Urban Decay Game Of Thrones

Beauty | Urban Decay Game Of Thrones Eye Shadow Palette

mei 14, 2019

Een hele tijd geleden zag ik deze fantastische collectie voorbij komen. In no time was ´ie uitverkocht en eigenlijk was ik ´m alweer vergeten. Vorige week tipte een andere blogger me dat de collectie weer te koop was bij een webshop. Ik deed een bestelling en presenteer jullie: het Urban Decay Game Of Thrones Eye Shadow Palette.

Urban Decay Game Of Thrones

Urban Decay Game Of Thrones

Ik kan hier heel lang lullen maar we willen natuurlijk gewoon het palette zien. Even kort over de collectie; deze stond dus volledig in het teken van Game Of Thrones, een serie waar ik momenteel weer zwaar verslaafd aan ben. In de collectie zaten onder andere prachtige lipsticks, een highlighter palette van The Mother Of Dragons en fan-tas-tische make-up kwasten in de vorm van zwaardjes. Ik besloot voor het spektakelstuk van ruim €50 te gaan en laat jullie met ontzettend veel plezier dit prachtige palette zien.

Urban Decay Game Of Thrones

De verpakking

De verpakking lijkt op een boek met voorop een afbeelding van The Iron Throne. Op de zijkanten zien we kaarten van het gebied waar de serie zich afspeelt. Als je de serie niet kent zal dit ook een mooi palette zijn. Ken je ´m wel en ben je, net als ik fan, dan snap je mijn lichte hysterie waarschijnlijk goed.

Als ik de verpakking open sla, vind ik een grote spiegel en een quote van Daenerys. Onder die quote zit iets heel tofs..

Een pop-up model van de Iron Throne! Het heeft natuurlijk geen enkel nut maar het is toch geweldig?

Ook hier weer een quote.

Urban Decay Game Of Thrones

Urban Decay Game Of Thrones Eye Shadow Palette

Je zou bijna vergeten dat het om een make-up product gaat maar onderin het ¨boek¨ zit een laatje waarin je de oogschaduws kunt vinden.

Het palette is opgedeeld in de vier bekende gebieden uit de serie. Elk gebied heeft een transitiekleur en 4 andere tinten, alle namen passen volledig bij het betreffende gebied. De kleuren zijn perfect op elkaar afgestemd maar natuurlijk ook gewoon door elkaar te gebruiken. Een make-up kneus als ik vind het echter wel fijn dat ik een beetje een leidraad heb van welke kleur ik met welke kan gebruiken. Het woord ¨transitiekleur¨ moest ik trouwens even Googlen, dat is een oogschaduw die het aanbrengen en blenden van de andere kleuren makkelijker maakt.

Urban Decay Game Of Thrones

Hier boven nog even een overzicht.. Voor mij is dit mijn eerste palette met ¨gekke¨ kleuren. Ik gebruik altijd nude tinten maar vond dit een mooie gelegenheid om toch eens voor wat anders te gaan. In eerste instantie spreekt ¨Winterfell¨ mij qua kleuren het meeste aan en ¨Bay Of Dragons¨ het minste.

Hardhome

Het blauw spreekt me niet direct aan, voornamelijk omdat ik er ¨ik ben 14 en draag oogschaduw-vibes¨ van krijg. De kleuren zien er echter prachtig uit en vooral ¨Frozen North¨ knalt er echt uit.

De swatches met links de transitiekleur ¨Hardhome¨. Daarna van links naar rechts ¨Take The Black¨, ¨White Walker¨, ¨Frozen North¨ en ¨Free Folk¨. Ik wist dat Urban Decay goed was maar ben zeer onder de indruk van de swatches. De kleuren geven extreem veel pigment af, hebben een mooi vast poeder en korrelen niet.

Urban Decay Game Of Thrones

Nou, jullie weten inmiddels wel dat oogschaduwlooks niet mijn ding zijn maar ik wilde toch graag met alle vier de combi´s wat proberen. Anders kon ik natuurlijk ook niet melden of het palette een beetje kneus proof en makkelijk mee te werken is als je geen make-up artiest bent. Voor deze look heb ik de volgende kleuren gebruikt:

 • Hardhome over het volledige ooglid met een beetje extra in de binnenste ooghoek.
 • White Walker op het bewegend ooglid.
 • Frozen North in de crease, de buitenste ooghoek en de onderste wimperrand.

De oogschaduws geven veel kleur af en dat maakt precies werken best lastig, al zal dat ook afhangen van de kwaliteit van je kwasten. Ik dacht dat blauw totaal niet mijn ding was maar vind het toch best leuk zo. Wel wat rommelig nog, maar qua kleuren vind ik het zo wel mooi. Kneus proof? Redelijk, je hebt veel om mee te werken maar netjes werken vergt wat oefening en de juiste kwast. De kleuren zijn verder prima te blenden en met een beetje talent kun je ze prachtig laten overlopen.

Winterfell

Deze tinten spraken mij enorm aan vooraf. Ze zijn redelijk neutraal maar toch net even anders dan anders. De transitiekleur ¨Winterfell¨ heeft een prachtige glans en die lijkt me alleen al mooi om afzonderlijk te gebruiken.

