beginnende blogger

Blog Academy | Deze dingen kun je als beginnende blogger beter niet doen!

maart 2, 2020

Als beginnende blogger is de kans groot dat je online gaat zoeken naar tips. Er zijn gelukkig veel tips te vinden over wat je kunt doen als beginnende blogger, echter zijn er ook een aantal dingen die je beter kunt laten; die deel ik in dit artikel.

Te snel willen gaan

Voor mijn Groeiprogramma krijg ik regelmatig aanmeldingen van beginnende bloggers die net een maand bezig zijn en verwachten dan al flinke inkomsten binnen te halen. Een blog laten groeien kost tijd en het komt zeer zelden voor dat iemand binnen een paar maanden 10.000 bezoekers haalt en grote opdrachten binnensleept. Realiseer je dat je door moet zetten voordat je iets bereikt en geef het niet meteen op als je na een maand nog niks verdiend hebt. Het heeft totaal geen nut om te snel te gaan; je kunt je beter focussen op kwaliteit.

Social Media niet inzetten

In mijn ogen kan een blog niet zonder Social Media en moet je hier zeker als beginnende blogger gebruik van maken. Je kunt Social Media inzetten als online visitekaartje, als aanvulling op je blog, om meer persoonlijkheid te creëren of natuurlijk om lezers naar je site te trekken. Ik gebruik zelf vrijwel alle social media maar heb mijn focus op Instagram liggen en dat werkt voor mij prima. Als beginnende blogger kunnen al die platformen noga overweldigend zijn dus zou ik ze rustig één voor één optimaliseren en kijken wat het beste voor je werkt.

Je eerste kans verpesten

Heel veel lezers geven je maar één kans. Stel ze komen op jouw website en er werkt van alles niet, je foto´s zijn van slechte kwaliteit of je hebt te veel spelfouten; de kans dat ze dan nog terugkomen is klein. Ga dus niet te snel live maar bedenk een plan. Zorg dat je site er netjes uit ziet en dat je wat content hebt; die eerste indruk is zo belangrijk!

Jezelf vergelijken met anderen

Ja, er zijn mensen die binnen no time duizenden bezoekers trekken en betaalde opdrachten krijgen, maar die mensen zijn uitzonderingen. Vergelijk jezelf nooit met anderen want dat is totaal nutteloos en je blog gaat er niet van groeien. Laat je inspireren door de mensen die jij tof vindt maar realiseer je altijd dat je veel details achter de schermen niet weet en dus echt niet kunt vergelijken.

Je concentreren op cijfers in plaats van content

Als je je vanaf de start alleen maar focust op volgers en bezoekersaantallen, gaat dat ten koste van je content. Concentreer je in het begin voornamelijk op leuke, mooie en waardevolle content. Als je je daar op toelegt, komen die lezers en volgers een stuk sneller.

Geen eigen domeinnaam laten registreren

Dat je geen honderden euro´s wilt investeren voor iets wat misschien bij een hobby blijft, snap ik. Echter raad ik je ten zeerste aan om die paar tientjes voor een domeinnaam wel te investeren. Een domeinnaam staat zo veel professioneler dan bijvoorbeeld www.miratells.blogspot.com. Fix als je toch bezig bent ook meteen even een professioneel e-mailadres (bij veel hosts zit dat gewoon bij het pakket) want dat staat wel zo netjes als je in contact komt met bedrijven. Op zoek naar een goede host en e-mailadres) voor minder dan €50 per jaar? Ik zit hier en ben daar zeer tevreden over.

Tot slot

Als beginnende blogger kan er zo veel op je af komen en krijg je zo veel informatie te verwerken. Lees alles wat je aanspreekt rustig door en noteer waar je iets aan hebt. Realiseer je dat elke blogger uniek is en dat er geen regels zijn voor hoe bloggen moet. Die beginfase van bloggen is zo ontzettend leuk, geniet er van en maak er wat moois van!

Waar liep jij als beginnende blogger tegenaan?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Comments

 • Marloes

  Ik vergeleek mezelf vooral met andere beginnende en al meer ervaren bloggers toen ik net begon. Een niche had ik niet gekozen (heb ik nog steeds niet), omdat ik over alles wilde bloggen. Als ik naar snel groeiende beautybloggers keek, vroeg ik mezelf weleens af of ik niet ook over één onderwerp moest gaan bloggen. Blij dat ik dat niet heb gedaan. Wel wil ik deze week eens mijn blogdoelen voor dit jaar opschrijven. Ik heb wel altijd wat doelen, maar ik wil ze op papier zetten (i.p.v. in een Wordbestand). Zo worden die doelen nog zichtbaarder voor mezelf.

  maart 2, 2020 at 11:37 am Reply
  • Mira Ennen

   Nee nergens voor nodig hoor, zo´n niche, als je het mij vraagt. Goed idee van die doelen, dat werkt voor mij altijd ook heel motiverend 🙂

   maart 2, 2020 at 8:06 pm Reply
 • Lisa Braithwaite

  Leuk artikel! Ik twijfel altijd over mijn content en foto’s ?❤️

  maart 2, 2020 at 4:01 pm Reply
  • Mira Ennen

   Niet doen hoor, dat is nergens voor nodig! Gewoon maken wat je leuk vind, dat is het belangrijkste <3

   maart 2, 2020 at 8:05 pm Reply
 • Joyce - SomedayTodayNL

  Ik ben onlangs weer opnieuw begonnen met bloggen na een aantal jaar terug een redelijk succesvolle blog te hebben gehad. Ik focus me nu eerst inderdaad maar op content plaatsen en promoten. Wanneer dat wat loopt wil ik me gaan focussen op het goed inzetten van instagram. En dan zien we wel weer verder!

  maart 2, 2020 at 7:06 pm Reply
  • Mira Ennen

   Wat leuk dat je weer begonnen bent, veel succes!

   maart 2, 2020 at 8:04 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.