Beauty | The Balm Foiled Again Foil Eyeshadow Palette

augustus 20, 2019

Brace yourself, ik heb zo iets moois om te laten zien vandaag. Een tijdje geleden kreeg ik van The Make Up Spot het prachtige The Balm Foiled Again Oogschaduw Palette. Ik laat ´m met heel veel liefde aan jullie zien, uiteraard met swatches en een poging tot look.

The Balm Foiled Again Foil Eyeshadow Palette

Ondanks dat ik niet iemand ben die hele make-up looks maakt (omdat ik het gewoon écht niet kan), ben ik dol op oogschaduw. Ik draag het vrijwel elke dag en vind het heerlijk om te experimenteren met verschillende kleuren en combinaties. Dat ik na 8 jaar oefenen nog steeds een ramp ben met ooglooks vergeten we maar even, ik heb er in ieder geval plezier in. Dit prachtige palette van The Balm bevat 12 foily oogschaduws waarvan 8 glanzend en 4 mat. The Balm belooft veel pigment en geeft aan dat de oogschaduws zowel droog als nat (voor meer intensiteit) aangebracht kunnen worden. De verpakking is zoals we van The Balm gewend zijn prachtig en volledig in thema, douze points.

De kleuren

Het is geen spectaculair palette met hysterische kleuren, toch vind ik ´m ook niet saai. De foily tinten hebben een prachtige glans zonder glitterig te zijn en er is voldoende afwisseling qua kleuren. Je kunt met dit palette een hele neutrale look maken, maar ook redelijk losgaan als je van opvallende oogschaduw houdt. De oogschaduws van The Balm bevatten overigens geen talk, sommige mensen letten hier op (ik had er uiteraard nog nooit van gehoord).

the balm foiled again

De inhoud

Bovenstaand een overzicht van alle kleuren.

the balm foiled again

De swatches

Van links naar rechts en van boven naar beneden de 3 rijen. Van de meeste kleuren ben ik erg onder de indruk, inderdaad veel pigment en een prachtige glans.

The Balm Foiled Again

De ¨look¨

Nou, jullie weten het inmiddels wel; voor echte looks is dit niet de juiste blog. Ik ben al slecht in oogschaduw en ook nog de helft van mijn creatie wordt overschaduwd door mijn hangende ooglid. Voor het idee toch even de stappen:

 • Arrested over het gehele ooglid als transitiekleur (jaja, iemand heeft tutorials gekeken).
 • Incarcerated over het bewegende ooglid.
 • Seized in de crease (heel goed blenden!).
 • Cahoots in de binnenste oogpunt.

Ik vind de kleuren makkelijk werken, je pakt veel kleur op en het blenden gaat ontzettend goed. Op de ogen zijn ze (zoals vaak) wat subtieler dan de swatches, echter zijn ze wel makkelijk op te bouwen qua intensiteit. Als je je kwast goed aftikt hebt je weinig last van fall-out en ook creasen doet de oogschaduw amper, mits je een goede basis gebruikt.

Eindoordeel

Ik vond ´m al prachtig, dat was bovenaan dit artikel natuurlijk al wel duidelijk. Ik probeerde al eerder een palette van The Balm die goed beviel en ook deze kwaliteit stelt absoluut niet teleur. Een palette voor mensen die niet van felle kleuren houden maar misschien af en toe wel wat extra´s willen; je kan er echt heel veel kanten mee op. Qua gebruik ook absoluut kneusproof want je hebt eenvoudige kleuren om mee te oefenen en de tinten zijn goed te blenden. Het Foiled Again Palette kost nu tijdelijk €19,95 bij The Make Up Spot, de normale prijs is €34. Die drie tientjes vond ik ´m al waard maar met korting is het natuurlijk helemaal leuk.

Gebruik jij wel eens producten van The Balm?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

2 Comments

 • Tessa

  Wat een tof palette. Ik vind de vormgeving erg gaaf en de kleuren zijn echt prachtig

  augustus 20, 2019 at 5:14 pm Reply
 • bychristiana

  Echt zo’n merk waar ik altijd even naar MOET kijken als ik het ergens zie, maar ik heb er eigenlijk nog nooit iets van gebruikt.

  augustus 25, 2019 at 3:11 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.