De swatches met links ¨Winterfell en daarna ¨Nymeria¨, ¨Winter is here¨, ¨Weirwood Leaves en The Sight. Wederom héél veel kleur en ¨The Sight¨ is hier mijn favoriet.

Urban Decay Game Of Thrones

In deze look:

 • Winterfell over het gehele ooglid met wat extra´s in de binnenste ooghoek.
 • Nymeria op het bewegend ooglid.
 • Winter is here als een dunne eyeliner onder en boven mijn ogen.

Winterfell bleek inderdaad een hele mooie kleur, maar ook een lastige. De glitters vlekken snel en dat maakt precies werken, wat al niet mijn sterkste punt is, moeilijk. Deze look is qua kleuren helemaal mijn ding, al vind ik de glitters wel echt iets voor een feestje. Net zoals de vorige look vind ik deze prima, maar moet de netheid wel wat beter.

King´s Landing

Deze set sprak me vooraf het minste aan. Ik vind roodtinten lastig om mee te werken omdat ze snel vlekken en je ook moet oppassen voor het ¨ontstoken ogen effect¨. De kleuren zien er echter prachtig uit en knallen stuk voor stuk uit het palette.

Links ¨King´s Landing¨, en daarna ¨Red Keep¨, ¨Casterly Rock¨, ¨House Lannister¨ en ¨Lannister Red¨. Wauw, echt héél veel kleur. Ondanks dat rood niet helemaal mijn ding is, vind ik deze tinten allemaal prachtig.

Voor deze look gebruikte ik:

 • King´s Landing over het hele ooglid met een focus op de binnenste ooghoek.
 • House Lannister op het bewegend ooglid.
 • Casterly Rock als een wat dikkere eyeliner onder mijn onderste wimperrand.

Over deze look was ik positief verrast. Ik vind ´m, op de vlekjes na, erg mooi geworden en ga deze zeker vaker dragen!

Bay Of Dragons

Wat meer bijzondere kleuren en ik ben dan ook benieuwd wat ik hier van ga maken.

Links ¨Bay Of Dragons¨ met daarnaast ¨Stormborn¨, ¨House Targaryen¨, ¨Dothraki¨ en ¨Bend The Knee¨. Ik ben eigenlijk van alle kleuren onder de indruk, veel kleur en glans. ¨Bend The Knee¨ is prachtig holografisch en eigenlijk niet over te brengen op beeld. De kleuren zijn mooi maar heel draagbaar vind ik ze zo naar aanleiding van de swatches niet.

Op mijn ogen:

 • Bay Of Dragons over het gehele ooglid met een focus op de binnenste ooghoek.
 • House Targaryen op het bewegend ooglid.
 • Dothraki als een eyeliner onder mijn onderste wimperrand.

De kleuren zijn wat subtieler dan ik dacht, echter door de glitters wel wat lastiger om mee te werken. Een mooie feestelijker look wel die je zowel subtiel als hysterisch kan maken.

Urban Decay Game Of Thrones

Eindoordeel Urban Decay Game Of Thrones Eye Shadow Palette

Dat ik ´m prachtig vind, moge duidelijk zijn, echt een héél mooi en compleet palette. Je kan hier heel veel kanten mee op en eindeloos combineren. In vind ´m redelijk kneusproof. Je krijgt veel kleur om mee te werken en dat is fijn, de echt glitterende kleuren vond ik wat lastiger te verdelen. Netjes werken blijft een uitdaging maar daar wordt hard op geoefend! De verpakking, de beleving, de kleuren en de kwaliteit maken het palette de €52,45 die ik betaalde zeker waard. Ik koop ongeveer één keer per jaar zoiets kostbaars en gebruik het dan ook altijd met veel plezier. Echter, ik hoop jullie niet blij gemaakt te hebben met een dode mus. Ik kocht het palette bij Lookfantastic en daar is het helaas uitverkocht. Via Google vindt je wel diverse buitenlandse webshops waar het palette nog te vinden is, de rest van de collectie is grotendeels nog te koop bij Urban Decay zelf en te vinden via deze link.

Wat vind jij van het palette?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Comments

 • Anne

  Aargh, deze is zo vet. Ik zoek al weken een excuus zodat ik ’em kan kopen, maar heb er eigenlijk geen 🙁

  mei 14, 2019 at 7:29 am Reply
  • Mira Ennen

   Haha mijn excuus was dat ik nog niks anders dan nude tinten had.

   mei 14, 2019 at 8:36 am Reply
 • Deb

  Hier ook een hele grote GOT fan! Vind het een geweldig palette, mooie herinnering ook aan de serie waarvan we volgende week alweer het laatste deel gaan zien *snif*. Wil daar eigenlijk nog helemaal niet aan denken 😉

  mei 14, 2019 at 8:28 am Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa echt he! Ik ben twee weken geleden opnieuw begonnen met kijken dus ik kan nog even door haha. Heb wel ergens een zware spoiler over het einde voorbij zien komen :´(

   mei 14, 2019 at 8:37 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik zag deze bij Nikki Tutorials, maar heb niks met GOT. ?

  mei 14, 2019 at 8:13 pm Reply
 • Nicole

  Wauw dit is echt een meeeega gaaf palette. Loooove hoe UD altijd inspeelt op dit soort dingen.

  mei 16, 2019 at 8:50 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.