injectables

Beauty | Zo denk ik over plastische chirurgie!

augustus 23, 2019

Plastische chirurgie en injectables worden steeds populairder, goedkoper en toegankelijker. In dit artikel vertel ik je hoe ik hier over denk en welke ingrepen ik zou overwegen, of juist absoluut niet zou doen.

Plastische chirurgie

Ik heb nooit iets tegen plastische chirurgie gehad. Ik denk dat als je ergens ongelukkig van wordt en je kunt dat oplossen met een relatief simpele ingreep, er weinig kwaad in zit. Wel ben ik geen fan van Instagram meisjes die er allemaal bijna hetzelfde uitzien. Ik zie veel mensen in de online wereld die bijna allemaal hetzelfde laten doen en daar vaak ook te ver in gaan. Ik vind één of meerdere ingrepen vaak prachtig maar wanneer iemand doorslaat is het meestal geen verbetering meer. Als je zelf iets overweegt; laat je niet beïnvloeden door trends en neem rustig de tijd om na te denken en de verschillende opties te bestuderen.

Wat zou ik zelf overwegen?

Iets wat ik absoluut niet overweeg maar zelfs heel graag wil is een ooglidcorrectie. Als je me al wat langer volgt, weet je dat mijn oogleden enorm hangen en dat ik daar elke dag weer moeite mee heb als ik in de spiegel kijk. Ik vind mezelf er vermoeid door uitzien en ik vind het gewoonweg niet mooi. Ook omdat het echt een hele simpele ingreep is, gaat deze er zeker nog een keer van komen. Iets wat ik ook zou overwegen is het liften van mijn mondhoeken. Deze hangen best wel naar beneden en dat geeft me een chagrijnige uitstraling. Dit is een relatief simpele ingreep door middel van injectabels die je mondhoeken ietsje omhoog trekken. Tot slot heb ik bijna geen bovenlip, mocht er een subtiele filler op de markt komen die je niet zo vaak hoeft bij te werken, i´m in.

Wat houdt me tegen?

Op dit moment houdt mijn gezondheid me sowieso tegen om dit soort ingrepen te doen. Echter vind ik het bij fillers ook wel een nadeel dat je om de zoveel maanden terug moet, ik ben er liever in één keer vanaf. Echter zijn permanente fillers voor mij geen optie. Naast dat deze in Nederland verboden zijn, brengen deze zo veel risico´s met zich mee dat ik dat niet zou overwegen.

Wat zou ik nooit doen?

Ik zou nooit permanente fillers of andere zaken laten doen die in Nederland verboden zijn. Dit soort middelen zijn doorgaans niet verboden om kinderachtig te doen, maar omdat ze gewoon niet veilig zijn. Ook zou ik nooit de prijs als belangrijkste factor zien bij de keuze voor een kliniek. Kwaliteit en veiligheid staan voor mij absoluut voorop en ik spaar liever nog even door dan dat ik risico loop.

Wat zijn injectables precies?

Injectables zijn simpelweg middelen die te injecteren zijn, zoals botox en fillers. Botox zorgt er voor dat spieren ontspannen en kan bijvoorbeeld migraine verlichten of de zichtbaarheid van rimpels verminderen. Fillers vullen iets op en zorgen daardoor voor bijvoorbeeld minder zichtbare rimpels of andere gezichtscontouren.

Tot slot

Plastische chirurgie en injectables vind ik zeker een toevoeging en ik vind het niet per se negatief dat het steeds toegankelijker wordt. Ik vind het een geweldige oplossing voor onzekerheden en heb in mijn omgeving gezien dat mensen er écht door geholpen kunnen worden. Wel vind ik dat klinieken ook de verantwoordelijkheid moeten nemen om mensen te adviseren die mogelijk te ver gaan. Natuurlijk is iedereen verantwoordelijk voor zichzelf maar we kijken nou eenmaal anders naar de spiegel dan hoe andere mensen ons zien.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie over dit onderwerp denken!

*Dit artikel betreft een samenwerking.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Bettie

  Ik zou alleen plastische chirugie doen als het noodzakelijk is bijvoorbeeld na een ongeluk. Maar anders zou ik het nooit doen. Ik denk ook niet dat je gelukkiger gaat worden als je bijvoorbeeld opeens vollere lippen hebt. Misschien vind je het wel mooier, maar geluk komt van binnen. Geluk is niet te koop.

  Maar uiteraard is dit mijn eigen mening. Als iemand dit zelf wel doen, ga ik er geen commentaar op geven.

  augustus 23, 2019 at 7:49 am Reply
  • Mira Ennen

   Ik ben het deels met je eens. Geluk zit natuurlijk voornamelijk van binnen. Maar als je elke dag een rotgevoel krijgt als je in de spiegel kijkt en dat is relatief simpel op te lossen, zie ik daar geen enkel kwaad in. Vind het wel heel mooi en ook knap als je dit soort dingen volledig opzij kunt zetten en echt het geluk uit jezelf kunt halen, dat is denk ik niet voor iedereen weggelegd.

   augustus 23, 2019 at 9:05 am Reply
 • bychristiana

  Ik vind dit altijd een heel interessant onderwerp. Net als jij ben ik er absoluut niet op tegen en zal het ‘later’ wellicht ook overwegen. Op dit moment ben ik heel tevreden;-) Ik denk zeker dat het belangrijk is om je goed te laten informeren over een en ander, en verschillende opties / klinieken voor zulk soort ingrepen afwegen. Plastische chirurgie lijkt mij persoonlijk niet iets waar je op zou willen bezuinigen. Als je dan iets laat doen, dan ook goed. Alhoewel duur natuurlijk niet per definitie beter is, maar ik denk dat je wel begrijpt wat ik bedoel te zeggen.

  augustus 25, 2019 at 3:15 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.