garnier bio lavendel

Beauty | Garnier Bio Lavendel Dagcrème en Nachtcrème

juni 30, 2020

Producten met lavendel blijven me aantrekken, ik ben dol op de geur en raak ´m, ondanks het vele gebruik, nooit zat. In dit artikel lees je mijn bevindingen over de Garnier Bio Lavendel producten; ik probeerde zowel de dag- als de nachtcrème.

Garnier Bio Lavendel Dagcrème en Nachtcrème

De Garnier Bio Lavendel-lijn is de lijn uit de Garnier Bio range die speciaal gericht is op anti-age. Nu was ik voornamelijk geïnteresseerd door de lavendel maar een beetje anti-age is natuurlijk nooit verkeerd tegen je 30e. Ik ben niet per se heel fanatiek bezig met huidveroudering tegen gaan, ik vind het vooral belangrijk om mijn huid goed te verzorgen en de rest zie ik allemaal wel. De Garnier Bio producten zijn stuk voor stuk veganistisch en bevatten producten van biologische en natuurlijke oorsprong. Lavendel heeft van nature revitaliserende eigenschappen waardoor het hét perfecte ingrediënt is voor in een verzorgende crème.

Garnier Bio Lavendel Dagcrème

Deze dagcrème is speciaal gericht op het soepel houden en hydrateren van je huid. De claims vanuit Garnier zijn hetzelfde als bij de nachtcrème en deze licht ik hier onder wat verder toe.

Omdat mijn huid zo vet is gebruik ik vrijwel nooit dagcrème maar altijd een serum, anders loop ik de hele dag met zo´n vettige laag op mijn gezicht. Ik wilde graag de combinatie van beide crèmes testen maar vreesde vooraf dat de crème voor overdag echt veel te vet zou zijn. De creme smeert lekker en je hebt echt maar een minuscuul beetje nodig; hij smeert goed uit. Hij is inderdaad aan de vette kant voor mijn huid maar het valt me niks tegen. Als ik een heel klein beetje gebruik, trekt het bijna helemaal in en valt de vettige laag mee.

Garnier Bio Lavendel Nachtcrème

Deze nachtcrème vermindert rimpels, hydrateert en verstevigt de huid gedurende de nacht, aldus Garnier. Dat rimpels verminderen is natuurlijk onzin; het maakt je rimpels hooguit wat minder zichtbaar. Wanneer een product écht je rimpels vermindert, mag het geen crème heten en ook niet vrij verkocht worden; die claim kun je dus gewoon negeren. Verder zou de crème fluweelzacht aanvoelen en is ´ie geschikt voor alle huidtypen.

Ik heb zelf een wat gekke huid. Mijn huid is mega vet maar zodra ik producten gebruik voor een vette huid, krijg ik ontzettend veel puistjes en raakt mijn huid geïrriteerd. Ik gebruik nu voornamelijk producten die gericht zijn op je huid in balans houden en was benieuwd of deze crème fijn ging zijn of misschien wat te vettig. De creme voelt niet per se vetter dan de dagcrème, iets wat vaak wel zo is, wel lijkt de geur wat sterker. Een fijne nachtcrème die zich lekker laat uitsmeren en inderdaad fluweelzacht aanvoelt.

garnier bio lavendel

Hoe vegan zijn deze producten?

Net als een aantal andere merken en lijnen, kwam ook Garnier Bio een tijdje geleden in opspraak door het ¨green-wash-fenomeen¨. Green washing betekent, even heel zwart-wit gezegd, dan bedrijven mee willen doen aan de huidige trend van duurzaamheid en daarom producten maken die duurzaam of veganistisch zijn terwijl het bedrijf dat eigenlijk helemaal niet is. De Garnier Bio lijn is niet op dieren getest en bevat ook geen dierlijke producten. Echter is Garnier geen dierproefvrij merk en het moederbedrijf, L´Oréal al helemaal niet. Vegan producten dus maar ik vermoed dat mensen die zeer bewust veganistisch zijn, deze producten alsnog over zullen slaan.

garnier bio lavendel

Eindoordeel Garnier Bio Lavendel crèmes

Beide producten ruiken fijn en niet te heftig naar lavendel, daar scoor je bij mij absoluut pluspunten mee. Qua werking vind ik ze beide heel normaal. Ik heb er weinig bijzonders over te vertellen maar ook niks over te klagen. Mijn huid reageert er goed op maar ik zie geen extra glow of bijzondere uitstraling. Voor de geur maak ik deze twee met veel plezier op maar ik zou ze niet per se opnieuw kopen. Beide cremes kosten €14,99 en zijn verkrijgbaar bij de drogist.

Hou jij van de geur van lavendel?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.