Primark Snow White Oogschaduw Palette

Beauty | Primark Snow White Oogschaduw Palette

oktober 29, 2019

Vorige week bracht ik een bezoekje aan de Primark, zoals altijd keek ik ook of er nog wat bijzonders te vinden was op de beauty afdeling. Daar viel mijn oog op dit prachtige Disney palette. Ik ben eigenlijk helemaal geen Disney fan maar kon deze écht niet weerstaan. Ik laat ´m je graag zien: het Primark Snow White Oogschaduw Palette.

Primark Snow White Oogschaduw Palette €10

Het palette viel op door de luxe buitenkant; een soort leerachtige stof in goud. Toen ik ´m open sloeg werd het luxe gevoel versterkt; prachtige afwerking en maar liefst 28 sprekende kleuren die niet te gek maar ook niet te saai zijn.

De binnenkant

De binnenkant is luxe uitgevoerd. Een grote spiegel, veel details en een mooi doorgevoerd thema geven je niet het idee dat je een palette van de grote budget keten in je handen hebt. Het geheel lijkt op een boek en dat komt overal mooi terug.

Verwachtingen

Bij dit soort paletten verwacht ik nooit al te veel, het is ten slotte geen Jeffree Star, ondanks dat Primark make-up de laatste jaren flink vooruit is gegaan qua kwaliteit. Ik verwacht prima pigment, redelijk wat fallout maar wel goed spul om mee te werken.

De kleuren

De kleuren nog even in een overzicht. Het is allemaal niet te gek, mooi volgens het thema en ook niet te saai. Ik ga elke rij van 4 hier onder in swatches aan je laten zien.

Rij 1. Ik ben redelijk onder de indruk van de glow van de eerste drie kleuren, dit valt absoluut niet tegen. De vierde kleur, I´m Wishing, valt wat minder op maar is prima te gebruiken als transitiekleur.

Rij 2. Opnieuw geen tegenvaller, veel glans, geen korrels en weinig fallout.

Rij 3. Opnieuw prachtige glanzende kleuren en matte tinten die wat subtieler zijn en wat meer korrelen.

Rij 4.

Rij 5.

Rij 6. Inmiddels kan ik wel de conclusie trekken dat de glanzende tinten er ver bovenuit springen. Deze hebben veel pigment en lijken van bovengemiddelde kwaliteit. De matte tinten blijven een beetje achter, zijn iets te subtiel en bouwen niet zo mooi op.

Primark Snow White Oogschaduw

Rij 7. Al met al swatches die me over het algemeen niet teleurstellen. Veel mooie tinten en prachtig glanzende kleuren zonder ophopende glitters.

Primark Snow White Oogschaduw Palette

De look

Zoals je inmiddels misschien weet, ben ik niet de blog voor looks. Ik blijf het maar zeggen anders krijg ik toch weer veel vragen. Ik ben vrij slecht in looks maar wil altijd wel iets proberen om te testen of de oogschaduw ook fijn is om mee te werken. In het dagelijks leven gebruik ik vaak één of twee kleuren omdat dat me beter af gaat. Bij deze toch even de stappen:

 • Breng I´m Wishing als transitiekleur aan over het gehele ooglid.
 • Dep wat Cruel op het bewegende ooglid.
 • Forbidden doe je daarna in de crease, goed blenden, en in de buitenste ooghoek. Trek ook een subtiel lijntje langs je onderste wimpers.
 • Tot slot stempel je voorzichtig wat Spellbound in de binnenste ooghoek. Nog even vluchtig een veeg je met de blending kwast en je bent klaar.
Primark Snow White Oogschaduw

In gebruik

De kleuren vallen met de kwasten wat tegen ten opzichte van de swatches. De matte tinten zijn enigszins op te bouwen maar echt een hele aanwezige kleur is bijna niet te bereiken. Ze blenden echter wel mooi, vallen niet uit en blijven goed zitten. De glanzende kleuren geven beduidend meer pigment af en zijn daardoor beter om mee te werken.

Primark Snow White Oogschaduw

Eindoordeel Primark Snow White Oogschaduw Palette.

De matte kleuren blijven echt achter qua kwaliteit. Ik ben zelf fan van subtiele oogschaduw maar als je aanwezige tinten wilt dan kom je hier bij de matte kleuren net wat tekort. De glanzende kleuren zijn daarentegen geweldig. Ze knallen van je ogen af, zijn makkelijk om mee te werken en écht van bovengemiddelde kwaliteit. Al met al vind ik het een leuk palette, ondanks de tegenvallende matte kleuren. Als mede oogschaduwkneus kun je hier lekker mee spelen en oefenen, ook is ´ie natuurlijk prachtig om te zien op je kaptafel. Ben je wat meer gevorderd of wel getalenteerd qua oogschaduw? Dan zou ik deze overslaan en voor een palette gaan waarin álle tinten een goede kleur afgeven. Prijs kwaliteit technisch gezien vind ik het voor €10 wel een hele goede koop.

Zou jij dit palette willen proberen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

5 Comments

 • Deb

  Wat een leuk palette! De vormgeving ziet er super leuk uit. Of het zelf zou kopen? Nee dat niet, maar voor een meisje dat net begint te experimenteren met make-up is dit een super leuk palette. Ik had dit denk ik een te gek palette gevonden als ik het had gekregen wanneer ik nog een jong meisje was. Zulke leuke palettes hadden ze toen niet, ik kan het me niet meer herinneren (maar het is ook wel lang geleden hihi).

  oktober 29, 2019 at 8:20 pm Reply
  • Mira Ennen

   Hihi de tijd gaat snel hè! Toen ik een jaar of 16 was hadden ze ook echt niet zo veel leuks voor weinig geld. Toen bestond Miss Helen zelfs nog hahaha

   oktober 29, 2019 at 9:54 pm Reply
 • bychristiana

  Ik vind het pallet er erg mooi uitzien, maar net als Deb zou ik nu nooit make-up van Primark kopen. Ik bekijk daar wel eens de INCI-lijstjes, en die zijn toch niet zo geweldig. Voor dit geld zou ik als jong(er) meisje dan eerder iets moois van bijvoorbeeld Catrice of Essence kopen.

  oktober 30, 2019 at 8:23 am Reply
  • Mira Ennen

   Ja true. Al vind ik die beide qua oogschaduw ook zo tegenvallen. Jammer dat er geen budgetmerken zijn die écht heel goed zijn!

   oktober 30, 2019 at 8:44 am Reply
 • Amelie van Writings by Amelie

  Wat een groot palette. Genoeg combinaties mogelijk om zowel een neutrale als een fellere look mee te maken. Jammer dat de matte kleuren minder zijn. Ik ben net voor de matte kleuren.

  november 1, 2019 at 9:21 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.