Gentle Peeling Cream

Beauty | Xminerals Gentle Peeling Cream

juni 15, 2018

Crèmes zijn niet mijn favoriete product om over te schrijven, omdat ik er vaak weinig over te vertellen heb. Deze crème heb ik al een lange tijd in huis en inmiddels heb ik er toch echt wel wat over te zeggen dan alleen het feit of ´ie lekker smeert of niet. Geen gewone crème ook maar de Gentle Peeling Cream van Xminerals, en bij het woord ¨peeling¨ word ik altijd al bij voorbaat blij! Ik ontving deze creme kort na de wintermaanden en hij is dan ook uitermate geschikt voor verdikte en droge winterhuid. Dat betekent uiteraard niet dat ´ie niet in andere maanden gebruikt kan worden. En laten we eerlijk zijn; hoeveel zomer hebben we doorgaans in Nederland?


Peelen is (naast dat het vaak lekker aan voelt) belangrijk voor je huid, omdat je huid hierdoor skincare producten beter op neemt. In deze Xminerals huidverzorgingslijn van Mineral Skin Cosmetics vormen de waardevolle eigenschappen van de Dode Zee de basis voor de producten. De producten zijn speciaal gericht op het bestrijden van vroegtijdige huidveroudering en versterken de weerstand van je huid. Na gebruik zou je huid zacht, glad, elastisch en comfortabel moeten aanvoelen. De huid wordt gelift, gevoed, gehydrateerd en gerevitaliseerd zodat je er over het algeheel jeugdiger en frisser uit ziet.

Net als, waarschijnlijk, veel anderen wist ik nooit zo goed het verschil tussen peelen en scrubben. Bij een scrub heb je een product dat gebaseerd is op kleine korreltjes die op een ¨mechanische¨ manier dode huidcellen verwijderen. Bij peelen ontdoe je je huid regelmatig van het droge en verdikte laagje huidcellen wat zich bovenaan je huid bevindt. Een peeling voelt vaak een stuk milder, maar is wel degelijk zeer effectief, voornamelijk bij regelmatig gebruik en op de lange termijn.


Je huid vernieuwt zichzelf constant, dat regelt je lichaam allemaal zelf. Als je ouder wordt (en mede door externe invloeden zoals het weer), gaat dat vernieuwen wat langzamer waardoor dode huidcellen zich opstapelen op de opperhuid. Klinkt logisch dat wat vaker peelen dan aan te raden is, toch? De Xminerals Gentle Peeling Cream is geschikt voor alle huidtypes en bevat de volgende synergetische peelingwerkstoffen:

  • glycolzuur
  • amandelzuur
  • salicylzuur
  • melkzuur

De combinatie van al deze ingrediënten voor de optimale exfoliërende werking op je huid zodat de eerder besproken opgestapelde dode huidcellen verdwijnen.


De Xminerals Gentle Peeling Cream zit vol antioxidanten waaronder vitamine E en groene thee extracten. De toegevoegde aloë vera zorgt voor vochtherstel en calendula werkt huidregenererend. De welbekende en, niet voor niets, populaire Dode Zeemineralen voeden en revitaliseren je huid. Alle producten van Xminerals zijn vrij van onder andere parabenen en kleurstoffen, De producten zijn niet getest op dieren en bevatten nooit ingrediënten van dierlijke afkomst.

Je gebruikt de crème op een schone en droge huid, bij voorkeur in de avond, Je masseert ´m rustig in op je huid, en wacht even met je in je kussen storten tot de crème is ingetrokken, maximaal 3x per week gebruiken. Als je de peeling gebruikt is het, ook in de winter, aan te raden om een zonnebrand of anderszins een filter te smeren.

Ik heb deze crème best wel lang getest, omdat ik echt wilde kijken of ik verschil merkte én omdat ik eerst niet zo goed wist wat ik vond (daar heb ik wel vaker last van bij crèmes). Ik begin maar meteen met het gedeelte wat ik niet fijn vind; de crème trekt bij mij niet in. Na gebruik (ook als ik echt heel weinig pak) hou ik een vettig laagje over op mijn huid en dat vind ik geen comfortabel gevoel. Mijn huid is absoluut niet droog, zelfs in de winter maar een klein beetje en daar heeft dit laagje waarschijnlijk mee te maken. Ik kan me voorstellen dat een droge huid de crème meer ¨op slurpt¨. Ondanks het vettige laagje ben ik de crème wel blijven gebruiken, en daar komt het positieve gedeelte. De crème voelt heel prettig aan, een beetje stug, maar dan op een goede manier. Als ik de ochtend na het peelen mijn gezicht was, is mijn huid extreem zacht en na een paar weken gebruiken had ik echt het idee dat mijn huid er wat ¨frisser¨uit zag.

Voor nu, staat de Gentle Peeling Cream even in de kast, zeker met die hitte van deze week geef ik de voorkeur aan andere producten. In de winter als mijn huid wat meer trekt, komt de crème weer op mijn nachtkastje te staan en denk ik dat ik ´m prettiger vind. Ondanks het oncomfortabele gevoel merk ik dus wel een verschil aan mijn huid, dat maakt het toch wel een aanrader, alleen dan niet voor de zomer. Je vind de Xminerals Gentle Peeling Cream voor €37,50 bij diverse schoonheidsspecialisten en op de webshop.
Wist jij het verschil tussen scrubben en peelen?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.