Beauty | Korres: Lipbutter & Gloss

juni 24, 2014
De afgelopen 2 weken was ik lekker op vakantie in Griekenland. Ik wilde graag iets écht Grieks mee nemen voor de site maar dan wel iets wat ook in Nederland verkrijgbaar was. Nu werd je overal doodgegooid met “natuurlijke” olijfproducten, als ik even op het ingrediëntenlijstje keek bevatten ze bijna allemaal alcohol, parabenen, kleurstoffen en andere niet zo natuurlijke dingen, no go dus. 
Mijn moeder hoorde vorig jaar van een Griekse vrouw dat Korres onder de Grieken erg geliefd is, een Grieks merk wat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is. Ik liep langs een apotheek waar ze het verkochten en werd meteen enthousiast van het schap. Voor €7,50 (een aanbieding van 1+2 gratis) kocht ik 3 lipbutter glosjes, in Nederland zijn de producten helaas wel wat duurder. Ik heb me ingehouden om niet nog meer te kopen, eerst maar even kijken of het bevalt!
Het merk
Korres is dus echt Grieks! Geïnspireerd door Griekse godinnen begon de Griek George Korres in 1989 te experimenteren met oude homeopathische recepten uit Athene met als doel een product te vinden waardoor iedereen een goddelijke huid kan creëren. Met de homeopathie als basis experimenteerde hij met 6000 verschillende plantsoorten, allemaal te vinden in Griekenland! Zo kwam hij dus tot een hele collectie van producten; allemaal gebaseerd op plantenextracten en voor minimaal 80% natuurlijk. 
Handig is dat op de meeste producten een tabel staat waarin je direct kunt zien wat er wel en niet in zit, zo kies je makkelijk het fijnste product voor jou huid! Voor mij belangrijk: de producten zijn niet getest op dieren.
Het product
In de apotheek kocht ik dus 3 lipbutters in de vorm van glossjes. Een zachte kleur met een flinke glans en de verzorging van een lippenbalsem. Alle drie zijn ze vrij van parabenen en dermatologisch getest. Ik kocht de kleuren Pink, Peach en Natural. Op het eerste gezicht vreemde namen voor de kleur van de tube en de kleur van de substantie, op je lippen komen de kleuren wel weer uit zoals de naam doet verwachten. Wel dacht ik dat ze een stuk dekkender zouden zijn, positief voor mij zijn ze dit niet echt.
Hier boven de kleur Peach. Bij mij was de kleur en de substantie op mijn lippen totaal anders dan ik verwachtte na het alleen maar bekijken. Het lijkt dik, plakkerig en ontzettend dekkend. Niks is minder waar, als je de gloss uitsmeert krijg je een zachte, lichte perzikkleur die eventjes goed plakt, daarna intrekt en meer aanvoelt als een lippenbalsem. Hier kom ik dan ook bij een minpuntje, er blijft na het intrekken bijna geen kleur achter, wel zachte lippen! 
Als je voor de kleur gaat; regelmatig even bijwerken dus of een ander product pakken, voor de verzorging bleef ik regelmatig smeren omdat het gewoon zo lekker aanvoelt;)
Natural is heel licht roze (bijna doorzichtig), afhankelijk van de kleur van je eigen lippen (die van mij zijn erg donker) zie je die bijna niet. Pink is gewoon lekker roze maar net als Peach niet heel dekkend.
Wat mij betreft geen producten voor een mooie look of een avondje uit, meer voor lekker simpel in je tas naar school, werk of onderweg. Niet erg, dat soort producten moeten we ook hebben toch;)
Over de verzorging ben ik erg tevreden, je lippen voelen heerlijk zacht aan. Alleen..voor verzorging pak ik toch liever mijn Rosebudzalf of een andere balsem, dat vind ik gewoon fijner in gebruik; iets wat voor iedereen persoonlijk is.
Voor herhaling vatbaar?
Deze glossjes niet, niet vanwege tegenvallende kwaliteit maar gewoon omdat ik andere lipproducten fijner vind. Ik ben wel zeer benieuwd naar andere producten van Korres dus ik ga zeker nog een keer wat uittesten!
Als je toevallig naar Griekenland gaat en ook iets van Korres wilt kopen, loop even een apotheek binnen. In Nederland is het wat prijziger maar te bestellen bij www.cosmania.nl.
Waren jullie al bekend met Korres?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.