Insta Conceal & Correct

Beauty | Rimmel London Insta Conceal & Correct Palet

maart 26, 2018
Rimmel London komt met een aanvulling op de Insta collectie die speciaal gemaakt is voor selfie-lovers. Nou zou ik mezelf niet direct beschrijven als een liefhebber van selfies maken maar het is nou eenmaal onderdeel van mijn werk. Als ik dan toch op de foto moet, zie ik er het liefst een beetje stralend uit zonder dat ik uren moet bewerken en 10 filters toe moet passen. Als ik weet dat ik op de foto ga ben ik dus wat gortiger met make-up dan normaal en richt ik me vooral op een egale en gladde huid. Het Insta Conceal & Correct palette uit de collectie pakt verschillende kleuren en imperfecties aan en draagt daarmee bij aan de perfecte Insta look!

Insta Conceal & Correct

Alle producten uit deze lijn zouden dus bijdragen aan een perfecte Insta look waarbij je geen filters meer nodig hebt. Nu kun je een keer écht de #nofilter kunt gebruik zonder je vingers achter je rug te kruisen. De lijn bestaat uit eenvoudig te gebruiken producten die speciaal zijn ontwikkeld om te corrigeren, camoufleren, vormgeven en fixeren.
Grappig feitje is trouwens dat uit een recent onderzoek is gebleken dat vrouwelijke milennials zo’n 5 uur per week bezig zijn met het maken van selfies, dat is bijna 30.000 selfies in een mensenleven. Ik kan me die 5 uur per week echt niet voorstellen maar goed, dat we veel selfies maken is een feit.

Kleurcorrigerende tinten

Het Insta Conceal & Correct is Rimmels eerste palet dat speciaal gericht is op verschillende kleuren imperfecties en hoe die te verhullen. Het doosje bevat drie romige, kleurcorrigerende tinten die kleurproblemen op je huid  camoufleren, ongeacht je huidskleur. De perziktint is speciaal voor donkere kringen en laat je wat meer stralen, de groene tint is perfect voor imperfecties (bijvoorbeeld een puistje waar je eigenlijk af had moeten blijven) en roodheid. Tot slot dempt de lila tint een gele ondertoon waardoor doffe en vale plekjes weer gaan stralen.

 

Wat moet waar?

Je brengt de concealer aan onder je foundation en kunt daarbij eventueel bovenstaande afbeelding voor gebruiken. Uiteraard heeft niet iedereen imperfecties op dezelfde plek en kun je gewoon je gang gaan met de kleuren waar jij dat nodig acht.

Swatches

De concealer voelt romig maar toch dun en laat zich makkelijk oppakken met een kwastje of je vinger. De kleuren zijn duidelijk te zien, maar niet te fel. met dat laatste ben ik blij, vaak vind ik dit soort paletjes niet prettig werken omdat de tinten zo fel en donker zijn dat ze door mijn foundation heen schijnen.

 

Op mijn gezicht

Links heb ik de concealer aangebracht zoals op de afbeelding op het doosje, rechts draag ik er foundation overheen. De foundation smeert lekker weg op de huid en laat zich makkelijk verdelen. De perzik tint vond ik qua effect het meest opvallend. Mijn kringen werden duidelijk lichter alleen toch vond ik het niet fris genoeg. Ik zou deze tint eerder gebruiken in combinatie met een normale concealer voor een fris effect. Als je amper donkere kringen hebt of een dagje goed hebt geslapen, is deze wellicht wel voldoende. De groene tint vind ik heftig, bij deze moest ik goed blenden om te voorkomen dat ´ie door mijn foundation heen kwam. Hij camoufleert, zoals je kunt zien om mijn kin geen fellere rode plekjes maar wel wat algemene roodheid. De lila tint vind ik voor mijzelf niet van toegevoegde waarde. Ik zag niet echt doffe plekken waarvoor deze geschikt zou kunnen zijn en ook qua effect merk ik weinig.

 

Eindoordeel Insta Conceal & Correct Palette

Tja, ik ben een beetje dubbel over dit product. Ik vind het een heel leuk doosje waarvan ik heel graag zou willen dat het voor rigoureuze effecten zou zorgen. De substantie voelt lekker aan en alles werkt prima. De kleuren voor mij net een klein beetje dekking en pigment te kort. Toch wil ik ´m niet helemaal afraden. Mijn huid is verre van egaal en kent best wel wat imperfecties en kleurverschillen. Misschien heb ik gewoon wat harder geschut nodig. Als je huid al gelijkmatig is en je alleen een touch-up nodig hebt, lijkt mij dit een perfect palet. Voornamelijk door de lichte structuur en het gebruiksgemak. Ik zal zelf het palette nog niet afschrijven maar blijven gebruiken in combinatie met ¨normale¨ concealer¨ voor wat extra dekking.
Naast dit, toch wel leuke, palette vind je in de Insta-lijn van Rimmel onder andere nog een Conceal & Contour Palette, Contour Sticks en Strobing Highlighters. Je vind al deze producten bij diverse drogisten, dit palette kost €10,99.

Hoe vind jij het Insta Conceal & Correct Palette?

*Het product in deze review heb ik gekregen.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.