Instagram Slider

Nude Addiction

Beauty | PS… Nude Addiction Eyeshadow Palette

januari 4, 2019

In Brussel liep ik door de Primark en viel mijn oog op een stapel paletten die me wel erg deed denken aan de populaire vierkantjes van Huda Beauty. Primark doet wel vaker populaire make-up na en niet eens van zo´n hele slechte kwaliteit. Ik nam dit Nude Addiction oogschaduw palette van ¨huismerk¨ PS… mee naar huis en laat ´m hier aan jullie zien!

Nude Addiction

Waar Huda ging voor namen als ¨Topaz Obsessions¨, kiest Primark voor ¨Nude Addiction¨. Anders, maar bekt natuurlijk wel hetzelfde. Ook qua verpakking hebben ze zich erg laten inspireren en we hebben dan ook duidelijk te maken met een dupe, in ieder geval qua uiterlijk. Ik heb hier zelf nooit zo´n moeite mee. Leuk om voor een paar euro een mooi product te kunnen scoren, een klein palette van Huda kost je toch al gauw €30. Dat prijsverschil gaan we ergens in terug zien, waarschijnlijk in de pigmentatie of de kwaliteit. Echter is een palette van €30 ook niet vanzelfsprekend heel goed.

De verpakking

De verpakking is simpel maar van prima kwaliteit. Hij stort niet na een paar keer gebruiken in elkaar en het ziet er niet goedkoop uit. In het doosje geen spiegel of kwastje, wat mij betreft geen gemis. Op de oogschaduw ligt een sheet met daarop de namen van de kleuren. Die namen zie je verder nergens terug, ik vind het zelf niet handig om dat velletje er continu tussen te laten. De namen zijn dus wat mij betreft wat overbodig, die hadden ze beter kunnen drukken óf weg kunnen laten.


Cashmere, Latte en Pandora

De ietwat overbodige namen dus, leuk bedacht wel. De kleuren spreken me eigenlijk allemaal wel aan, Pandora is zo in het doosje mijn favoriet.

De swatches

Ik begon links met swatchen, erg weinig pigment maar toch heeft de eerste tint best een mooie subtiele glow. De andere kleuren doen het qua pigment wat beter. Opvallend vind ik dat er nagenoeg geen fall-out is en dat de poeders erg zacht aanvoelen. Op mijn huid vind ik ze een stuk meer oranje uitkomen dan in het doosje, niet helemaal mijn smaak.


De ¨look¨

Zoals jullie inmiddels wel weten is dit niet dé blog voor gave ooglooks. Ik heb enorm hangende oogleden en geen talent. Toch vind ik het altijd belangrijk om in ieder geval iets te proberen en de oogschaduw rond mijn ogen te laten zien. Ik draag eigenlijk altijd één kleur als een soort eyeliner rondom mijn ogen, in een wilde bui licht ik mijn ooghoeken nog wat op of doe ik een donkere kleur in de buitenste hoek. Als je dit leest heb je waarschijnlijk interesse in make-up en kun je zelf veel meer met de kleuren.

Anyway, ik heb hier de middelste horizontale rij aangebracht en ik vind de eerste twee kleuren véél te oranje op mijn ogen. De derde bruine kleur (onder mijn oog) vind ik wel weer mooi, die zou ik als mono gewoon dragen. De kleuren waren verder goed te verdelen en mooi met elkaar te blenden, wat dat betreft geen klachten. Na het maken van deze review heb ik uiteraard nog wat meer geëxperimenteerd en de middelste rij is eigenlijk degene die ik het minste gebruik doordat de kleuren zo oranje uitvallen.

Eindoordeel Nude Addiction

Qua kwaliteit wat ik héél positief verrast, Primark blijft maar vooruit gaan en je hebt in dit geval voor  €3,50 echt een leuk palette. Het pigment valt iets tegen, maar voor deze prijs echt een van de betere producten die ik geprobeerd heb. Eigenlijk alle kleuren van Nude Addiction zijn wel met elkaar te combineren en je kunt het zo gek maken als je wilt. Als je net als ik graag één tint oogschaduw draagt in een neutrale kleur, heb je hier ook echt een goed doosje aan. Wat mij betreft een aanrader! Er zijn overigens ook andere varianten; ik zag sowieso een smokey (donkere tinten) versie liggen. Of het qua kwaliteit een dupe is van Huda kan ik niet zeggen. Ik heb geen palette van Huda, enkel vage herinneringen aan swatches in de winkel.

Is dit palette wat voor jou?

p.s. doe je al mee met mijn winactie?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Anne

    Leuk palletje, zeker voor die prijs! Mijn laatste aanwinst is er een van de wintercollectie van Essence, echt geweldig met prachtige glitters. (Mocht je nog op zoek zijn…)

    januari 6, 2019 at 9:32 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.