favoriete lipcombinatie

Beauty | Mijn favoriete lipcombinatie

april 24, 2020

Al jaren gebruik ik eigenlijk maar één lipstick in combinatie met hetzelfde potlood. Ik heb talloze andere tinten geprobeerd én gezocht naar een dierproefvrije versie van mijn favoriet maar tot op heden is dat niet gelukt. Dit blijf ik toch de mooiste vinden en daarom dit artikel: mijn favoriete lipcombinatie.

Ik en lipstick

Ik en lipstick zijn geen gouden combinatie. Van nature heb ik dunne lippen waardoor ik donkere kleuren niet mooi vind, daar worden mijn lippen van die dunne streepjes van. Felle kleuren zijn ook niet echt mijn ding dus jaren geleden liep ik eens bij MAC naar binnen. Ik wilde liever een dierproefvrij merk maar na, zonder overdrijven, honderden lipsticks afgekeurd te hebben, wist ik het niet meer zo goed. Ik vroeg advies voor een neutrale tint die mooi bij mijn lippen zou passen en dan meteen met een passend potloodje. Binnen 5 minuten was het raak en werd ik verliefd op de combinatie van Faux en Subculture.

Faux en Subculture

Faux is een van de meest verkochte lipsticks van MAC en heeft een satijnen finish. Subculture is het potlood dat daar vaak bij geadviseerd wordt, ondanks dat de tint er op het eerst gezicht toch wel wat anders uit ziet. Ik vind een lip potlood zelf fijn om mijn liplijnen (die vol sproeten zitten) wat strakker te maken en omdat de lipstick er mooier door blijft zitten.

favoriete lipcombinatie

De swatches

Links het Subculture potlood en rechts de Faux lipstick. Ik vind de tinten hier op mijn huid eigenlijk exact zoals ze op mijn lippen in real life ook zijn.

Op mijn lippen

Links mijn lippen met wat velletjes. Die heb ik expres niet weg gewerkt omdat ik die nou eenmaal af en toe heb en je er met de lipstick weinig meer van ziet. Op de middelste foto heb ik alleen het lip potlood aangebracht. Ik lijn mijn lippen niet heel erg uit en hou redelijk de natuurlijke vorm aan. Op de rechter foto heb ik mijn lippen ingekleurd met de lipstick. De camera maakt Faux hier echter vrij oranje en wat lichter, daar was geen ontkomen aan maar extreem wijkt de kleur gelukkig niet af. In real life komt de kleur van de swatch op mijn arm wel een stukje meer overeen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Dit is dus de combinatie die ik eigenlijk altijd draag. Een hele naturelle combi die niet te veel opvalt maar mijn lippen er wel net wat meer verzorgd uit laat zien. Beide producten geven veel kleur af, voelen zacht aan en blijven goed zitten gedurende de dag. Zowel Faux €20) als Subculture (€18) is te koop bij Douglas en worden gratis verzonden. Mocht je ze willen aanschaffen dan wordt het gewaardeerd als je mijn affiliate links uit dit artikel gebruikt. Je betaalt dan niet meer maar ik krijg wel een klein gedeelte van de opbrengst.

Heb jij een favoriete lipcombinatie?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Tessa

  Mooie subtiele kleur, staat je goed

  april 24, 2020 at 3:48 pm Reply
 • Joyce - SomedayTodayNL

  Faux is zo mooi! Wil ‘m binnenkort ook weer kopen.

  april 25, 2020 at 8:59 am Reply
 • Wies | Nature of Happiness

  Mijn favorieten zijn Velvet Teddy en Whirl! Faux heb ik ook, maar vind ‘m bij mij iets te roze. Maar hij kleurt op iedereens lippen ook anders!

  mei 2, 2020 at 3:02 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ja apart he, hoe kleuren bij iedereen totaal anders kunnen lijken! Whirl vind ik ook zo´ prachtige!

   mei 4, 2020 at 8:34 am Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.