pixi rose ceramide cream

Beauty | Pixi Rose Ceramide Cream

januari 15, 2020

Voor dit artikel probeerde ik de Pixi Rose Ceramide Cream. Een rijke creme waarvan ik vooraf vermoedde dat ´ie niet bij mij huid paste. Door de geweldige geur kon ik het niet laten om ´m toch te proberen en ik deel hier graag mijn bevindingen.

pixi rose ceramide cream

Pixi Rose Ceramide Cream €31

Deze super rijke creme bevat onder andere ceramiden en rozenolie voor een diepe hydratatie en een gezond en soepel uiterlijk. Botanische anti oxidanten zorgen voor een betere elasticiteit en beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Pixi belooft dat de creme snel intrekt en dat je huid lekker zacht voelt na gebruik.

Maar wat zijn ceramiden dan?

Ceramiden zijn huideigen stoffen die vooral bekend staan omdat ze huidveroudering tegen schijnen te gaan. Ceramiden houden je huid als het ware bij elkaar waardoor vochtverlies en schade van buitenaf beperkt wordt. Je hebt dus van nature al ceramiden in je huid maar naar mate je ouder wordt, worden de ceramiden minder. Niet gek dus dat dit een populair ingredient in anti-aging producten is.

De geur

De reden dat ik, ondanks dat ik dacht dat deze creme te rijk zou zijn, ´m toch wilde proberen was voornamelijk de geur. De geur deed me direct denken aan Skinfood van Weleda en calendula. Een moeilijk te omschrijven wat kruidige geur, echter heeft Pixi Rose Ceramide Cream ook nog een flinke vleug rozengeur. Ontzettend lekker maar toch ook fijn dat de geur niet op je gezicht blijft hangen, daar is ´ie wat te intens voor.

In gebruik

De creme is duidelijk rijk en wat stroef met uitsmeren maar voelt toch ook verrassend licht aan. Ik verwachtte dat de creme op mijn huid zou blijven liggen zoals de meeste cremes dat doen, mijn huid is zo ongelooflijk vet. Na een paar keer proberen merkte ik dat de creme redelijk goed intrekt als ik mijn huid intens heb gereinigd, onder de douche bijvoorbeeld. Vooral op mijn wat drogere voorhoofd trekt ´ie dan prima in en voelt mijn huid erg zacht. Op mijn wangen trekt het iets minder in maar echt een laagje blijft er ook niet achter. Als ik in de avond alleen mijn make-up verwijder, blijft ´ie wel als een vettig laagje op mijn huid liggen. Hij smeert wat stroefjes uit, eigenlijk precies wat ik verwacht had maar met een bolletje ter grootte van een erwt, kan ik toch makkelijk mijn hele gezicht insmeren. Pixi adviseert trouwens om ´m na het reinigen, toner en serum te gebruiken, ik sla dat serum zelf over omdat twee lagen bij mij volgend jaar nog niet zijn ingetrokken.

Eindoordeel Pixi Rose Ceramide Cream

Ik vind ´m fijner dan verwacht. Hij trekt wat beter in dan ik vooraf dacht en hij is ook niet extreem vet. Als je een droge of gewone huid hebt, zul je misschien net wat meer nodig hebben, maar vermoedelijk past ´ie dan wel perfect bij je. De prijs vind ik best een dingetje, Pixi is dan ook geen budget merk en je haalt wel een luxe creme in huis. Je hebt niet veel nodig en je kunt er dus lang mee doen. Als ´ie optimaal werkt voor je huid vind ik het dus wel het geld waard. Ik zou ´m zelf niet opnieuw kopen omdat dit geen creme is die ik ook in de zomer kan gebruiken omdat mijn huid dan nog wat vetter is, ik ga dan liever voor een product wat ik áltijd kan gebruiken. Je vindt de Pixi Rose Ceramide Cream hier, een tube van 50 ml kost €31.

Zou deze creme iets voor jou zijn?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Tessa

  Het lijkt me een prettig product. Hier ga ik zeker voor kijken als ik in London ben

  januari 15, 2020 at 10:08 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Oh dan is het voor mij ‘te dreug’…

  januari 15, 2020 at 10:58 pm Reply
 • bychristiana

  Ik ben wel benieuwd naar de INCI-lijst. Ik ken het merk eigenlijk vooral van naam en ik lees eigenlijk vrijwel alleen maar goede en enthousiaste reviews. En de producten zien er natuurlijk heel tof uit. Ik ga er toch eens wat uitgebreider naar kijken als ik het weer ergens in de winkel zie.

  januari 16, 2020 at 10:05 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.