Pixi Heart Defensor

Beauty | Pixi Heart Defensor Eye Heart Palette

november 5, 2019

Onlangs kwam hier een vrij spectaculair perspakket binnen met daarin een aantal producten die Pixi heeft uitgebracht met influencers. Ik stond te springen om de producten te gaan proberen want het was mijn eerste kennismaking met Pixi. In dit artikel laat ik jullie het Pixi Heart Defensor Eye Heart Palette zien.


Pixi Heart Defensor Eye Heart Palette €23,50

Dit palette bracht Pixi uit samen met Youtuber Heart Defensor.  De oogschaduws variëren van matte tot metallic en glitter en hebben een fluweelzachte finish. De kleuren zijn allemaal warm en niet voor niks geïnspireerd op de Filipijnse zonsopgang. Pixi belooft een romige formule die makkelijk te blenden is en de hele dag blijft zitten. Zulke warme rode tinten zijn geen kleuren die ik snel zelf zou kiezen, juist daarom vond ik het een leuk palette om te proberen. Een nieuw merk en ook eens kleuren die toch wel een stapje verder zijn dan mijn eeuwige veilige bruintinten.

De kleuren

Acht tinten die dus allemaal geïnspireerd zijn op de Filipijnse zonsopgang. Ik besef me dat roodtinten lasting zijn maar ik vind de twee oranje tinten op de onderste rij wel héél erg overeen komen. Verder een leuke afwisseling qua matte en glanzend. De kleuren zijn zeker draagbaar en op het doosje van het palette vind je nog wat tips voor het aanbrengen; wat mij betreft altijd een leuke toevoeging.

De namen

De kleuren hebben namen maar deze zijn alleen te lezen op de onderkant van het palette. Deze ga ik verder ook niet gebruiken in deze review want wat mij betreft hadden ze ze beter bij de kleuren kunnen zetten of helemaal achterwege kunnen laten.

pixi heart defensor

De swatches

Voor de swatches heb ik het palette even opgedeeld in twee rijen: de bovenste en de onderste. Op deze eerste foto zie je de bovenste rij. De oogschaduw voelt opvallend romig aan maar ook ¨dun¨. Hij klontert totaal niet en geeft een mooi, niet dekkend, pigment af. De laatste kleur valt wat tegen, echter is deze fijn om te gebruiken als transitiekleur.

pixi heart defensor

De onderste rij valt ook niet tegen qua swatches; mooie poeders die makkelijk veel kleur af geven. De oranje tinten vind ik, zoals verwacht, wel erg veel op elkaar lijken.

pixi heart defensor

De look

Uiteraard heb ik ook weer even een poging tot look gedaan om te testen of het palette een beetje werkbaar is:

 • De kleur rechts boven heb ik over mijn gehele ooglid aangebracht.
 • De tweede uit de onderste rij op het bewegend ooglid.
 • De eerste uit de onderste rij in de crease.
 • Tot slot de derde uit de onderste rij in de binnenste helft van mijn ooghoek.

De kleuren hebben redelijk wat fallout, je kwast goed aftikken helpt, ook voor plekken. Ze brengen makkelijk aan en zijn goed op te bouwen maar bij het blenden verzwakken ze enorm. Dit maakt dat de kleuren over laten lopen makkelijk gaat, echter is een heel intens effect snel verdwenen als je fanatiek aan de slag gaat met de blendingkwast.

pixi heart defensor

Eindoordeel

De kleuren zijn niet helemaal mijn ding maar ik vind ze wel fijn werken. Ze blenden goed en zijn niet meteen te heftig waardoor het niet erg is als je een foutje maakt. Ze blijven extreem goed zitten en verschuiven of creasen niet, ik kreeg mijn oog zelfs niet met een gewone remover schoon. Als je graag een héél intens effect wilt (wat niet te vlekkerig wordt) dan zul je wat geduld moeten hebben qua opbouwen, een subtiele kleur heb je al snel. Ik ben niet extreem enthousiast doordat deze kleuren niet bij me passen maar het is wel een fijn palette om mee te werken. De poeders zijn opvallend zacht en ik ben zeker benieuwd geworden naar andere paletten van Pixi! Het Pixi Heart Defensor Eye Heart palette kost €23,50 en is verkrijgbaar bij Cosmania.

Is dit palette wat voor jou?

*Het product in deze review heb ik gekregen, ook bevat het artikel affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • bychristiana

  Ik ben ook erg benieuwd naar het merk. Ik lees er vooral lovende reviews over maar ik heb het zelf dus ook nog niet geprobeerd. Hoewel het pallet er mooi uitziet, zijn de kleuren niet helemaal mijn ding. Wel fijn dat het pallet prettig is om mee te werken. Pixi zal heus nog andere oogschaduwpallets hebben en dan weet je alvast dat de kwaliteit goed is.

  november 5, 2019 at 9:00 am Reply
 • Mariska

  Zonde dat de kleuren minder intens worden bij het blenden. Het ziet er wel erg leuk uit.

  november 5, 2019 at 9:50 am Reply
 • Jessica J.

  Ik vind Pixi zo’n fijn merk, al ben ik nog niet bekend met hun make-up. De skincare die ik al geprobeerd heb, is in ieder geval geweldig! De Glow Tonic gebruik ik nog steeds iedere ochtend! ♥

  november 5, 2019 at 11:57 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik heb we al palettes van Pixi en het is een mooi merk, maar ik ben eerlijk dat ik hier niet zo warm van loop.

  november 7, 2019 at 6:14 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.