maken van stories, kun je jezelf meer in de picture spelen bij je volgers. Probeer elke 1 á 2 uur iets op stories te zetten zodat je zichtbaar blijft. Deel niet maar één soort story, maar wissel af met foto´s, filmpjes en boomerangs. Ik merk zelf dat ik echt véél en véél meer bereik heb op de dagen dat ik actief ben op stories, mega aanrader dus!

Bovenstaande manieren kunnen, als je het mij vraagt, absoluut bijdragen een de groei van je Instagram account. Wat voor mij wel nog steeds bovenaan staat zijn toch wel goede foto´s. Ik merk dat ik accounts die foto´s van slechte kwaliteit plaatsen echt niet leuk vind om te volgen. Of je nou je foto´s met een telefoon of een camera maakt, zorg in ieder geval dat het licht goed is, en dat je foto scherp is, dan kom je al een heel eind. Uiteraard kan het ook zijn dat je iemand volgt voor de mooie captions of voor inspiratie op een bepaald gebied, dit is voor iedereen persoonlijk. Ik ben zelf gevoelig voor mooie plaatjes, dat is waarom ik dit zelf de belangrijkste factor vind.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips, enneh..volg je mij al?

Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

14 Comments

 • Kirsty

  Wat balen dat je ziek bent, beterschap nog! En fijne tips! Ik ben zelf volgens mij veel te weinig actief op Instagram om echt goed te groeien haha. Soms vergeet ik het gewoon.

  augustus 23, 2018 at 11:13 am Reply
 • Elisabeth

  Er goede tips. Dank je wel! Wat vervelend dat je ziek bent! Beterschap! Ik moet sowieso meer actief worden op Instagram. Maar ik vind het lastig om daar tijd voor vrij te maken 🙁

  augustus 23, 2018 at 12:31 pm Reply
 • Marleen Hartog

  Ik ben nog zoekende hoe ik mijn Instagram wil vormgeven en heb zeker iets aan je tips. Vooral engagement op de juiste tijd is iets waar ik nog niet bij stilgestaan heb. Thanks!

  augustus 23, 2018 at 12:38 pm Reply
 • Bianca

  Ik ben echt een sukkel wat betreft Instagram, moet mij daar toch eens wat meer in gaan verdiepen x

  augustus 23, 2018 at 1:14 pm Reply
 • Laurens M

  Goede tips hoor! Engagement tonen en opvolgen blijft de grootste opgave voor me. 🙂 Ik heb ook een gezonde – wellicht onterechte – angst om “banale” foto’s te posten. Zo krijg je geen volgers natuurlijk… :-p

  augustus 23, 2018 at 2:03 pm Reply
  • Mira Ennen

   Zeker een gezonde angst! Toch gewoon lekker posten wat je zelf tof vindt<3

   augustus 23, 2018 at 7:57 pm Reply
 • Sonja

  Beterschap.
  En bedanktvoor je tip. Dus niet net voor ik ga sporten posten, beter daarna en aandacht besteden aan engagement. Of eerder opstaan ?

  augustus 23, 2018 at 6:16 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja precies, dat werkt bij mij heel goed:) (niet dat eerder opstaan haha)

   augustus 23, 2018 at 7:56 pm Reply
 • Eva

  Vooral die stories zijn inderdaad zó belangrijk (en toch ben ik er zelf nog nooit aan begonnen. Wil ik wel doen, ooit, haha). Anyways: jaa, ik volg je al 😉

  augustus 23, 2018 at 8:47 pm Reply
 • Juliette - Strongbody.nl

  Ik zou zoals je zegt meer engagement moeten hebben. Dus bedankt voor de tip. Het kost inderdaad tijd!

  augustus 23, 2018 at 11:55 pm Reply
 • MC Kleuver

  Leuk dat je zegt dat je tijd moet besteden aan de mensen die je volgt. Af en toe liken (of heel vaak) en reacties geven is heel belangrijk.

  augustus 24, 2018 at 12:59 pm Reply
 • Deb

  Handige tips! Ik zie zeker de voordelen van een zakelijk instagram account, maar vraag me af of hier nog voorwaarden aan zijn verbonden zoals bv het hebben van een KvK nummer (naast het hebben van een zakelijk FB account). Weet jij dat toevallig?

  september 3, 2018 at 7:34 am Reply
  • Mira Ennen

   Hoi:) Nee, alleen de Facebookpagina is naar mijn weten een vereiste! Ik had in ieder geval al een zakelijke Instagram voor ik me inschreef bij de KVK en heb verder geen andere dingen moeten invullen of iets dergelijks.

   september 3, 2018 at 9:52 am Reply
   • Deb

    Hi, bedankt voor je snelle reactie ?! Fijn om te weten. Ik ga het dan ook omzetten.

    september 3, 2018 at 3:19 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.