Lush Toner Tab

Beauty | Lush Tea Tree Toner Tab (stoomtablet)

juni 18, 2018

Volgens mij is het alweer geleden dat ik een artikel schreef over Lush, tijd dus voor wat nieuws! Lush is, zoals jullie wel weten, een merk dat ik dagelijks gebruik. Echter heb ik veel ¨vaste¨ producten in mijn routine waardoor er niet heel vaak plek is voor wat nieuws. Deze Tea Tree Toner Tab kocht ik tijdens de kerstsale en was ik eigenlijk een beetje vergeten. Hij lag bovenop een plankje en vandaag (op de dag van typen) zag ik ´m liggen en besloot ik een momentje van ontspanning te nemen tussen het werken door. Qua foto´s iets anders dan jullie van mij gewend zijn. In mijn gebruikelijke hysterische flatlay viel de Toner Tab volledig weg dus ik heb een beetje geëxperimenteerd..


Als je huid wat extra aandacht nodig heeft, heb je met deze vegan Tea Tree Toner Tab het juiste product in huis. De krachtige en verzachtende Tab bevat tea tree olie en aloë vera, een top combinatie! Tea tree is bekend gewordend door de antibacteriële en desinfecterende werking waardoor onzuiverheden bestreden worden. Aloë Vera heeft een verkoelende werking en is zacht voor je huid.


Je gebruikt de Tea Tree Toner Tab door ´m in een bak heet water te gooien en er met je hoofd boven te gaan hangen. Stomen dus. Bij stomen gaan je poriën open staan, waardoor de etherische oliën in de Tab extra goed opgenomen worden.

Ik zal maar meteen zeggen dat ik verre van fan ben van stomen; Benauwd, vies en zweterig. Maar goed, het schijnt geweldig te zijn voor je huid dus ik gooide een bak vol met kokend water en drapeerde een handdoek over mijn hoofd. Ontspannend muziekje aan en een Toner Tab in het water. Qua geur ruik ik in het begin een piep klein beetje Tea Tree, maar niet zo heftig als ik van de geur gewend ben. Al snel verdwijnt de geur eigenlijk en is er vrijwel niks te ruiken. Qua stomen kon ik me niet echt ontspannen. Ik vond het benauwd en ergerde me aan het gevoel dat mijn hoofd vol zweet zat. Uiteindelijk heb ik het een minuut of 10 volgehouden.

Op de site van Lush zelf zag ik niet echt een duidelijke gebruiksaanwijzing. De reacties van klanten verschilden een beetje van 15 minuten tot een half uur. Ik zou zeggen dat je om iets te merken echt wel 10 minuten moet volmaken, maar dat bij langer stomen de ingrediënten wel beter opgenomen worden.


Na 10 minuten was ik er dus wel klaar mee en heb ik mijn gezicht gewassen met het hete water uit mijn stoombak. Dit las ik in de reacties bij Lush en het idee sprak me wel aan. Ik zal eerlijk toegeven dat ik, ondanks dat ik het stomen stom vond, echt wel een fris gevoel ervoer na het wassen. Ook voelde mijn huid heel erg zacht aan. Of mijn huid hier minder onzuiver van is geworden durf ik niet te zeggen. Mijn huid is extreem wisselend en doet per dag waar ´ie zelf zin in heeft.

Als je wel van stomen houdt en een wat onzuivere huid hebt, is dit wellicht een fijne Toner Tab voor je. Hij geeft zeker een fris gevoel en mijn ervaring met tea tree voor een onzuivere huid is wel zeer positief. Je vindt ´m bij Lush voor €1,50. Ook voor andere huidtypes heeft Lush verschillende Tabs om mee te stomen. Side note; op de site van Lush lijkt deze tab groen. Volgens mij hebben ze ´m ietsje aangepast maar het gaat dus wel om dezelfde Tab.
Stoom jij wel eens?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Tamara S

  Ik stoom eigenlijk alleen als ik flink verkouden ben, want leuk vind ik het ook niet. Ik word er ook erg benauwd van.

  juni 19, 2018 at 12:37 am Reply
  • Mira Ennen

   Ah gelukkig ben ik niet de enige. Zo veel mensen vinden het echt heerlijk, doe mij maar een warm bad dan hihi

   juni 19, 2018 at 10:35 am Reply
 • M

  Tip: bewaar het water in een fles (ik gebruik een halve tab en een klein laagje water zoveel als in mijn flesje past)

  En na die tijd heb je je tea tree water, heerlijk om te reinigen ?

  november 16, 2018 at 9:46 am Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.